Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahoj,

tohle berlingo https://auto.bazos.cz/inzerat/179640678/citroen-berlingo-16i-16v-multispace-benzin-manual-80-kw.php?fbclid=IwAR1-iwsNc_yi0hejgEHTY0McOmDmKfzNYPyVSA-w2bE1kuQoY1ndAhyR8Yo

má normálně rozvody řemenem, nebo ty problémové řetězové?
A co spolehlivost téhle motorizace? Mám to pro otce.  Jezdí pár metrů do krámu a tak různě po okolí. Takže naftu asi ne-e i když jsou tam lepší ceny a výběr.

Nějakej další tip na co se zaměřit před koupí?

Díky.

Upraveno uživatelem dracekvo
Odesláno

Tak to je super, že je to ještě řemenem.
To se na něj musím dojet podívat. A hlavně zkusit slevu. Přece jen podobné HDI jsou levnější.
A taky se mi zdá docela orvaný volant na ten nájezd.

Odesláno

Nejsem si stopro jistý, ale měla by být jednoduchá vlečená s pružinami. 

Torzní, tak jak na 206 už tam není.

Ale ať to potvrdí nebo vyvrátí někdo znalejší :myslim

Odesláno (upraveno)

Tak tenhle konkrétní kousek už je dlouho pryč. Nějaká chyba na bazoši, že to nesmazali prej.

Škoda. Takhle od pohledu to vypadalo hezky a neotlučeně. Měl i nějakou výbavu. A i hezkou barvu.

Prohledal jsem všechny možný inzeráty a nic jiného mi do oka nepadlo. Buť to má tmavou barvu, nebo je to obouchaný, nebo to nemá aut klimu, nebo dvoje šoupačky, tažný, park senzory, senzor deště a nebo už je to ta hrůza s motorem bmw.

EDIT: co vlastně u partnera znamená to tepee?

• dracekvo changed the title to Koupě benz. Berlinga / Partnera
Odesláno

VIN je VF77J9HXCAJ694401

v inzerátu píšou původ cz. Akorát nevím kde to zjistitit. Chtěl jsem to zkusit na na autokelly, ale ten mi podle vin nic najít nechce.

Odesláno (upraveno)

čau, v podstatě souhlasím se vším, jak psali nade mnou. Jestli to má fakt na couračky, naftu ne. Jdi po té staré 1.6 benzín. Dávali to tam jenom asi první dva roky, 80 kW verze se značí NFU, pak byla 66 kW verze značena NFR. Nevím v čem, je rozdíl, podle mě jenom v jednotce, železo stejné. Vzhledem ke všemu novějšímu fakt blbuvzdorné. Hlavně ne jiné benzíny VTI, to je fakt špatně. Když jsem přecházel z prvního berlinga na tuto generaci, motor jsem chtěl taky 1.6 NFU. Když jsem to zkoušel, tak jsem zjistil, že je to hrozně líné, protože mezigeneračně to auto přibralo na váze. Ale jestli to bude fakt na poskoky, tak stačí. Pohlídej si ale korozi, z venku není vidět, ale spodky dveří, hrany kapoty, zadní podběhy pod plastem, zadní kapsy za nárazníkem, prahy, tam všude to vesele hnije. Partnera 2. generace jsem koupil coby  sedmiletého v nadstandartním stavu "na pohled" a pak jsem se nestačil divit. Je to ošizené na karoserii. Skoro bych ti doporučil koupit třeba i za draho, ale málo jetou 1. generaci se stejným motorem a udělá supr službu. Kastle je rozhodně líp zinkovaná. Ty nápravy na tom zas tak strašně nejsou a pokud, tak jsou firmy, co to dělají výměnným způsobem za cca 7.000,- Kč.

Upraveno uživatelem robodox
Odesláno

To starsi je proste krabice a dodavka. I v te osobni verzi. To novejsi vypada precejen lepe. S tou starsi generaci s 1.6NFU jsem najezdil pres 200 000km ... 

Odesláno (upraveno)

Tak kdyby to někoho zajímalo. Dneska jsem přivezl tu starší krabicoidní verzi v 1.6 16V 80kw. Jede to fajnově, líp jak ta moje P206 1.4i. Bohužel to není peugeot, ale citroen.
Člověk by neřekl jaký je problém sehnat takovejhle povoz za normální cenu, aby to nebylo vevnitř zhuntovaný od dělníků a z venku rezatý. Mělo to tažný, klimu, a dvoje šoupačky.

Má to nějaký mouchy, nejde vytáhnout pravý pás, bude to chtít vyměnit zadní trubky k brzdám, řazení jde z tuha, při zkušební jízdě svítila kontrolka motoru (ale cestou domu zhasla), posilovač řízení je nějakej divnej a nejspíš křoupe levé ložisko tlumiče. Taky je to vedený jako N1, ale to se mi snad podaří přepsat na M1.

Odesláno

Jo, strýc má takto berlu 1 generace, 1.6 NFU, a i když má peněz na nový auto dost, drží se jí jak klíště... Měl to odjakživa jako rodinné, takže zevnitř pěkný, zvenku to nějak nekvete, jako většina aut od PSA, motoricky drží... Naposled měla nakrouceno 800k.

Odesláno (upraveno)

Tohle je taky 1 generace, ale facelift. Natočíno 200 tis km. Fouknu spodek a dutiny dinitrolem a bude na několik let fajn co se týče koroze. Aspoň doufám.

Jestli s tím najel už 800 km, tak to má to auto asi fakt hodně rád :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...