Přejít na obsah

Edisko

Uživatel
  • Počet příspěvků

    26
  • Registrace

O uživateli Edisko

  • Datum narození 29. červenec

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 307
  • Rok výroby
    2003

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Boleraz
  • Stát
    Slovenská republika

Edisko's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Edisko

    Bliká kontrolka dobíjania

    Batéria je 12/2021 a blikalo to po tom čo som sadol do auta keď som išiel z práce po 8 hodinách. Takže nič nebolo otvorené ani svetlá omylom rozsvietené.Nebol dôvod na economy mód. Nedávno bol repasovaný alternátor lebo sa mi stávalo že mi na začiatku jazdy blikali svetlá. S autom som pred týždňom prešiel 500km po diaľnici a doma robievam tak 20km jazdy. Takže batéria by mala byť dobíjaná ak ju alternátor dobíja. Momentálne má 12,45V.
  2. Zdravím, Po odomknutí vozidla a otvorení dverí mi dnes na palubovke blikala kontrolka dobíjania. Kľúč som v zapaľovaní ešte nemal. Čo to môže signalizovať prosím? Nikde som o tom nič nenašiel, len si myslím že by to mohlo signalizovať slabú batériu, i keď veľmi sa mi nezdá žeby som mal teraz v lete vybitú batériu. Nejazdím krátke trasy. Možno bolo aj niečo nejaká hláška na displeji ale cez leto na ňom nič nevidím, je čierny vypálený od slnka.
  3. Edisko

    Prehrievanie 2.0hdi 66kw

    Vychádzam len z teploty ktorú ukazuje na palubovke. A áno sahara spína aj druhú rýchlosť.
  4. Edisko

    Prehrievanie 2.0hdi 66kw

    On má iný motor a jemu sa prehrieva na voľnobehu. Mne nie, mne iba pri záťaži
  5. Zdravím, neviem si už rady s týmto motorom P307 2.0hdi 66kw. Pri záťaži t.j.hlavne do kopca sa motor začína prehrievať až k červenej aj keď na ňu som ho nikdy nedostal, radšej som ubral plyn. Menené už bolo: chladič, radiátor kúrenia, vodná pumpa, všetky snimače okolo chladenia, termostat (ten som už aj teraz vykuchal aby bol stále otvorený), tesnenie pod hlavou. Voda sa nestráca a je čistá. Egr odstavený.
  6. Edisko

    parkovacie senzory

    Zdravim, síce stará téma a staré auto ale zaujímalo by ma ak si pamätáte keď ste dávali senzory do spodnej časti tej čiernej lišty či vám potom vo vnútri neprekážala kovová výstuha, označená šípkami na foto.
  7. Zdravím, po vypnuti motora je chvíľu cca 3 min.počuť bzučať podtlakové čerpadlo. Keď od neho odpojím podtlakovú hadičku alebo keď vyšliapem brzdový pedál, bzučanie okamžite prestane. Stretol sa s tým niekto? Problémy zatiaľ s ním nemám len ma zaujíma či mám riešiť výmenu aby sa náhodou nestalo že mi nebude vytvárať dostatočný podtlak.
  8. Zdravím, je potrebné po montáži snímača tlaku paliva aj odvzdušniť palivový systém pri vstrekoch alebo len balónikom dočerpať naftu? Tiež mi plynový pedál zle zaberá tak skúsim vyčistiť snimač tlaku.
  9. Zdravím, potrebujem poradiť. Budem dávať menit prevodovku na P307 2,0Hdi 66Kw RHY ale mám trochu problém zohnať úplne rovnakú aku tam teraz mám t.j.20DM39. Najčastejšie sa predávajú 20DL50. Podľa toho čo som vyčítal tak by mali byť zameniteľné ale podľa fotiek našiel som medzi nimi rozdiel v tých pákach na uchytenie tiahla z radiacej páky. Pozrite fotky a či to bude vadiť. Prve dve fotky su 20DM39 , dalsi su 20DL50. Vopred ďakujem za odpovede.
  10. @Ferry. Diky beriem na vedomie. Este by ma zaujimalo ci aj naozaj bolo vyriesenim toho trasenia vymena silentbloku prevodovky. Mam po vymene spojky Luk a aj nove horne ulozenie motora aj spodny silentblok kedze vsetko bolo odtrhnute. Jedine ten silent.prevodovky sa nemenil kedze nebolo spozorovane poskodenie. Auto mam len par mesiacov a stale sa na nom nieco je_e. 2.0hdi 66kw rhy
  11. Zdravím. Je potrebné pri vymene silentbloku prevodovky ju aj podoprieť od spodu?
  12. Edisko

    Plynový pedál

    Druhý problém s tým že pedál zaberá až od stredu som zatiaľ nevyriešil. Chcelo by to elektrikára ale aspoň ten môj pedál som rozobral kedže som zohnal náhradný. Je na princípe Hallovho snímača a magnetu. Neviem či odchádza ten snímač alebo magnet slabne. Tu su fotky.
  13. Edisko

    Plynový pedál

    Zdravím, mal som problém aj s vrzganím resp.jemným zasekávaním pedálu a takisto ako aj ostatný s tým že pedál zaberá až niekde od polovice. Prvý problém som vyriešil, asi inžinieri zle namerali tie bočné okrúhle plastové kryty ktoré sú prichytené ešte plastovými klinmi. Sú tam velmi natesno, stačí len tie spodné kliny vybrať a zozadu pedálu tie kryty uvolniť. Vid foto. Vrchné kliny ostávajú, tým krytom to úplne stačí.
  14. Ahojte, nerobi niekto diagnostiku v okolí Trnavy? Mám P307 2,0HDi 66kw r.v.2003, potreboval by som výpis chybových kódov ak budú, ďalej ako je na tom turbo, váha vzduchu a vstreky + možno aj aktivovať nejaké funkcie ak sa bude dať.
  15. Edisko

    strasie cele auto pri pohynani

    Ahojte, síce 10rokov po ale prosím vás ako ste vyriešili tento problém s trasením motora pri rozbiehaní na jednotke do cca 1500 otáčok? Na aute sa naraz menili spojka, rozvody a tesnenie pod hlavou a začalo to robiť aj mne.
×
×
  • Vytvořit...