Redhaven Odesláno 16. prosinec 2023 Odesláno 16. prosinec 2023 Prosím najdu někde oficiální návod na výměnu ložiska předního kola s utah. momenty atd. na P 206 2A/C 1.4 65Kw 16V ? Marně googlím... Děkuji. Citovat
jarokare Odesláno 16. prosinec 2023 Odesláno 16. prosinec 2023 https://public.servicebox.peugeot.com/ Citovat
ozzy56 Odesláno 16. prosinec 2023 Odesláno 16. prosinec 2023 (upraveno) já našel tohle tu velkou matku povol ještě když je auto na kolech (jen povol o závit), a dotáhni na moment zase až bude auto stát na kolech, moment z hlavy cca 270 Nm, ale počkej na ostatní... Upraveno 16. prosinec 2023 uživatelem ozzy56 Citovat
Redhaven Odesláno 16. prosinec 2023 Autor Odesláno 16. prosinec 2023 jarokare: Vidím správně, že za Návod k opravě chtějí platit? Dostal jsem se na úroven nabídky koupě ND a návod není "na vaší úrovni" dostupný? ozzy56: Potřeboval bych Momenty u čepů i kol, brzd apod. Kdysi u Citroenu byl dostupný aspon obrázek s šipkami UM šroubů apod. Děkuji. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
sauromalus Odesláno 16. prosinec 2023 Odesláno 16. prosinec 2023 Předpokládám, že to bude obdobné P306 Takže pro 306 dle "Jak na to" Upevňovací matice hnacích hřídelů ( nábojová matice ) M20 x 150 265 Nm M24 x 150 320 Nm Upevňovací matice kul. čepu spodního ramene 50 Nm Upevňovací matice středového ložiska pravého hnacího hřídele 17 Nm ( Pro 307 je matice hřídele obdobně - 325 Nm pro středové ložisko 10 Nm a matice mezi vzpěrou odpružení \ otočným středem kola 90 Nm ) Pro hrubou představu asi stačí Ať se daří. Citovat
sauromalus Odesláno 16. prosinec 2023 Odesláno 16. prosinec 2023 Ještě jsem zapomněl, spodní čep matice 50 Nm, a brzdy : šrouby čepu 30Nm a šrouby třmenu 105 Nm. ( Hodnoty pro 307, pro 306 je to obdobné 30 a 110 Nm)) Citovat
Redhaven Odesláno 16. prosinec 2023 Autor Odesláno 16. prosinec 2023 Děkuji. To tady neexistuje na webu Návod na ložiska s UM všech šroubů na každou motorizaci a obchodní typ auta? Po obecně špatných zkušenostech a autoservisy, jsem se rozhodl si to udělat sám, lis mám, tak co. Vadné je ložisko na levé straně, tzn. že tzv. pomocné středové ložisko mě naštěstí nečeká. Bohužel mě asi čeká výměna tlumiče (tlumičů) protože se zdá že ten na levé straně asi teče. Z čehož mě ale děsí nemožnost skutečného sladění vhodných pružin a tlumičů, neboli nikdy už se po výměně nebude přední náprava v tlumení a odpružení chovat tak optimálně jako u originálů pér a tlumičů od výrobce. P206 má jen 18let a najeto poctivých necelých 60k km, jezdili dva řidiči, z čehož jednou jeden bohužel kolem trefil obrubník v cca 40km před 4 roky. Auto je ošetřované a nejen proto nehodlám pořizovat novější v poměru cena/kvalita ještě mnohem horší kvalitě Eurosojuzu a jeho Euro emisních zvěrstev. Citovat
ozzy56 Odesláno 17. prosinec 2023 Odesláno 17. prosinec 2023 nechci tě nas*at, ale moc to prožíváš--jediný důlezitý moment je ta velká matka, ostatní spoje se dotahují normálně, nevěř tomu, že na každý šroub jde automechanik v autorizáku s moment. klíčem, jinak samojistící matice se mají vždy dát nové, ale málokdo to dělá, když máš lis a teplou dílnu je to krásná práce oddie, Hafity, regius a 1 další ohodnotil 4 Citovat
MJSytic Odesláno 17. prosinec 2023 Odesláno 17. prosinec 2023 před 12 hodinami, Redhaven napsal: Děkuji. To tady neexistuje na webu Návod na ložiska s UM všech šroubů na každou motorizaci a obchodní typ auta? Samozřejmě, že existuje. Jen není tak úplně zdarma. Citovat
Hafity Odesláno 17. prosinec 2023 Odesláno 17. prosinec 2023 před 13 hodinami, Redhaven napsal: Z čehož mě ale děsí nemožnost skutečného sladění vhodných pružin a tlumičů, neboli nikdy už se po výměně nebude přední náprava v tlumení a odpružení chovat tak optimálně jako u originálů pér a tlumičů od výrobce. I originál pružina od výrobce časem mění svojí charakteristiku.... Prostě se unaví.... Jak píše @ozzy56 : moc to prožíváš.... Citovat
dracekvo Odesláno 18. prosinec 2023 Odesláno 18. prosinec 2023 V knížce peugeot 206 jak na to by to být mohlo. Pak jsem někde stáhnul servisní manuál ve FR a prohnal ho překladačem PDF a stal se z toho docela použitelný nástroj. Citovat
Redhaven Odesláno 18. prosinec 2023 Autor Odesláno 18. prosinec 2023 V knížce "Jak na to" moje motorizace není, není, ověřeno v náhledu a sumáři motorizací knížky. Prosím, prosím hlavně ten UM na to hlavní ložisko náboje kola levá strana (u řidiče). Děkuji. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 18. prosinec 2023 Odesláno 18. prosinec 2023 (upraveno) Prosimtě obecně to bejvá docela hodně, okolo 300nM... Když to tak utáhneš a zajistíš závlačkou, houby se stane a jezdit to bude. Není to šroub v motoru. Upraveno 18. prosinec 2023 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Redhaven Odesláno 18. prosinec 2023 Autor Odesláno 18. prosinec 2023 Jasně, jde "jen" o to nepromáčknout "negativ" kuliček či válečků do kroužku ložiska a neměnit ho opět do 5k km, jako po zřejmě "odborné" opravě v servisu minule. (měnili ramena, čepy stabilizátorů a řízení a 100% sundávali i středovou ložiskovou matici, celou těhlici i s tlumičem, a prachovku řízení mi tito odborníci zajistili elektrikářskou plast vázací páskou)) Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 18. prosinec 2023 Odesláno 18. prosinec 2023 (upraveno) Prachovky se tak chytaj celkem běžně ale o tom tu polemizovat nebudu (aspoň co se týče řízení)... Jestli dalo 5k tak pochybuji že byla chyba v montáži. Ale to je jedno. Ložisko bylo původní když ti dělali to cos vypsal? Upraveno 18. prosinec 2023 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Redhaven Odesláno 18. prosinec 2023 Autor Odesláno 18. prosinec 2023 Probůh, prachovky stahovat plastovou páskou! Jednak prachovka okamžitě sjela (proto jsem si toho vůbec všiml) a jednak i výrobce tam samozřejmě a logicky dává plechovou stahovací pásku. Dones si pamatuju, jak jsem ku.voval, než se mi podařilo tam zandat odpovídající masivní hadicovou pásku, tu co nemá tu de.ilní perforaci závitů, ale vlisovaný závit) Protože samozřejmě šílené přístup k místu montáže pásky. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.