Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Chyba motoru 308 bluehdi 2019 po srážce se zvěří

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdravím,

Chci se zeptat, dnes jsem srazil lišku asi při 80km/h, (přežila a utekla ) , po zastavení jsem zjistil. že mám na pravé straně dole , vypadlé mřížky a nefunkční 

mlhovku, už po nárazu se  mi cca po pár metrech rozsvítil klič a napsal engine fault ( auto jede normálně), může to mít ta chyba za následek, že

nesvítí ta mhlovka.

Díky Všem

Peugeot 308, 1.5 75kw,  combi Bluehdi

2019

Upraveno uživatelem speede43
Odesláno

Ahoj , chyba motoru určitě není důvod , proč nesvítí mlhovka :D , motor bude nejspíš svítik kvůli rozpadlé mřížce řízeného chlazení a mlhovka nesvítí , protože jí při nárazu praskla žárovka , jestli je led , tak odešel modul .

Odesláno

Dík , viz foto tady tahle přední mřížka byla vycvaknuta , tak jsem ji nasadil mlhovka má zlomenou packu na šroubek tak musím nechat svařit , není to ledka ,jen H11 a ta mřížka chlazení co píšeš je kde.IMG_20230621_080347.thumb.jpg.32f18f3232a8b0a9cbf9f6b7711c036c.jpg

Odesláno

Ta je uprostřed na sahaře , ale ta to asi nebude (myslel jsem , že je to chycený víc na středu) , chce to diagnostiku , aby se vědělo , co tomu motoru vadí 

Odesláno

v ty uni diagnostice je to spatne interpretovany ten kod zavady, tohle by platilo pro benzin, u dieslu je to neverohodny prutok vzduchu a v tomto pripade po narazu bych to videl na diru v intercooleru a bude nekde foukat, bude nejspis nekde prasklej. Nesouhlasi pak tlak vzduchu v sani

Odesláno (upraveno)

Už jsem na to přišel , není to bajonet , prodává se to jako jeden kus i s tim plastem .

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek
Odesláno

Jinak závada zjištěna, po té srážce jak vyletěla celá mlhovka a plasty tak se ulomil držák intercooleru a ty hrubé hadice co do něj vedou kolem klíňáku se rozedřeli o řemen, takže díra na 3 prsty a tam unikal vzduch , vyměnit hadice není problém, ale nevím jak zpět uchytit ten chladič, když nemá na co se přichytit a houpe se na jednom šroubku.

PS: k čemu slouží ten chladič dá se bez něj chvíli jet ?když tak zítra hodím fotky.

Odesláno

Bajonet je to jako celek , mě nenapadlo , že z toho budeš chtít dloubat žárovku , to samozřejmě nejde . Jinak chladič provizorně přichytit , vymyslet nějaký uchycení nebude problém , hlavně aby nebyl prasklej a těsnil , bez něj bych nejezdil .

Odesláno (upraveno)

chladi to vzduch, ktery se stlacenim v turbu ohreje. Chladnejsiho vzduchu se pak vejde do valcu vic a muze se tak dat vic paliva a ve vysledku je vyssi vykon, nez kdyby sel do motoru vzduch teplej. Jet by to bez nej melo, spis, jak udelat docasnej by-pass, aby byl tesny a nepriskrceny, preci jen, nejaky tlak vzduchu uvnitr te hadice je a ne vsechny materialy ho muzou vydrzet a muzou zas prasknout. Nesel by tam nejak pripaskovat drc-paskou

Novej od Valeo stoji 2400 https://ceskedily.cz/chladic-turba-valeo-818290

hadice do intercooleru by mela byt tahle https://ceskedily.cz/vyhledavani?search=98+201+006+80

hadice ven z intercooleru tahle https://ceskedily.cz/hadicka-plniciho-vzduchu-gates-090597

Ale radeji jeste overit pod VIN kodu auta

Upraveno uživatelem Ferry
Odesláno

Zdarec, díky za infa takže dneska demontáž - utržené 2 silentbloky na intercooleru + ta díra v hadici a nějaký plast popraskaný, no zasraná liška 🦊 co nadělá škody.

IMG_20230622_155234.jpg

IMG_20230622_164059.jpg

• O 2 týdny později...
Odesláno

Jinak  jen jsem nedal info jak to dopadlo, silentbloky svařeny v práci , je to hliník a hadice koupena nova cena +-1000,- , + svařeny plastové držáky mlhovky 200,- práci jsem si dělal sám.

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Ahoj všem.  Po výměně rozvodu (164000) , auto hlásí "porucha motoru, nechte opravit vozidlo".  A rozsvítí se diagnostika. Před tím to nedělalo. Nejdříve se ukázala chyba váhy vzduchu. Po výměně vahy se ukázala další  chyba P02ED a P00BC. Může to souviset s rozvodama?  Motor běží plynule bez problémů. Ale pořád tam svítí ta kontrolka. Poradíte někdo prosím. 

Přikládám nekvalitní fotku z diagnostiky.  

Peugeot 308

1.6 Hdi 73Kw

R.v.2017

20240315_104010.jpg

Odesláno

Na originál diagnostiku pojedu ve středu. 27.3.

Občas to zhasne samo.Pak se to zas objeví.  Většinou se to rozsviti při spolmaleni , po tom co motor dosáhne 3000 otáček (Cca 110 km/h).

Moudřejší budeme ve středu. 

Odesláno

Zdravím peugeotaci. Po originál diagnostice (Domansky, dolní Počernice), mi řekli že mám problém s okruhem sání (nic noveho) že "zřejmě když vám to odpojili při výměně rozvodu,   něco se tam stalo".  Ráda - Zkontrolujte čidla.

Chybu mi  smazali,  ale po ujeti několika km,  se objevila znova.  Ještě mi řekli ať si vyměním baterku, že ta stará už je ko a způsobuje podpětí. Že by to mohlo být taky tím.  Už jsem ji vyměnil,  smazal chybu ale jak dosahnu 3000 otáček tak se to ukazuje zas . Občas to hlásí chybu při nastartování,  jindy až po ujeti nějakých km. Co teď s tím? 🤔

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...