PaKr Odesláno 29. květen 2023 Odesláno 29. květen 2023 Auto je dovoz ( Německo nebo Itálie, nevím přesně, ale to je celkem jedno), tudíž má na svodech čerpadlo sekundárního vzduchu - již nefunkční. Diag ale žádnou chybu nehlásí, pouze na přístrojovce svítí kontrolka. V konfiguraci BSI jsem našel položku " čerpadlo" a dal " nepřítomen" . Asi po pěti startech kontrolka zhasla. Hurá, všichni byli spokojeni, hlavně majitel Za pár dní mi volal, že auto nějak blbne. Z ničeho nic začalo za jízdy cukat, jako by bylo málo benzínu. Ale na neutrál šlo vytočit úplně v pohodě, ale v záběru to škubalo. Ale na volnoběh to jelo pořád, takže na jedničku aspoň dojelo domů. Druhý den úplně v pohodě, nic se neděje, všechno funguje pak byl asi dva měsíce klid a nedávno se to začlo opakovat. Diag stále bez závad ( nepřekvapilo), tak jsem zpátky nakonfiguroval čerpadlo. Kontrolka opět svítí, ale zatím to nezaškubalo ani jednou Je to souhra náhod a dva různé problémy nebo to má nějakou souvislost? Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 30. květen 2023 Odesláno 30. květen 2023 I když dáš nepřítomen, tak to čerpadlo je stále aktivní, takto snadno se toho nezbavíš Citovat
inoxing Odesláno 30. květen 2023 Odesláno 30. květen 2023 (upraveno) Vyzkousej a uvidis, podle me 2 ruzny problemy, kdyz auto 2 mesice jezdi a pak zacne toto delat. Cerpadlo vzduchu by se melo po odkodovani odpojit. Tohle jeste vyzkousej. A mrkni se do konfigu ecu motoru, jestli neni nakodovano jeste tam. Upraveno 30. květen 2023 uživatelem inoxing Citovat
PaKr Odesláno 30. květen 2023 Autor Odesláno 30. květen 2023 Napadají mě dvě věci. Buď je v nádrži nějaký bordel ( třeba i kus čerpadla), který se přicucne na sítko ( a pak jde málo benzínu) a pak se zase odplaví bokem. Nebo to vzduchové čerpadlo zkusit zaslepit a zase odkonfigurovat V ECU motoru jsem takovou položku nenašel, právě jenom v BSI. A do nějakého složitějšího kódování se nechci pouštět. Ale podle mého se v tom někdo asi "hrabal", když to nepíše žádnou chybu Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 30. květen 2023 Odesláno 30. květen 2023 (upraveno) Hele jak píšu, to čerpadlo když odkonfiguruješ klasicky přes diag, tak stejně jede Zkoušel jsem to. A i když po startu funguje, tak kolikrát hodí náhodně chybu i za jízdy a rožne kontrolku motoru. Pokud by se ho člověk chtěl zbavit úplně, musel by se vyloženě upravit soft v ECU (asi stejně, jako když se dělá EGR off). Jinak když je čerpadlo funkční, tak běží POUZE po startu, nejdýl snad 30 sekund. Pak se vypne, na bloku je takový "ventil" který se po vypnutí čerpadla sám zaslepí, protože na něj už čerpadlo netlačí vzduch a nazdar. Na jízdu atd by to nemělo mít vliv (to už mi psal i ChouLu když jsem se v tom hrabal na svým). Čerpadla tu mám z dvoulitru, možná jsou stejný. Jestli chceš, můžem porovna podle fotek a za poštu ti ho klidně na zkoušku pošlu. Ať si případně ověříš, jestli náhodou fakt nějakým způsobem neovlivňuje. Ale nemyslím si. Upraveno 30. květen 2023 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
jarokare Odesláno 30. květen 2023 Odesláno 30. květen 2023 To čerpadlo je tam kvůli rychlejšímu ohřátí katu a lambdasondy , když funguje , tak běží max minutu po studeným startu a pak se odpojí . Nedovedu si představit , jak by mohlo ovlivnit výkon zahřátýho motoru , chyba bude zřejmě jinde . VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
inoxing Odesláno 30. květen 2023 Odesláno 30. květen 2023 Možná má auto externi palivovy filtr, to se tak projevuje, ze v zaberu to pak kucka. Bordel v nadrzi muze byt, sitko obalene bordelem... Jednoduse zjistis, kdyz das tlakomer na rail a zmeris v zatezi (vytahnes budik nad torpedo a za jizdy musi drzet 3bary). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.