Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Hučí mi pravé ložisko pod předním brzdovým kotoučem, jaká asi bude cena když nechám vyměnit obě ložiska přední nápravy auto chci dát do servisu Auto Tichý v Ostravě, co jsem se díval cena ložiska je okolo 1000 kč a práce je to na hodinu tak asi 1000 kč tak asi 4000 kč + geometrie asi 1000 kč

Upraveno uživatelem davidse
Odesláno

geometrie u výměny ložisek se dělat nemusí  (stačí sbíhavost),  bude tam normovaný čas, samozřejmě musíš počítat s víceprací atd., řekl bych, že za 5000 to nebude i když uplatníš slevu na stáří vozu, ale napiš pak, myslím pro ostatní členy klubu..., jinak s touhle opravou není nutno jít do autorizáku :myslim

Odesláno
před 3 hodinami, ozzy56 napsal:

geometrie u výměny ložisek se dělat nemusí  (stačí sbíhavost),  bude tam normovaný čas, samozřejmě musíš počítat s víceprací atd., řekl bych, že za 5000 to nebude i když uplatníš slevu na stáří vozu, ale napiš pak, myslím pro ostatní členy klubu..., jinak s touhle opravou není nutno jít do autorizáku :myslim

Sbíhavost = geometrie. U většiny dnešních aut nic jiného na předku stejně nastavitelné není. Navíc se i ta "jenom" sbíhavost měří úplně stejně jako kompletní geometrie, těžko bude dneska - zvlášť v autorizovaném servise - šachovat s nějakýma kontaktníma tyčema, když to může hodit na laser/optiku. 

Jinak ložiska žádný vliv na sbíhavost nemají. 

Odesláno (upraveno)

Něco navíc tam bude, protože se mi zdá 8000 kč a ložiska+práce a nějaký materiál odrezovače nebo uvolňovače dost drahé, kamarád mi říkal že zkušený automechanik dokáže vyměnit to ložisko se vším všud cca za hodinu, on dělal v garáži jedno kolo 90 minut

Upraveno uživatelem davidse
Odesláno

Jistě, já jakožto "garážník" mám za hodinu hotovo. Ano, já koupím ložisko za litra. Ale servis sice možná koupí lóžo za litra, ale tobě ho prodá za 4, 4 si vezme za práci a ještě si k tomu můžeš přičíst třebas kosti, který většinou nejdou povolit.
Co z toho plyne? chceš-li ušetřit, udělej si to sám. Žádná věda to není. Nemáš na to nářadí? Kup si ho, a jsi na ceně servisu, který ještě drží záruku na díl, na práci... 

Odesláno

Několikrát jsem srovnával ceny a origo díl v Kelly byl za stejnou cenu jako v autorizovaném.

Spíše bych k tomu připočetl čepy řízení ( beztak nepůjdou staré povolit), minimálně matice pro spodní čepy ( ale já bych dal i tyhle čepy nové) a šrouby na spojení tlumiče a těhlice. K tomu bych (pro jistotu) počítal tři hodiny práci a geometrii. 

Nedávno jsem za geometrii platil 1200 a když mi řekli, že je prasklá manžeta na homokiňeťáku ( tak jsem myslel, že mě trefí) a to mi nacenili na 1200 ( manžeta a asi hodina práce) a to nebyl autorizák, ale Bosch servis 

Odesláno
před 3 hodinami, davidse napsal:

Viděl jsem video na netu kde u peugeotu 307  měnily i ložisky  brzdové kotouče na předek pokud ano tak by ta cena odovídala

nezlob se, ale podle toho co píšeš, tak tomu moc nerozumíš, a s víceprací počítej vždycky, protože nikdo neví, co bude třeba vyměnit až se to rozebere, přece to nebude mechanik skládat, když zjistí jiný vadný díl..., podruhé napíšu, že bych s tím na tvém místě do autorizáku nešel, ale je to tvoje auto..., ten můj odkaz je na mechanika, který tě neojebe a práci udělá perfekt, je to ještě stará škola, howgh ;)

• O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...