Prom3theus Odesláno 18. červen 2024 Autor Odesláno 18. červen 2024 Ahoj, na RCA vystupy muzu rovnou pichnout repro, subac? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 18. červen 2024 Odesláno 18. červen 2024 Na RCA pichneš zesilovač a pak repro či aktivní subwoofer, přímo repro ne. Ale nemyslim že by to bylo potřeba, max ten subwoofer, zesilovač radia je dostačující. Ale když by ti nestačil ta možnost tu je. Citovat
Prom3theus Odesláno 21. červen 2024 Autor Odesláno 21. červen 2024 Z jineho obchodu jsem dostal info ze k radiu potrebuji: https://www.carmedia.cz/zrs-sgolfv-din/ https://www.carmedia.cz/iso-redukce-citroen/ Iso redukce je vicemene jasna - ta bude stejna (teoreticky ), ale ten fantomovej napajec? Zlepsilo by to prijem nebo k cemu to je oproti tomu co jsem vzal v ahifi? Radio jsem zapojil, problem je ze si nic nepamatuje. Jako u filmu 50× a stále poprvé. Iso redukci jsem pouzil puvodni, pac ta dodana k radiu ma 2 vodice (oranz/blue) ktery netusim kam pripojit. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 21. červen 2024 Odesláno 21. červen 2024 (upraveno) No ten Blue ten bude k tomu fantomovymu napáječi, ale ten tam můžeš dát jenom pouze pokud má anténa zesilovač, pokud tam ten zesilovač není tak by to šlo do zkratu. A pokud si rádio Nic nepamatuje musíš přehodit žlutý a červený, bývají tam přímo propojky na kabelu k rádiu. O tom napáječí Už jsem ti psal výše Ten oranžový drát je myslím pro dimmer, vím že mi to tenkrat blblo tak jsem to musel odpojit protože se to stmívalo i při denním svícením, ale na 100% že je to zrovna tenhle si jistej nejsem, neřešil bych ho nechal bych ho odpojený Upraveno 21. červen 2024 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Prom3theus Odesláno 21. červen 2024 Autor Odesláno 21. červen 2024 Tady jak sou ty propojky? https://prnt.sc/ck_n6f5pfupz k cemu slouzi "sroubek s gumou" a to vlevo asi bude 3m lepici paska, ktera v baleni take nebyla. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 21. červen 2024 Odesláno 21. červen 2024 (upraveno) No ty propojky na ty kabeláží červená žlutá, teď je máš zřejmě zapojený červená do červeného a žlutá do žlutého, tak je prohodíš aby byl spojený červený ze žlutým a žlutým červeným , šroubek s gumou by měl být našroubován zezadu uprostřed rádia, po zasunutí v autě na místo by měl zalézt do díry která tam je aby se rádio neklepalo, pokud se tam nevejde a nebude tam nic se neděje. Lepící páska je zřejmě k mikrofonu, ale ten si protáhni A sloupkem nahoru a tou sponou ho krásně zachytíš na střešní tapecírunk vedle stínítka kousek nad zrcátkem. Upraveno 21. červen 2024 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Prom3theus Odesláno 22. červen 2024 Autor Odesláno 22. červen 2024 Oranžový vodič "dimmer" se prosím zapojuje do kterého terminálu? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 22. červen 2024 Odesláno 22. červen 2024 V manualu, nebo přimo na radiu je schema s popisem drátů. Jestli je to skutečně dimmer to nevim, pokud si nejsi jisty nech ho nezapojeny, stejně to s dennim svicenim nefungovalo jak by melo. Citovat
Prom3theus Odesláno 22. červen 2024 Autor Odesláno 22. červen 2024 Vodic je popsanej dimmer, to problem neni, jen netusim kam ho na iso konektoru zapojit (do ktery diry ho zasunout). Z druhe strany iso konektoru (protikus co jde z vozu) jsou zapojene 3 "plonkove" vodice, takze mam 3 moznosti kam to zapojit... Tak jsem rozdelal i stredovy panel, no nevim esli je tam priprava na RD4, u kazdeho konektoru jsou jen 3 vodice zapojeny coz mi prijde docela malo. U vozu co maji teplotni senzor v pravem zrcatku, kam vedou vodice, nekam sem? Zitra kouknu esli tam mam teplomer, ale docela pochybuju. Pak je ovsem otazka kam dat cidlo, kdyz ho neprotlacim od zrcatka ke stredovemu panelu, skrz dvere a pruchodku. Na druhe fotce modry a zeleny jsou + a -, a ten treti je? Je to jedine zapojene konektor v hodinach, ostatny maji dummy konektory. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 23. červen 2024 Odesláno 23. červen 2024 (upraveno) před 10 hodinami, Prom3theus napsal: Vodic je popsanej dimmer, to problem neni, jen netusim kam ho na iso konektoru zapojit (do ktery diry ho zasunout). Z druhe strany iso konektoru (protikus co jde z vozu) jsou zapojene 3 "plonkove" vodice, takze mam 3 moznosti kam to zapojit... Ve Fakra konektoru by to měla být pozice 14 v ISO konektoru pozice 6 Osobně bych to nepřipojoval, po zkušenosti kterou jsem už psal. Ve 406 to fungovalo obraceně, tzn že při vypnutých světlech to ztlumilo podsvit, a u 207 se to ztlumilo už při denním svícení. Upraveno 23. červen 2024 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 23. červen 2024 Odesláno 23. červen 2024 nezapojuj to nikam ty 3 plonkove jsou data po sbernici pokud radio funguje jak ma tak neresit pokud po pripoejni DIMMER na PLUS (kvuli testu) radio pohasne tak bych to pripojil nekam kde se objevi 12V až po zapnuti svetel - a nebude to v tom FAKRA konektoru v radiu Citovat
Prom3theus Odesláno 23. červen 2024 Autor Odesláno 23. červen 2024 Ok, dimmer teda nebudu zapojovat. A prosim odpoved na druhou cast dotazu. Citovat
PaKr Odesláno 23. červen 2024 Odesláno 23. červen 2024 A máš aspoň elektrické zrcátka? Pokud ne, tak bych se na origo teploměr asi... U elektrických je šance, že budou nachystané dráty. Takže se podívat do pravých dveří, jestli jsou v konektoru dva dráty navíc. Pak buď rozdělat zrcátko a doplnit čidlo a dráty nebo sehnat jiné zrcátko i čidlem. Dráty by měly vést do bsi a odtud do displeje. Ale třeba u 206 vede do hodin o jeden drát míň, takže při výměně za větší displej se musí buď onen drát doplnit nebo vyměnit celý svazek. Nevím, ale jak je to tady Citovat
Prom3theus Odesláno 23. červen 2024 Autor Odesláno 23. červen 2024 Zrcatka mam manual, je to holota no... Sem myslel ze bych si ulehcil pracu s umistenim cidla, pac bych rad meril alespon venkovni teplotu... Koupil jsem https://prnt.sc/jyqlFN1YYEiW a chci to dat misto hodin (ty jsou stejne k nicemu). Pac jinde neni v podstate kam, jedine nejakou zaslepku misto supliku pod radiem (esli neco takoveho existuje?) Jediny oranzovy co jsem nasel https://www.aliexpress.com/item/1005005956346953.html ale ma kratkej vodič se senzorem. Je nekde prostup ven ze stredu, kdyz uz to mam rozdelany? Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 27. červen 2024 Odesláno 27. červen 2024 Čidlo si napájíš nebo nějak jinak uděláš prodloužení kabelu a protlačíš ho rovnou naopak, rozděláš tapec, zrcátko a zvenku dovnitř. Citovat
Prom3theus Odesláno 28. červen 2024 Autor Odesláno 28. červen 2024 Ahoj, uz zase otravuju Tak jsem koukal a mikrak k radiu dle navodu radi pripnout na stinitko nebo na kaplicku nad budiky. https://prnt.sc/lpYs6y9lCzuU Na stinitko je to blbost, kdyz pojedu proti slunci, tak si stinitko vyklopim a mikrak bude u okna... A kaplicka, ehm ehm. Kam s nim? Teplomer jsem vyresil timto: https://prnt.sc/j5peh-JWYuxV VojtouNerCZ Prodlouzeni vodice k cidlu zpravidla zpusobi jeho nespravnou funkci - v tomto pripade nespravnou teplotu. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 28. červen 2024 Odesláno 28. červen 2024 před 14 minutami, Prom3theus napsal: Tak jsem koukal a mikrak k radiu dle navodu radi pripnout na stinitko nebo na kaplicku nad budiky. Už jsem ti to psal, za tapecirunk střechy vlevo vedle zrcátka Péťa ohodnotil 1 Citovat
Prom3theus Odesláno 28. červen 2024 Autor Odesláno 28. červen 2024 Muzu poprosit o foto, fakt netusim jak to myslis. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 29. červen 2024 Odesláno 29. červen 2024 (upraveno) Máš tam tuhle sponu, ne? Tak ji zasuň směrem od předního skla pod tapecírunk střechy, ta spona je na to dělaná, fotku bohužel nemám. Prostě takhle, jen o kus dál za tapec místo za ten plast, kabel protáhneš stejně jak na tom videu - Upraveno 29. červen 2024 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 29. červen 2024 Odesláno 29. červen 2024 @Prom3theus tak zrovna u toho druheho prikladu pokud to je senzor DS18B20 to je pres 3 vodicove vedeni vetsinou a tam muze byt delka vodice snad az 50m Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.