Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, už nevím co s tím tak to zkusim tu. Peugeot 306 break 1.8 16v LFY 1998 nestartuje. hrabu se v tom asi měsíc a projevuje se to takhle -Po delším odstavení nastartuje na druhy nebo třetí delší pokus. Když motor běží, vypnu ho a hned nastartuji tak chytne téměř hned. A třeba když stojí dvě tři hodiny tak nastartuje třeba až na 15 pokus(někdy to je na pokraji možností baterky).Nechytá ani na sprej. Má to OBD ale diagnostika se s tím prostě nespojí, a vyblikat se mi taky nic nepodařilo. Tak jsem vyměnil svíčky, snimač otáček kliky, palivové čerpadlo+filtr, regulator tlaku paliva na liště, čidla teploty jsem zkoušel odpojit, prověřil jsem kostru motoru, baterka nová a stejne to nestartuje. Kontrolka motoru ani imobilizeru nesvití. Když to chytne tak to jede krásně, volnoběh drží, neškube, nehoupe, nekouří(akorát jednou jedinkrát se mi stalo že po startu to asi minutu běželo tak na dva valce a pak se chytl). Neporadil by někdo v čem by mohl být ještě problém? Děkuji 

Odesláno

Ahoj a vítej v klubu ,

napadá mě vadný dvojtý relé , mělo by být za počítačem motoru . Občas je vyhřátý nebo má studeňák a pak se to může projevit nenastartováním . Taky bych zkontroloval svazky v motorový části .

Odesláno

svého času jsem měl skoro stejný problém, na stejném motoru ale ve Xantii ale  chytla tak na 4 max 6 pokus.  Bylo mi řečeno horší baterka-točila obstojně. Někdy pomohlo otevřit dekl na ŘJ a odpojit  a pak ji připojit. Všimnul jsem si, že když nechtěla nastartovat tak na přívod na hadičkách  regulátoru tlaku paliva prolínal benzín. jednoho dne si ji půjčil syn do práce (podělal se mu Pug 106).V noci když nechtěla chytnout, tak jej kolegové  roztlačili- chytla nahned.-tímhle bylo potvrze nnázor  -je to  snímačem polohy klikového hřídele.

Odesláno

Děkuji, ty el. svazky to je tak na vytahání a fyzickou kontrolu, nebo je nějaké "typické" místo kde hledat problém? Na to relé ještě mrknu.  Baterka nová a radši měřená a je cajk, snimač otáček nový bosch. A dělá mi to taky že když to fakt dlouho startuje tak prosakuje benzin z hadicky u listy, ale tam bych problém neviděl. Už nevím jediný co jsem neměnil je ta zapalovací rampa ale je dost drahá a bojim se že to nepomuže. 

Odesláno (upraveno)

Zapalovací modul by to teoreticky dělat take mohl, ale auto by spolu s timto problemem taky vzdy nejelo na vsechny valce v prubehu jizdy. Tento jev bych spis prisuzoval studenymu spoji dvojrele, co radi kolega Jarokare. Spatny zapalovaci modul precejen neni jen o startu, ale vynechaval by ti motor i za jizdy, samozrejme, takhle od stolu to vyloučit 100% nejde, ale nemyslim si to. A podle typu jednotky motoru (emisni predpis) by spolu s vynechavanim valce blikala kontrolka motoru a pak by zustala svitit do pristiho nastartovani. Zkratka bez provedene diag se muzeme domnivat. Snazil bych se ted vyresit prosakujici benzin z hadicky- je to nepravdepodobne, ale muze se paliv. system zavzdusnovat, kdyz pri chladnuti natahne vzduch dovnitr (spravne je system trvale pod tlakem, resp. drzi tlak).

Upraveno uživatelem inoxing
Odesláno

Vadná zapalovací rampa-lišta se mi na lfy projevovala nikoliv starty, ale při delší jízdě-při konstantní rychlostí začal z niřeho nic motor cukat -vynechávat, při přidání plynu totéž. ještě jednou bych zkusil prověřit snímač otáček=nedává pokyn k zapálení směsi ve válcích, popř vstřikovače nevstříknou palivo do sání ale čerpadlo  tlačí a  vratka asi nestíhá vracet nespotřebované palivo a díky tlaku prosakuje  (takto to jako laik vidím)

Odesláno

@dýzl Vratka to bezproblému stíhá :) Je to na to stavěné, třeba běh z kopce bez vstřikování je ten stejný připad. Tlak je v railu pořád 3bary a přebytek se přepouští a úniky tam být nesmí.

Odesláno

Ten saknouci spoj jsem opravil a nic. S tou diagnostikou byl problém no, jedině asi hold zajedu do servisu. Je zvláštní že po neúspěšném startování vyndám svíčky suché čisté a světle zbarvené ale zároveň to nechytne ani na sprej. Tenkrát u Citroena jsem se setkal s tím že při zavade zapalování to zároveň vyplo vstřikovač, tak tady to bude asi to samé. To dvojité relé co jsem pochopil tak napájí čerpadlo a ještě něco? Dekuji

Odesláno

Tak relé vyměněno a taky nic kabeláž proměřena a vše se zdá v cajku☹️jeste mě napadlo otáčkoměr někdy ukazuje nesmyslné hodnoty třeba 9000 na volnoběh, ale to dělalo i když to bylo ještě v pohodě. To už není normální.

Odesláno (upraveno)

Ahoj přidám se jako další radil. 

Volnoběžný ventil na sání. Vytáhnout omrknout stav, vyčistit obtokový kanál, složit a zkusit.

Může se jevit jako dobrej ale pomohl mi novej, objednal jsem repliku a fungovala do doby než jsem uvařil motor .. :D 

Na 106 mi to dělalo taky, omrkni ventil a ten jezdec s konickou špičkou se nesmí protáčet. 

Škoda že jsi až za hradcem jinak bych se stavil s diag a omrkl ti to. 

Upraveno uživatelem Háček
Odesláno (upraveno)

Děkuji, zítra se to ještě pokusím napojit další diagnostikou a doufám že to konečně něco ukáže. Teď jsem dal ještě jinou listu zapalování , znovu všechny svazky rozbaleny kontrolovany a žádná změna. To sani ještě rozeberu bylo tam dost takovýho nasráženýho hnusu tak tam bude třeba fakt něco zacpanyho. Uvidím 🙂

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek!
Odesláno

Tak jsem načerpal další energii to ještě řešit a pustil jsem se opět do toho. S diagnostikou to byla opět marná snaha, nepřipojí se to vůbec k autu. Vymontoval jsem klapku, vyčistil, zkontroloval alespoň pohledem všechny snímače a připojení, vyčistil jsem krokac a dal zpět do auta. Ovšem pořád stejný problém. Prověřil jsem opět to, že to nedá jiskru ani benzín. Do dneška jsem žil v domnění že to auto nemá imobilizér, nemá to kontrolku a u spinacky ani v okolí nic nebylo. Ze zoufalství jsem se dal do průzkumu elektroinstalace v palubovce a našel jsem tam kroužek imobilizéru s pridelanym klickem, vytáhl jsem to jenom ven a auto zatím bezproblemu asi desetkrát nastartovalo. Nedává to asi smysl tak uvidím jak se to bude chovat dál.

Odesláno

pokud se nespojuje diag s ECU, tak je zablokovany Immo, to je vzdy takova napoveda. Takze nejspis to proste blbe cetlo ten cip, co tam byl halabala pridelanej na tom krouzku. Nejlepe by tedy bylo uvest to do puvodniho stavu, tzn. krouzek nasadit na jeho misto na spinacce a cip premistit do pouzivaneho klicku.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...