Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

SOS disk 405 Break 1994 5,5 j 14

karmej

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

mám SOS dotaz: Neválí se někomu doma plechový disk na 405 Break (combi) výr. 1994, dle knihy Jak na to 5,5 j 14? Má 12 kulatých děr po obvodu. Pišu to schválně takhle a chtěl bych "originál", neb kdysi jsem bral disky stejných rozměrů z citroena a ty vpředu drhly; a já to potřebuji právě na předek.  Zda se, že je to nesehnatelné i po vrakovištích, toto je poslední pokus. Předem děkuji za případné nabídky.

Karel

Odesláno

Mam tady 5,5 j 14 ET24 s kulatejma dírama, ale jestli jich je dvanáct se musim podívat

EDIT: Tak děr je 12. a mám 3ks

Zjisti si jaký ET potřebuješ. Je to i v TP

A přesouvám ti to do inzerce.

plechovy-pouzity-disk-14-peugeot-citroen-.jpg

Odesláno

Díky za reakci a korekci zařazení. V TP bohužel o ET nic není a žádný original návod nemám, je to dovezená bouračka, prostě devadesátky...  Zkoušel jsem googlit, ale marně. Pokud to není přímo ze 405, napadá mě mimo vyzkoušení snad jedině změřit vzdálenost vnitřního okraje ráfku od dosedací plochy disku. N s-bazaru jsem teď narazil na člověka, co inzeruje regál disků na Peugeoty, tak to zítra zkusím.

Ještě jednou děkuji

PS: Teď jsem vygooglil, že ET by mělo být vyraženo na zadní straně disku. Zítra se podívám

Odesláno

ET je spíš zepředu, buď mezi dírama na šrouby, nebo na té kružnici, kde je ventilek. Ale spíš bude už dávno vyrezlé... Nicméně v práci mám ofocené techničáky od vyřazených aut, tak se podívám, co bylo zapsané tam.

Odesláno

Díky všem, asi bude nejjistější změřit ten rozměr jak jsem psal, je to vlastně ET+polovina vnější šířky ráfku. Na neobutém kole by se tak snadno určilo i to ET.

Odesláno

chtěl bych "originál", neb kdysi jsem bral disky stejných rozměrů z citroena a ty vpředu drhly

Jen tak mimo-Citroen BX, P405  a Xantie LFY (X1) mají identické disky (Tuším všechna standart 14" a 15" pak jako vyšší výbava).Na všech jsem měl 14"  (jediná 4O5 pak měla ještě v TP 15" disky které jsem tehdy neměl) (tedy LFY) ale opět ty 14" z předchozích bez problémů pasovali i na X2. Zkoušel jsem na X2 před ekolikvidací 13 ze 106 ale tam nešli skrze kotouče, nakonec jsem ji (X2) rušil bez kol naopak origo disky na BX SWIFT pásli na 106 jako pozadí na hrnec ale.... Pokud ve předu drhli, tak pravděpodobně nebyli z těchto vozidel , která +- mají stejné ET, ale bylo to z jiných modelů. nebo byl jiný-větší kotouč ... Tedy alespoň na autech co jsem měl to takto bylo a pasovalo navzájem 

Jinak pro upřesnění V TP od BX ( 1987) , od P405GRD break (1988) a Xantie LFY (X2 těsně před FL) Nemají v tp napsáno ET, toto je stanoveno až u X2 (2000) které se dělali 

Odesláno

Tak většinou se v té době et skutečně nezapisovalo. Ale jeden z 93 jsem našel,  kde je et 24 - byť trochu zvláštně zapsané...

20231128_090336.thumb.jpg.a6091aa0b79b70cc3872c0d7459e6338.jpg20231128_090531.thumb.jpg.13183843213c93ec4478ac674f3bedc1.jpg

Odesláno

Tak pro pořádek, na jednom ze tří disků, které jsem momentálně mohl prohlédnout (letní zůstaly na chalupě) je skutečně zpředu mezi šrouby čitelně vyřaženo ET24 na druhém je malé 06-94, zřejmě rok výroby, a na třetím něco podobného již nečitelně...pěkný hockey.  Dosedací plocha má prolis, zezadu se to opravdu moc nehodí. Musím "řešit", ozvu se během dne a domluvíme se.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...