Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj borci. Mam problem s Pezotom 308 1.4Vti rv.2009.

Z nicoho nic auto pri rozbiehani v krizovatke zdochlo a nejde nastartovat. Pozeral som cez diagnostiku Lexia a ziadne chyby nevypisuje. Auto pocas startovania na cca 0,5sekundy odpali a snazi sa naskocit, ale zas zdochne. 

V karte "elektricke napajanie a imobilizer" som zistil,ze mam zablokovany pocitac. Obcas sa odblokuje, a vtedy zrejme sa pokusi aj nastartovat,ale zas sa zablokuje. Mam podozrenie, ze niekde viazne komunikacia medzi BSI a RJ motora., pripadne s immo cipom v kluci. Kluce mam 2 a oba robia to iste. 

Nestretli ste sa uz niekedy nahodou s podobnym problemom?  Mozno aj na inych modeloch aut.

Este som chcel skusit nanovo prikodovat imobilizer aspon jedneho kluca, ci by mi nepomohlo,ale neviem ako sa v lexii dostat na prikodovanie noveho immo.

Vedel by mi prosim niekto pomoct? Pripadne nejaka schema komunikacie BSI do RJ motora by mozno pomohla, skusil by smom merat, ci mam spojenie OK.

Dakujem vsetkym za ochotu poradit 

IMG_8100.jpeg

Odesláno

Na vině může být špatný snímač (transpondér) na spínačce. U 406 se to stávalo. Já měl třeba jeden špatnej drát mezi BSI a ŘJ.

Při poruše imo se většino ještě rožne kontrolka na přístrojovce. :myslim

308imo.jpg

Odesláno (upraveno)

Sranda chalani je v tom, ze ked som nic nerobil s klucom, len bol zapnuty do 1 polohy (svietia budiky), tak obcas na okamzik preskocila hlaska, ze "pocitac odblokovany". Co bolo asi aj naznak nastartovania na pol sekundy a potom zas spet.

Myslite, ze by ten kruzok mohol pasovat aj z ineho auta? Mam ti z 206tky... 

Je to asi len cievka,co vysiela  

Budem ho mat na dvore az vecer, na mieste odstavenie som nemal ani len elektriku aby som uzivil pocitac.

Upraveno uživatelem pavelu96
nepiš další příspěvky - použij "Upravit"
Odesláno

Mam 2 kluce, jeden klasicky s centralom, a druhy "servisny" bez ovladaca centralu. Ak by bol problem v kluci immo, jeden by bral druhy nie....

Som si uplne isty, ze startovali obidva kluce. 

Overene cca 2 dni pred tym ako sa stala zavada.

Bol by som vdacny,keby mi niekto skusil poradit , ktorm kablom vedie komunikacia medzi BSI a ECU.... 

Tiez si myslim,ze by mohol byt preruseny kabel,niekde zvod  voci kostre,voda vo zvezku kablov. Neviem najst spolahlivu schemu,z ktorej by som identifikoval komunikacnu linku medzi RJ..

Poradite niekto? Dakujem 

Odesláno

Keď sa to stalo mne pomohlo mi zatlačiť čierny konektor v páčkach pod volantom.Bol vysunutý POZOR bol však vyunuty aj s plastom ktorý drži konektor v páčkach v skratke konektory sa zdali byť zatlačené a vporiadku až dokým som ich nezatlačil fyzicky.

IMG_6324.jpeg

Odesláno

Fotky su z dennika zavad BSI. 
neviem, asi sa nerozumieme, niesom profik s autami. Diagnostiku mam len pre svoju potrebu, tak skus prosim blizsie naviest, kde co najdem, urcite sa rad podelim….

dakujem

Odesláno

Niesom si uplne isty, ale myslim ze sa pytas na to, ci je immo sparovane s BSI. 

Ak je to tak, tak, diag.pise ,ze mam 2kluce registrovane, sparovanie je tiez pre 2 kluce a 1kluc ma dialkove ovladanie....

Odesláno

Je mozne auto spojazdnit kupou inych jednotiek? Mam tym na mysli komplet BSI, BSM,ECU+kluce s imobilizermi  z ineho auta....

Je potrebne este nieco? aby som auto nastartoval? 

Je treba sa presne drzat cisiel z BSI a ECU? Pokial by boli jednotky z takeho isteho modelu auta?

Mam ponuku tychto jednotiek, len nesedi cislo BSI, a ECU. BSM sedi.

Odesláno
před 23 hodinami, jogi24 napsal:

Ak je to tak, tak, diag.pise ,ze mam 2kluce registrovane, sparovanie je tiez pre 2 kluce a 1kluc ma dialkove ovladanie....

To je všechno hezký , ale momentálně k ničemu , na stejný obrazovce je ten nejdůležitější parametr - jestli BSI identifikovala klíč (ano/ne) a od toho se odvíjí postup hledání závady . Ty začínáš od konce . Myslíš , že kdyby náhodou byl někde přerušenej kabel , tak ti pomůže výměna všech jednotek ? Napovím ti - nepomůže a akorát utratíš zbytečně prachy . Navíc sem dáš dotaz na schéma a ani se neobtěžuješ napsat vin ...

Odesláno

To jarokare:

Dakujem Ti za trpezlivost zajtra hodim screeny- vlastne uz dnes🙂.

S tym VIN:VF3C8FSC55387842 prepac zabudol som.

Myslim si, ze BSI kluc identifikuje, inak by sa ani nesnazil pocas startovania odpalit,co sa vsak udeje,ale potom hned prestane palit.

Nasiel som podobnu temu, a preto skusam najst nejake riesenia:

Odesláno

Když už budeš v těch screenech , tak sem hoď výpis závad BSI a z měření parametrů BSI záložku parametry motoru - všechno je to v BSI

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...