zlababa321 Odesláno 20. září 2023 Odesláno 20. září 2023 Ahoj, řeším nepříjemný problém. Koupil jsem 508 SW rv. 2020 a při přejezdu nerovností (typicky delší záplatovaný úsek silnice) se začne ozývat kovové klepání/vibrace. Byl jsem už ve třech servisech a problém stále trvá. V autorizáku vyměnili tyčku stabilizátoru s tím že je náprava je v pořádku, jinou závadu nenašli. Zkoušel jsem vyndat z kufru veškeré nářadí i rezervu ale marně. Zní to jako když někam zapadlo něco kovového a na nerovnostech to klepe, ale nikdo nic nenašel. Nemůže být něco v nádrži/ na nádrži? Nějaké nápady kam se podívat? Případně tip na někoho v ústeckém kraji kdo by byl schopen/ochoten se tomu věnovat? Ten zvuk mě přivádí k šílenství... Díky za rady Citovat
HonzaC2 Odesláno 20. září 2023 Odesláno 20. září 2023 A co máš za motor? Máš 2.0HDi a klepání je spíše tupé? Citovat
MJSytic Odesláno 20. září 2023 Odesláno 20. září 2023 Na klepání zadní nápravy bude mít typ motoru pramalý vliv si myslím. Předpokládám, že všechny 508 budou mít ty nápravy stejné Nálož se do kufru a poslouchej odkud to jde Citovat
HonzaC2 Odesláno 20. září 2023 Odesláno 20. září 2023 (upraveno) No ja sice četl, ze chtěl vytahovat něco z kufru, ale asi to nevidím, ze by bylo napsáno, ze to jde od zadní nápravy. Tak případně pardon Upraveno 20. září 2023 uživatelem HonzaC2 Citovat
ozzy56 Odesláno 20. září 2023 Odesláno 20. září 2023 zkus se podívat na výfukové potrubí včetně tlumiče, jestli se na tom zaplátovaném povrchu nerozkmitá a pak neklepe někde do karoserie tyhle zvuky se špatně hledají... Citovat
HonzaZ Odesláno 20. září 2023 Odesláno 20. září 2023 Autor nepíše odkud klepání jde. Zda při nerovnostech, nebo normální jízdě, při akceleraci, v zatáčkách, apod. Přestane to při přibrzdění? Je třeba to blíže popsat. HonzaC2 a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
zlababa321 Odesláno 21. září 2023 Autor Odesláno 21. září 2023 Je to benzín 1.6 GT Line. Já netuším jestli to jde od nápravy, ale vzhledem k tomu že byla několikrát kontrolovaná tak nejspíš ne. Zvuk se ozývá při normální jízdě po drobných nerovnostech, pokud chytím natvrdo díru tak se neozve. Potřebuje to chvilku na rozkmitání a pak to jede. Brždění, akcelerace ani zatáčení na to, řekl bych, nemá vliv. Navíc mi přijde, že když naložím něco do kufru, tak se to zlepší, proto jsem kontroloval to nářadí a rezervu. Blbý je že to neumím cílemě vyvolat, minule jsem jezdil se servisákem 20 minut po městě a nic Ale uchycení výfuku je dobrej nápad, to by tak mohlo odpovídat... Citovat
HonzaC2 Odesláno 22. září 2023 Odesláno 22. září 2023 Sice to ne úplně souvisí, ale koukal jsem na tu zadní nápravu a doporučil bych zkontrolovat silenbloky na styčných bodech připevnění ke karosérii. S mém autě mne totiž tyto silenbloky přinutili po 4 letech a 50.000km k výměně, neboť na přední náravě ony přední silenbloky - co jsou právě u u mnou doptávaného dvoulitru (1,6 to na předku mají bez gumy kov na kov). Moje silenbloky vypadaly takto. Na jedné straně guma zcela opustila pouzdro, na druhé ty bylo napůl. Celá náprava pak v nich chodila proti karosérii nahoru a dolů a tento pohyb bylo vidět nejlíp při zvedání auta, kdy se náprava svěsila dolů a sjela na podložku šroubu, který drží onen silentblok zašroubovaný do karosérie. Ta škvíra nebyla velká, ale šlo to vidět, když se na to člověk zaměřil. Za jízdy to tak různě pobouchávalo a protože to bylo na předku, tak se to přenášelo i do řízení (rázy a vibrace). Citovat
Jirka Zálezlice Odesláno 26. září 2023 Odesláno 26. září 2023 (upraveno) Zdravím , měl jsem tentýž problém s klepáním zadní nápravy na krátkých nerovnostech, tak jak píše shora uvedený kolega z Ústí. Vyměnil jsem tlumiče,místo Sachsů jsem dal zesílené Monroe, které po roce a půl vytekly,poté zadní silentbloky a vše zůstávalo klepat tak,jak předtím. Prohlíželi nápravu v servisu Peugeot a ještě několik údajných znalců,ale nikdo na nic nepřišel,že prý je to konstrukční vada nápravy a prý i tlumičů. Nedalo mně to a vymontoval jsem celé uložení tlumičů včetně horní desky a vida - dorazy,které jsou zastrčeny v pružině byly na horní ploše místy prodřené na kov a klepaly o horní desku o kterou se doraz opírá. Zrovna to samé bylo na druhé straně. Po výměně dorazů a namontování původních tlumičů Sachs je auto tiché a nikde nic nebouchá ani neklepe. Laboroval jsem s tímto klepáním 2 roky!! Investice je cca 500,- Kč a 3 hod. práce. Upraveno 26. září 2023 uživatelem Jirka Zálezlice HonzaC2, radim.1008, ozzy56 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
HonzaZ Odesláno 26. září 2023 Odesláno 26. září 2023 Ahoj, pokud se jedná o nápravu na obrázku, tak 508II má úplně jinou konstrukci. Na obrázku je s vlečenými rameny a 508 má nezávislé uložení s příčnými rameny. Tlumič s pružinou je uložen šikmo a nahoře uchycen v nápravnici, ne přímo v karoserii. OK406 ohodnotil 1 Citovat
MJSytic Odesláno 27. září 2023 Odesláno 27. září 2023 Jj, 508 nebo 5008, holinky nebo hodinky Citovat
petr-svetr Odesláno 31. červenec 2025 Odesláno 31. červenec 2025 Odkud Ti jde ten klepavej zvuk? Nemůže to vycházet ze dveří? Citovat
AlBunda Odesláno 1. srpen 2025 Odesláno 1. srpen 2025 Taky jsem to resil/resim stejny problem.(3,5roku 25tkm) Dela to, kdyz jedu krokem, az do rychlosti 100km/h. Nejvic na rovnem asfaltu. Takove kovově tupé klepani. Jak kdyby nekdo zapomnel klic na spodnim krytu motoru:-) Servis to odhadl na tlumice a horni ulozeni, nicmene pry bylo vse ok, vule atp..... No, nez jsem to dovezl servisu na vymenu, tak jsem si uzil ceske rozbite okresky a ten zvuk nejak sam zmizel. Nechal jsem to nakonec vymenit a stejne to jeste obcas lehce slysim. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.