speede43 Odesláno 20. červen 2023 Odesláno 20. červen 2023 (upraveno) Zdravím, Chci se zeptat, dnes jsem srazil lišku asi při 80km/h, (přežila a utekla ) , po zastavení jsem zjistil. že mám na pravé straně dole , vypadlé mřížky a nefunkční mlhovku, už po nárazu se mi cca po pár metrech rozsvítil klič a napsal engine fault ( auto jede normálně), může to mít ta chyba za následek, že nesvítí ta mhlovka. Díky Všem Peugeot 308, 1.5 75kw, combi Bluehdi 2019 Upraveno 20. červen 2023 uživatelem speede43 Citovat
jarokare Odesláno 21. červen 2023 Odesláno 21. červen 2023 Ahoj , chyba motoru určitě není důvod , proč nesvítí mlhovka , motor bude nejspíš svítik kvůli rozpadlé mřížce řízeného chlazení a mlhovka nesvítí , protože jí při nárazu praskla žárovka , jestli je led , tak odešel modul . Citovat
speede43 Odesláno 21. červen 2023 Autor Odesláno 21. červen 2023 Dík , viz foto tady tahle přední mřížka byla vycvaknuta , tak jsem ji nasadil mlhovka má zlomenou packu na šroubek tak musím nechat svařit , není to ledka ,jen H11 a ta mřížka chlazení co píšeš je kde. Citovat
jarokare Odesláno 21. červen 2023 Odesláno 21. červen 2023 Ta je uprostřed na sahaře , ale ta to asi nebude (myslel jsem , že je to chycený víc na středu) , chce to diagnostiku , aby se vědělo , co tomu motoru vadí Citovat
Ferry Odesláno 21. červen 2023 Odesláno 21. červen 2023 v ty uni diagnostice je to spatne interpretovany ten kod zavady, tohle by platilo pro benzin, u dieslu je to neverohodny prutok vzduchu a v tomto pripade po narazu bych to videl na diru v intercooleru a bude nekde foukat, bude nejspis nekde prasklej. Nesouhlasi pak tlak vzduchu v sani speede43 ohodnotil 1 Citovat
speede43 Odesláno 21. červen 2023 Autor Odesláno 21. červen 2023 Aha a pro auto je to kritické nebo se stim dá jet? A může mi ještě někdo poradit jak vyndám žárovku, hledal jsem na netu i na YouTube, ale nikde nic Citovat
jarokare Odesláno 21. červen 2023 Odesláno 21. červen 2023 Je to bajonet , takže pootočit a vyndat Citovat
speede43 Odesláno 21. červen 2023 Autor Odesláno 21. červen 2023 (upraveno) Už jsem na to přišel , není to bajonet , prodává se to jako jeden kus i s tim plastem . Upraveno 21. červen 2023 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek Citovat
speede43 Odesláno 21. červen 2023 Autor Odesláno 21. červen 2023 Jinak závada zjištěna, po té srážce jak vyletěla celá mlhovka a plasty tak se ulomil držák intercooleru a ty hrubé hadice co do něj vedou kolem klíňáku se rozedřeli o řemen, takže díra na 3 prsty a tam unikal vzduch , vyměnit hadice není problém, ale nevím jak zpět uchytit ten chladič, když nemá na co se přichytit a houpe se na jednom šroubku. PS: k čemu slouží ten chladič dá se bez něj chvíli jet ?když tak zítra hodím fotky. Péťa ohodnotil 1 Citovat
jarokare Odesláno 22. červen 2023 Odesláno 22. červen 2023 Bajonet je to jako celek , mě nenapadlo , že z toho budeš chtít dloubat žárovku , to samozřejmě nejde . Jinak chladič provizorně přichytit , vymyslet nějaký uchycení nebude problém , hlavně aby nebyl prasklej a těsnil , bez něj bych nejezdil . Milan+, Péťa a pavelu96 ohodnotil 3 Citovat
Ferry Odesláno 22. červen 2023 Odesláno 22. červen 2023 (upraveno) chladi to vzduch, ktery se stlacenim v turbu ohreje. Chladnejsiho vzduchu se pak vejde do valcu vic a muze se tak dat vic paliva a ve vysledku je vyssi vykon, nez kdyby sel do motoru vzduch teplej. Jet by to bez nej melo, spis, jak udelat docasnej by-pass, aby byl tesny a nepriskrceny, preci jen, nejaky tlak vzduchu uvnitr te hadice je a ne vsechny materialy ho muzou vydrzet a muzou zas prasknout. Nesel by tam nejak pripaskovat drc-paskou Novej od Valeo stoji 2400 https://ceskedily.cz/chladic-turba-valeo-818290 hadice do intercooleru by mela byt tahle https://ceskedily.cz/vyhledavani?search=98+201+006+80 hadice ven z intercooleru tahle https://ceskedily.cz/hadicka-plniciho-vzduchu-gates-090597 Ale radeji jeste overit pod VIN kodu auta Upraveno 22. červen 2023 uživatelem Ferry Péťa a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
speede43 Odesláno 22. červen 2023 Autor Odesláno 22. červen 2023 Zdarec, díky za infa takže dneska demontáž - utržené 2 silentbloky na intercooleru + ta díra v hadici a nějaký plast popraskaný, no zasraná liška co nadělá škody. Citovat
speede43 Odesláno 5. červenec 2023 Autor Odesláno 5. červenec 2023 Jinak jen jsem nedal info jak to dopadlo, silentbloky svařeny v práci , je to hliník a hadice koupena nova cena +-1000,- , + svařeny plastové držáky mlhovky 200,- práci jsem si dělal sám. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Trener1981 Odesláno 15. březen 2024 Odesláno 15. březen 2024 Ahoj všem. Po výměně rozvodu (164000) , auto hlásí "porucha motoru, nechte opravit vozidlo". A rozsvítí se diagnostika. Před tím to nedělalo. Nejdříve se ukázala chyba váhy vzduchu. Po výměně vahy se ukázala další chyba P02ED a P00BC. Může to souviset s rozvodama? Motor běží plynule bez problémů. Ale pořád tam svítí ta kontrolka. Poradíte někdo prosím. Přikládám nekvalitní fotku z diagnostiky. Peugeot 308 1.6 Hdi 73Kw R.v.2017 Citovat
MJSytic Odesláno 15. březen 2024 Odesláno 15. březen 2024 S touhle DIAG se konce nedobereš. Píchni to na origo. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Trener1981 Odesláno 16. březen 2024 Odesláno 16. březen 2024 (upraveno) Dobrá rada nad zlato Upraveno 16. březen 2024 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! Citovat
pavelu96 Odesláno 16. březen 2024 Odesláno 16. březen 2024 No to docela je... ale komu není rady, tomu není pomoci Pokud jsi tu radu jen nepochopil, tak zní - připoj auto na originální diagnostiku Peugeot a ne obecnou autocom. HonzaC2, Péťa a Trener1981 ohodnotil 3 Citovat
Trener1981 Odesláno 24. březen 2024 Odesláno 24. březen 2024 Na originál diagnostiku pojedu ve středu. 27.3. Občas to zhasne samo.Pak se to zas objeví. Většinou se to rozsviti při spolmaleni , po tom co motor dosáhne 3000 otáček (Cca 110 km/h). Moudřejší budeme ve středu. Citovat
Trener1981 Odesláno 28. březen 2024 Odesláno 28. březen 2024 Zdravím peugeotaci. Po originál diagnostice (Domansky, dolní Počernice), mi řekli že mám problém s okruhem sání (nic noveho) že "zřejmě když vám to odpojili při výměně rozvodu, něco se tam stalo". Ráda - Zkontrolujte čidla. Chybu mi smazali, ale po ujeti několika km, se objevila znova. Ještě mi řekli ať si vyměním baterku, že ta stará už je ko a způsobuje podpětí. Že by to mohlo být taky tím. Už jsem ji vyměnil, smazal chybu ale jak dosahnu 3000 otáček tak se to ukazuje zas . Občas to hlásí chybu při nastartování, jindy až po ujeti nějakých km. Co teď s tím? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.