hakavcak Odesláno 3. listopad 2023 Odesláno 3. listopad 2023 Zdravím pokud auto stojí delší dobu jako by mu déle trval start a já koupil kvuli tomu novou baterii. A dnes po práci opět pak po nákupech už hned start na první. Tak jsem to napojil a měl jsem tam tuhle chybu tu jsem vymazal a už se neobjevuje, ale počítám že po delším stání opět bude start děle točit. Po čem se podívat? Děkuji pěkně Citovat
Mirekdoda Odesláno 3. listopad 2023 Odesláno 3. listopad 2023 (upraveno) hakavcak: budu předpokládat, že se jedná o naftový motor a že v palivové soustavě je elektrické dopravní čerpadlo, které tlačí naftu z nádrže do vysokotlakého čerpadla na motoru. 1/ Možná ti takzvaně padá nafta a palivové potrubí se tím pádem částečně zavzdušňuje. Zkus tomu elektrickému čerpadlu dát více času, než vytlačí vzduch z palivového potrubí a natlačí do vysokotlakého čerpadla naftu. Pak zapni startér. 2/ Možná jsou nízké startovací otáčky se studeným motorem vlivem úbytku napětí mezi akumulátorem a startérem. Přechodový odpor na kontaktech startéru. 3/ Možná už je "unavený" startér a se studeným motorem má problém. Upraveno 3. listopad 2023 uživatelem Mirekdoda Citovat
hakavcak Odesláno 4. listopad 2023 Autor Odesláno 4. listopad 2023 Děkuji za odpověď. Ano diesel 120kw. Dnes než pojedu do práce zkusím před startem napumpovat tím balónkem. A zkontrolovat motorový olej jsem po výměně a na fóru Citroën jsem se dočetl o závadě P2291 že to může dělat málo oleje. Citovat
hakavcak Odesláno 4. listopad 2023 Autor Odesláno 4. listopad 2023 (upraveno) Ráno jsem několikrát zapumpoval balánkem a start na první. Upraveno 9. listopad 2023 uživatelem hakavcak Citovat
ozzy56 Odesláno 4. listopad 2023 Odesláno 4. listopad 2023 kde nafta teče nevím, ale nech to opravit co nejdříve, protože při tom prvním startu dostává na prd*el starter i baterka, navíc se blíží zima, takže pak třeba nenastartuješ, osobně bych do odstranění závady ráno pumpoval balonkem, jinak si pamatuj , že nemáš el. čerpadlo v nádrži (pro další komunikaci zde na klubu) Citovat
hakavcak Odesláno 4. listopad 2023 Autor Odesláno 4. listopad 2023 (upraveno) UUvidím ráno pokud to půjde bez balónku a chyba se už neukáže budu rád, že to tak je a vyměním akorát to těsnění. A děkuji s tím čerpadlem. Upraveno 9. listopad 2023 uživatelem hakavcak Citovat
hakavcak Odesláno 5. listopad 2023 Autor Odesláno 5. listopad 2023 Tak opět s prodlevou bez natlakování balónkem. To je v háji. Kouknu jestli je někde nějaký schéma kudy nafta vede a kde může utíkat. Za jízdy nejde poznat nic. A když to nenajdu tak se můžu rovnou v pondělí objednat do servisu. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
hakavcak Odesláno 7. listopad 2023 Autor Odesláno 7. listopad 2023 Zdravím, tak jsem se objednal do servisu. Hned mi bylo sděleno, že tahle Závada padající nafty se špatně hledá tak, že ani nějakou představu o ceně nemají a až za tři týdny. Jinak jsem to ještě řešil na fb peugeot 508 tam mi poradili odvzdušnit a to pomohlo na cca den bez problémů start na první i po vice jak 12 hodinovém stání. Dnes už opět s prodlevou. Zkusím ještě vyměnit palivový filtr. Nemá někdo něco co by pomohlo kam se podívat co ještě zkusit? Děkuji Citovat
ozzy56 Odesláno 7. listopad 2023 Odesláno 7. listopad 2023 ahoj, je to tak, špatně se to místo kde to bere vzduch hledá, autorizák většinou dává nové potrubí od nádrže k motoru, což není za hubičku , já to vždycky řešil natažením nové gumové (nebo silonové) palivové hadice od nádrže k balonku, pak je jistota, že v tom úseku ta netěsnost není..., může to být i v samotném balonku, těžko říct, u tebe je ta netěsnost velmi malá, když to ještě chytne, aniž bys musel pumpovat..., vyměnit palivový filtr nepomůže , ale ani neuškodí Citovat
hakavcak Odesláno 7. listopad 2023 Autor Odesláno 7. listopad 2023 Ano chytne to pokaždé jen po delší době 8 a více hodin to není na první, ale nějakou vteřinu to trvá a v Diagboxu se pak objeví chyba nikde jinde nic žádná zavada kontrolka. Zkoušel jsem odvzdušnit filtr a víc jak po 12 hodinách to ráno chytlo hned tak jsem myslel, že se to vyřešilo a druhé ráno opět chvíli muselo točit než naskočil motor. Bylo mi doporučeno stát z kopce a tím poznám jestli je to opravdu naftou a ne snímačem tlaku. No nevím možná to i zkusím u práce je mírný kopec. Citovat
martinecondrej Odesláno 7. listopad 2023 Odesláno 7. listopad 2023 tohle jsem začal řešit a skončilo to čerpadlem, vstřiky, vedení a nakonec se přidal ko FAP. Taky to bylo jen občas, často, jak kdy, delší start. Po této zkušenosti už nikdy!!! nebudu nic řešit dokud auto bude startovat a jezdit, samozřejmě bez trvale svítících poruch Citovat
hakavcak Odesláno 7. listopad 2023 Autor Odesláno 7. listopad 2023 to je tedy něco startuje to pokaždé žádná porucha nesvítí. Nemít Diagnostiku tak o chybě, která se zobrazí pokud je startování řekl bych dělší 5 vteřin ani nevím. A za jízdy vůbec nic to jsem ji valil do německa lehce přes 200. Ale myslím na to baterku to ničí mě to štve. Zkusím vyměnit filtr fakt nevím co Citovat
martinecondrej Odesláno 7. listopad 2023 Odesláno 7. listopad 2023 (upraveno) baterka stojí nic v porovnání s tím co může stát hledání startovacího ducha. Za mě kašlat na to, občas dobít baterku (to je stejně potřeba), koupit naftu a jezdit. Až to bude na opravu, tak to poznáš Jo a hodně osvobozující pro mě je asistence s přistavením náhradního vozidla. Mám ho na 10 dní a odvoz auta odkudkoliv, kamkoliv za cca 1600,- za rok. Již jsem využil na různých autech asi 6x Upraveno 7. listopad 2023 uživatelem martinecondrej Citovat
hakavcak Odesláno 7. listopad 2023 Autor Odesláno 7. listopad 2023 Našel jsem tohle co na to řákáte? Před měsícem jsem narazil na stejný problém na stejném stroji. Zkontroloval jsem těsnost veškerého paliva a četl jsem spoustu podobných problémů. Všechny mají jeden výstup, zpětný ventil. Sám jsem se rozhodl, že je to kolektivní farma a nestojí za to to dělat, a začal jsem hledat řešení. A ejhle, na internetu jsem našel řešení tohoto problému v palivových delphi. Základem je, že při výměně filtru a jakékoliv manipulaci s palivem dochází k odvětrání paliva. A díky konstrukčním prvkům není vzduch z rampy protlačován tryskami a sedí v určitém množství v rampě. A celý problém je kvůli němu. Řešení je jednoduché. Nastartujeme auto, nastavíme na 2000 ot./min a pomalu odšroubujeme matici palivového potrubí na 2. vstřikovači. Uvidíte bubliny, pak motorová nafta poběží normálně. Otočíme a potřetí také odšroubujeme. Je lepší dát pod něj hadr, abyste snížili množství utírání solária. Nyní po těchto manipulacích se odezva na sešlápnutí plynu zostřila a startuje i po 3 dnech parkování (na více se ještě nezastavilo) s polovičním kopnutím. Pár lidí s 508 za to děkuje že jim to vyřešilo problém. Citovat
ozzy56 Odesláno 7. listopad 2023 Odesláno 7. listopad 2023 no zkus to a pak napiš, ale v rampě je nafta pod tlakem a to nee malým (asi 1300 Atm), takže vzduch tam nebude , padání nafty souvisí skoro vždy jen s nízkotlakým okruhem, prostě mezi nádrží a motorem Citovat
hakavcak Odesláno 7. listopad 2023 Autor Odesláno 7. listopad 2023 tak že to raději zkoušet nemám a nebudu koukám. Ještě toto https://www.drive2.ru/l/553430657699676626/ jako je toho o chybě s tlakem nafty P2291 dost, ale nenašel jsem nic co bych řekl to může být ono už to nikdo nevyřešil. Citovat
hakavcak Odesláno 9. listopad 2023 Autor Odesláno 9. listopad 2023 Ahoj, tak překvapení pokud auto stojí z mírného kopce tak i po 24 hodinách chytlo na první při teplotě-1C. Chtěl bych vyměnit tady to přepadové potrubí 1574 AJ mám podezření, že by to mohlo být ono ten problém. Jen nevím jestli to zvládnu, abych to nezavzdušnil úplně. A servis má plno. Děkuji za nějaký když tak návod postup na výměnu. Ještě pro jistotu napíšu do vyhledání dílů jestli jsem potrubí našel správné. Citovat
hakavcak Odesláno 15. listopad 2023 Autor Odesláno 15. listopad 2023 Opraveno dělalo to přepadové potrubí výměna za nové. Výměna nebyla nijak složitá. Odcvakat potrubí od vstřiků a čerpadla vytáhnout nacvakat nové a balonkem napumpovat. Pak to projet a nechat auto aspoň 24 hodin stát a pak vyzkoušet. Okamžitý start MJSytic, martinecondrej, Mike407 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.