JarinoRS Odesláno 13. květen 2006 Odesláno 13. květen 2006 Urcite sa uz vacsina z vas stretla s vrzgajucim silentblokom medzi motorom a prevodovkou. Niekedy vrzga menej, inokedy viac. Mne prave teraz viac Chcem sa opytat, odstranil uz niekto z vas toto vrzganie definitivne? Ja som ten silentblok menil a po pol roku zacal vrzgat znova, kamarat ho menil 3x a vrzga stale ak niekto ma navod na nevrzganie, tak ho poprosim, nech mipovie ako na to Citovat
JarinoRS Odesláno 15. květen 2006 Autor Odesláno 15. květen 2006 nikomu to nevrzga? nemozne...... Citovat
123ps Odesláno 15. květen 2006 Odesláno 15. květen 2006 Něco mi začíná jakoby pískat při přejezdu nerovností a je to čím dál častější a čím dál hlasitější. Stejný zvuk je slyšet při zavření dveří. Takové písknutí ( zachvění se ). Mohlo by to být ono ? ? Začíná mě to trochu srát u nového auta. Citovat
JarinoRS Odesláno 15. květen 2006 Autor Odesláno 15. květen 2006 Původně zaslal: 123ps Něco mi začíná jakoby pískat při přejezdu nerovností a je to čím dál častější a čím dál hlasitější. Stejný zvuk je slyšet při zavření dveří. Takové písknutí ( zachvění se ). Mohlo by to být ono ? ? Začíná mě to trochu srát u nového auta. ono je to take cuknutie, hlavne v nizkych otackach - pri preradeni, ked sa motor najviac trasie a pri prejazde nerovnosti. pri zatvarani dveri by to robit nemalo, take kovove cuknutie...viem, co to robi, ale po vymene to vydrzi tak pol roka, len som niekde zachytil borcov, ktori to odstranili definitivne a rad by som to urobil tiez Citovat
123ps Odesláno 15. květen 2006 Odesláno 15. květen 2006 Tak to mám asi jiný problém. V kokpitu je to slyšitelné méně při přejezdu nerovností, při zavíraní dveří ( všech ) je ten zvuk slyšet více . Ale zase ne vždy. Možná závisí na teplotě ? Pokusím se to vypozorovat. Vypadá to, že je něco uvolněné, nebo o sebe třou dvě plochy. Jinak to není žádná tragedie, ale já puntičkář slyším trávu růst:roker Co Luboš ? ? Nepozoruje něco podobného ? ? Citovat
JarinoRS Odesláno 15. květen 2006 Autor Odesláno 15. květen 2006 svojho casu to mal skoro kazdy 307ckar, vacsine to zmizlo vymenou toho silentbloku natrvalo, len mne nie a kamosovi s tym istym rocnikom a vybavou po 3 vymenach to ma stale spat...celkom ma to stve, aj ked v zime to nepocut vobec, nejak je to stiahnute, cim je teplejsie je ten vrzgot markantnejsi... Citovat
Lucifer Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 Asi mám rovnaký problém. Ide o také kovové zapískanie (zavŕzganie) pri pohýňaní auta, keď zaberie spojka. Alebo pri radení dvojky, trojky pri menšej rýchlosti. Ako keby niečo nebolo namazané. Myslel som či to nebude spojka (ložisko), ale po tom čo píšeš myslím, že to asi bude ten silentblok. Aspoň dúfam. Čo s tým, keď ani výmena nepomohla ti neporadím. Teda ak ho vymenili, možno ho len strekli WD40 a na chvíľu to pomohlo. To skúsim aj ja. Napíš prosím, ktorý silentblok to robí a koľko stála výmena. Dík. Citovat
El Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 Já byl dnes v servisu kvůli takovému divnému lupání v obouch prostředních sloupcích střechy.Nejvíce se to ozívalo při přejíždění příčných nerovností nebo,když se kastle jakoby lehce zkřížila.kamarád vypozoroval,že to jde ze sloupků(sám bych to asi nezjistil,protože od volantu při jízdě je to slyšet všude jinde jenom né z toho správného místa né)Hoši v servise věděli,která bije dokonce k tomu měli podrobné schéma,jak na to.Rozdělali kryty sloupku a vystříkali to nějakou pěnou né (polyreutanem)a je pokoj ťuk,ťuk,ťuk.:superNějaké dva plíšky byly moc blízko sebe a při jízdě po těch naších zku.....ch silnicích o sebe třeli a to byla příčina těch pazvuků. [upravil dne 18.5.06 El] Citovat
JarinoRS Odesláno 19. květen 2006 Autor Odesláno 19. květen 2006 Původně zaslal: Lucifer Asi mám rovnaký problém. Ide o také kovové zapískanie (zavŕzganie) pri pohýňaní auta, keď zaberie spojka. Alebo pri radení dvojky, trojky pri menšej rýchlosti. Ako keby niečo nebolo namazané. Myslel som či to nebude spojka (ložisko), ale po tom čo píšeš myslím, že to asi bude ten silentblok. Aspoň dúfam. Čo s tým, keď ani výmena nepomohla ti neporadím. Teda ak ho vymenili, možno ho len strekli WD40 a na chvíľu to pomohlo. To skúsim aj ja. Napíš prosím, ktorý silentblok to robí a koľko stála výmena. Dík. preeeeeeesne to je ten pazvuk a tak sa prejavuje, prave vtedy ma motor malo otacok, tak viac rezonuje a vrzga. to cislo dielu zistim. vymena stala cca litrik aj s robotou a vymenili to, mam v servise kamosov. Citovat
JarinoRS Odesláno 19. květen 2006 Autor Odesláno 19. květen 2006 Lucifer, ake mas presne auto a r.v.? To, ze 307viem Citovat
Lucifer Odesláno 19. květen 2006 Odesláno 19. květen 2006 Původně zaslal: JarinoRS Lucifer, ake mas presne auto a r.v.? To, ze 307viem XR 1,6 16V benzín. R.v. 2002. Červená \"Lucifer\". Najazdených len 40-tisíc a preto ma tieto zvuky rozladili. Je to hnusné, človek aby sa hanbil pred susedmi Citovat
JarinoRS Odesláno 19. květen 2006 Autor Odesláno 19. květen 2006 parada...kazdeho vrzgosa, ktoreho poznam ma r.v. 2002, ja mam sice pisane 2003, ale okna mam 2002, takze asi mam tiez 2002. mne to zacalo robit pri 22.000 km, takze to tvoj este vydrzal...prvykrat mi to moj mechanik natrel nejakou vazelinou, prestalo tak na mesiac, potom som sa stretol s chlapikom, ktoremu to uz diagnostikovali spravne (v r. 2003) a pochvalil sa mi, ze mu to uz nerobi - tiez mal 02, tak som doletel nateseny do servisu, vymenili mi to, odstranili....a vratilo sa to V lete som jazdil SW tiez 2002 a vrzgalo ale zase vidim, ze aj s rocnym autom su problemy: Mozem Ta potesit Mam rocne auto P307SW 1.6V a silentblock bol uz 3x meneny. Servis sa vyjadril, ze to mozme menit az do konca zaruky... takze tak. http://cafe.auto.cz/viewtopic.php?t=1665&postdays=14&postorder=desc&highlight=silentblok&start=25&arch=2 som stastny... Citovat
lamancha Odesláno 20. květen 2006 Odesláno 20. květen 2006 uz mi to vrze taky :grr furt jsem nevedel co to je, ale po tech vasich popisech je to jasne Citovat
JarinoRS Odesláno 20. květen 2006 Autor Odesláno 20. květen 2006 no, ale u mna mas jedno prvenstvo, si prvy vrzgajuci dizlak o ktorom viem Citovat
toro Odesláno 20. květen 2006 Odesláno 20. květen 2006 Já chci taky vrzgat, jako vy..... mě pomohlo dotáhnout všechny matky uložení motoru a převodovky. Citovat
JarinoRS Odesláno 20. květen 2006 Autor Odesláno 20. květen 2006 tebe to vrzgalo inak toto je fakt silentblok a vie o tom aj PUG. vraj to malo byt vyriesene, asi nie je, vid moj odkaz na inu diskusiu Citovat
igor4 Odesláno 29. červenec 2009 Odesláno 29. červenec 2009 Nazdar Jaro, chcem sa ta spytat ci ti to stale vrzga? alebo si to definitivne odstranil? mne zacalo asi mesiac a pol dozadu. Pripisoval som to najprv vyfuku(menil som stredny a zadny diel).Pozerali sme to s mechanikom ale nic sme nenasli..vsetko co sa dalo sme podotahovali. Je to ten spominany silentblok? prejavuje sa to ked rychlejsich rozjazdoch,ked pustam spojkovy pedal.Alebo taktiez ked na 3 rychlejsie pridam a nahle uberiem plyn,vtedy mi vrzgne vzdy. Doteraz mi to nerobilo vobec( mam 2002, 112000km), da sa to uplne odstranit? Igor Citovat
Tortugas Odesláno 31. červenec 2009 Odesláno 31. červenec 2009 Tak konecne vim co to je, obcas to vrzne pri prudsim rozjezdu. Vzdycky jsem to prisuzoval rezerve nebo vyfuku. Citovat
ado7980 Odesláno 31. červenec 2009 Odesláno 31. červenec 2009 Zabudol si napisat co to bolo a ako si to odstranil. By ma to zaujimalo lebo aj mne sa to niekedy stava pri prudsom rozjazde. Ak mozes tak napis nech vieme ako na to Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.