Edisko Odesláno 26. červenec 2023 Odesláno 26. červenec 2023 Zdravím, Po odomknutí vozidla a otvorení dverí mi dnes na palubovke blikala kontrolka dobíjania. Kľúč som v zapaľovaní ešte nemal. Čo to môže signalizovať prosím? Nikde som o tom nič nenašiel, len si myslím že by to mohlo signalizovať slabú batériu, i keď veľmi sa mi nezdá žeby som mal teraz v lete vybitú batériu. Nejazdím krátke trasy. Možno bolo aj niečo nejaká hláška na displeji ale cez leto na ňom nič nevidím, je čierny vypálený od slnka. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 26. červenec 2023 Odesláno 26. červenec 2023 Blikající kontrolka dobíjení je Economy Mode, je to ochrana před hlubokým vybitím baterie. Buď je baterie špatná a rychle se samo vybíjí tudíž Economy mode naskočí sám od sebe, nebo jsi měl třeba dlouho otevřený kufr či dveře a baterii kleslo napětí. Jinak Economy mode naskočí myslím po 20 minutách zapnutých spotřebičů, po nastartování vozu se čas do dalšího zapnutí Economy mode rovná dvojnásobku běhu motoru, maximálně ale 20 minut. Je to v manuálu. Těch 20 minut ber s rezervou, Nejsem si tím časem úplně jistý, ale nějak tak podobně to je. Pokud ti to bude do Economy mode padat často chtělo by to proměřit baterii. pavelu96 a 307rg ohodnotil 2 Citovat
Edisko Odesláno 26. červenec 2023 Autor Odesláno 26. červenec 2023 Batéria je 12/2021 a blikalo to po tom čo som sadol do auta keď som išiel z práce po 8 hodinách. Takže nič nebolo otvorené ani svetlá omylom rozsvietené.Nebol dôvod na economy mód. Nedávno bol repasovaný alternátor lebo sa mi stávalo že mi na začiatku jazdy blikali svetlá. S autom som pred týždňom prešiel 500km po diaľnici a doma robievam tak 20km jazdy. Takže batéria by mala byť dobíjaná ak ju alternátor dobíja. Momentálne má 12,45V. Citovat
Milan+ Odesláno 26. červenec 2023 Odesláno 26. červenec 2023 Eco mod mi to píše vždy jen na display,nikdy kontrolka,pokud to novější auta nemají jináč. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 26. červenec 2023 Odesláno 26. červenec 2023 před 29 minutami, Edisko napsal: Batéria je 12/2021 a blikalo to po tom čo som sadol do auta keď som išiel z práce po 8 hodinách. Takže nič nebolo otvorené ani svetlá omylom rozsvietené.Nebol dôvod na economy mód. Nedávno bol repasovaný alternátor lebo sa mi stávalo že mi na začiatku jazdy blikali svetlá. S autom som pred týždňom prešiel 500km po diaľnici a doma robievam tak 20km jazdy. Takže batéria by mala byť dobíjaná ak ju alternátor dobíja. Momentálne má 12,45V. Jak píšu pokud se to bude opakovat, baterku změřit. Vadná může být i nová baterka. A nebo je tam někde nějaký odběr. Uvidíš časem, třeba už to neudělá, a nebo se to bude opakovat. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 26. červenec 2023 Odesláno 26. červenec 2023 (upraveno) Hele, sem tam mi 307 jen tak pronic zanic problikne něco na budíkách, kolikrát i více ikonek... A nic špatně není. Ony maj tu elektriku takovou zakletou jestli to dobíjí a máš správný napětí, asi bych neřešil. Max juknout na origo diag, jestli ti to něco nepíše. Že by u 307 blikalo dobíjení když má eco mode se mi nestalo. Upraveno 26. červenec 2023 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
martinmz Odesláno 13. srpen 2023 Odesláno 13. srpen 2023 Ahojte Aj mne začala blikať kontrolka dobíjania a eco mód. Batéria je 1,5 roka stará. Ráno prídem k zamknutému autu a ono si veselo bliká. Vyskúšal som odpojiť a dobiť batériu ,ale po 1 dni to blikalo zas. Odber z batérie po uspatí auta bol 55 mA. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. srpen 2023 Odesláno 13. srpen 2023 (upraveno) @martinmz A jel jsi s autem někam po tom nabití baterky?? Ono totiž čas do spadnutí do ECO mode se rovná dvojnasobku času jízdy, nejvíce ale cca 20 minut. Tak jestli jsi nejezdil a jednotka si to pamatovala tak to bylo v Eco hned. Jinak asi opravdu pak nechat někde změřit baterii, ono i po roce muže být prostě vadná. Upraveno 13. srpen 2023 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
janoge Odesláno 14. srpen 2023 Odesláno 14. srpen 2023 Auto používam každý deň. Keď začalo blikať automaticky som meral napätie batérie a bolo ok. Aj tak som zapojil nabíjačku a sledoval som čo sa stane keď sa zvýši napätie.Blikanie neprestalo , čiže batériou to pravdepodobne nebude. Batériu som meral aj pod záťažou mám na to merák všetko je poriadku. Cez diagnostiku mi nenačíta bsi vypisuje závada komunikácie. Mám skôr podozrenie na bsi Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 14. srpen 2023 Odesláno 14. srpen 2023 Eco mod není zavislý jen na napětí baterie, stačí nechat svitit v autě světýlko a po tom daném čase 20 min prostě přejde do Eco modu i když je napětí OK. Potom je tam druhá podmínka kdy přejde do eco modu a to je napětí pod 12V. Ale když už je v eco modu tak ten se dá zrušit jedině nastartováním, pokud jen stoupne napětí na baterii tak se sám nezruší. Jinak nemuže ti někde třeba vkufru svítit světýlko, nebo jiný spotřebič který by to zpusobil? Citovat
martinmz Odesláno 14. srpen 2023 Odesláno 14. srpen 2023 Podľa mňa eco mod sa zapne len raz bez blikania kontrolky dobíjania. Mne po určitom čase ktorý je rôzny začne blikať kontrolka dobíjania a súčastne aj na displeji pod predným sklom economy mode a tak isto zapína a vypína kameru napájanu z autozapalovača. Frekvencia blikania je cca 3 sekundy Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 14. srpen 2023 Odesláno 14. srpen 2023 (upraveno) Nedělá ti to nakonec ta kamera? Pokud je zapalovač pod napětím i s vypnutým klíčkem tak to muže být ona. Upraveno 14. srpen 2023 uživatelem Radek Hurvajz Péťa ohodnotil 1 Citovat
janoge Odesláno 15. srpen 2023 Odesláno 15. srpen 2023 Zapaľovač je vypnutý ,ale keď začne blikať kontrolka dobíjania a displej pod predným sklom zapína aj zapaľovač v ktorom ie zapojená kamera. Keď prídem do auta a zapnem kľúčik kamera hlási vybitú baterku a už viem že ju zas zapínalo a vypínalo. Ak sa mi podarí nahrám video. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.