Přejít na obsah

El

Uživatel
  • Počet příspěvků

    90
  • Registrace

Vše od uživatele El

  1. Ahoj,potřebuji poradit,kde se dají výhodně koupit držáky pro troje lyže na 307 breaka.Pokud jste někdo kupoval,tak prosím kde a za kolik.Zatím díky:papa
  2. El

    Synchron také

    Pajirk:Jak se ti ten problém s převodovkou projevoval.Myslím tim co to dělalo než se to totálně p.....o ?
  3. El

    Jaké pneu na Breaka ?

    Jak jsem již psal,na zimu mám Goodyeary UG 7. Odjely dvě zimy a zatím v pohodě žádná deformace ani nadměrné ojetí jen do půlky pláště.Zadní náprava na Breaku je moc tuhá + pneu z tvrdé směsi =zadek moc odskakuje a nedrží 100 % kontakt z vozovkou,ale to je jen moje doměnka.Ty p.....ý Brigestonky jsem míval nahuštěné plynem na 2,5 teď jezdím s tlakem 2,0 a žádný rozdíl pneu je stejně tvrdé u jiného typu pneu by byl tlak 2,0 na tak těžké auto málo.Díky za vaše postřehy a pište dál jaké máte zkušenosti.
  4. El

    Jaké pneu na Breaka ?

    Martinsk: Nápravu mi vyměnily ještě v době záruky a to na mojí žádost,protože mělo každé kolo jinou geometrii.Jinak to pneu bylo načaté už tou starou nápravou a ta nová je dorazila.Že by byla ta nová náprava,taky špatná.Na autě mám najeto 60 000 km.
  5. Čus všem, pneu. zn. Brigestone Turanza ER 30,které mám na autě od nova dosluhují.Potřebuji od někoho poradit nějaký typ pneu se kterými máte dobré zkušenosti.Ty Brigestonky co mám na autě,to je doslova děs běs,zvláště poslední dobou jsou hrozně hlučné,sjeté jsou od venkovních okrajů do středu pláště a navíc se na nich už od nova dělaljí osekané pložky,jako by byly v háji tlumiče,ale ty jsou v pořádku.Díky těmto ploškám a různým patvarům co na zadních pláštích jsou je jízda v rozmezí 70 -110 km/hod. něco hroznýho hlavně ten hluk.V každým pneuservise,kde jsem byl mi řekli,že je to díky tvrdé směsí ze které,jsou gumy vyrobeny ,tak nevím.Podotýkám tenhle problém mám jen ze zadní nápravou předek je v pohodě.Nerad bych koupil nějaký šméčka co se na nich nebude dát jezdit.Na zimu mám GY ug 7 a úplně v pohodě (odjeto dvě zimy).Zatím díky za typy:papa
  6. Jardas:v bloku motoru kolem vložek válců je voda a pokuď termostat pozdě otevře nebo vůbec,tak se velmi rychle ohřeje i za míň než dvě min.a tato přehřátá voda pak ovlivní čidlo teploty.
  7. Podle mě to vypadá na přidírající se termostat to znamená,že pozdě nebo pomalu otevírá a třeba se ani neotevře naplno.Raději ho nech ihned vyměnit a uvidíš potom co dál.
  8. El

    odhlučnění motoru

    Diky bigoši,snad se někdo ozve,kdo to dodatečně dokupoval a může to porovnat zda je motor méně slyšet.
  9. zdravím všechny 307čkáře,nemáte někdo zkušenost z odhlučňovacím prvkem (tapicírung),co se dává pod přední kapotu kvůli odhlučnění motoru hlavně u nafťáků.Na mé 307 to od nova nemám a tak zvažuji:myslim,zda se vyplatí do toho investovat nebo je to jen vyhození peněz.Poraďte někdo,kdo jste to dodatečně dokoupily,zda to má nějaký efekt nebo ne díky za info.
  10. El

    vrzání ve sloupku

    Díky za Vaše postřehy,ale nedokážu pochopit proč to rupe jen ,když je auto na slunci a vyhřeje se kabina.V zimě se nic neozívalo.Kolega ,kterého občas vozím říkal,že to je slyšet ve sloupku,tak jsem zavolal do PEUGEOTU a prý se to dá řešit výplní dutin sloupku nějakým speciš práškém ve spreji,který pak nabyde a zatvrdne.Není to polyruetan tak uvidím.
  11. Zdravím všechny šťastné 307čkáře.Mám problém s praskáním a lupáním mezi před. a zadními pravými dveřmi asi ve sloupku.Toto sk.....é lupání je dost hlasité a otravné při každém přejetí jakekoliv nerovnosti,to tam někde rupne.Zajímavé je že mi to dělá jen,když auto stojí na slunci a interiér se vyhřeje.Po delší jízdě ,kdy interiér vychladí klimatizace praskání přestane.Potřebuji poradit od někoho kdo tento problém řešil co s tím,jak znám Peugeota tak určitě nebudu jedinej s tímto problémem díky.
  12. čus všem,nekupoval jste někdo na 307 originál stírače,mám ten ty novější,kde se nedají vyměnit jen gumičky.Zajímá mě kolik za ně chtějí v orig.servise a popřípadně,jestli se nedají sehnet někde jinde jako např.Auto Kelly a podobně dík.
  13. Čau všem,chci se zeptat,jak se Vám sjíždějí zadní kotouče.Já mám najeto 38000 km a zdá se mi že na zadku snad brzdí jen ručka:myslim,protože kotouč jsou jak nové skoro netknuté oproti předním(vím,že zadek brzdí míň než předek)ale tak vírazně?
  14. El

    špatné sjíždění zadní pneu.

    Ta náprava je pevná,tudíž se na ní nedá seřizovat geometrie.V servisu nasadili na všechna čtyři kola snímače geometrie,měřili odklon kol ten byl dobrý(naměřené hodnoty se vešli do tolerance určené výrobcem vozu).Dále měřily zbýhavost zadních kol a to byl ten problém,pravé zadní kolo bylo na hranici tolerance.Levé zadní kolo mělo místo mírné zbíhavosti,větší rozbíhavost naměřená hodnota byla v plusových hodnotách,místo správných mínusovích hodnot.Tak že,z toho plyne rozhodnutí servisu o nutné výměně nápravy v důsledku nadměrného opotřebování zadních pneumatik,hlavně pravé.Dále mi bylo zděleno,že nejsem první ani poslední komu zadní nápravu měnily,neboť PEUGEOT sám přiznal,že vyrobyl několik stovek kusů,těchto vadných náprav.Hold jsem mezi těmi,kteří jí mají.Hlavně to chce nenechat se odkecat a požadovat změření geometrie.Ještě,že jsem na to přišel teď a né po skončení záruky,to bych se asi pěkně prohnul až by vychrlily sumu.Je ještě něco nad tvoje chápací síly???
  15. El

    špatné sjíždění zadní pneu.

    Pravý zadní tlumič
  16. El

    špatné sjíždění zadní pneu.

    Tak jsem absolvoval první servisní prohlídku po 30000 km.Źjištěné závady-špatná zadní náprava:grr(nutná výměna)-teče zadní tlumič(nutná výměna.Inu co dodat.
  17. El

    špatné sjíždění zadní pneu.

    Martinsk:Taky mám na předních pneu hlubší vzorek než na zadních.Normální je,že na přední nápravě se sjíždí pneu. rychleji,ale u PEUGEOTU je to hold jinak.Po neděli jedu na první servisní prohlídku po 30000 km. tak jim to tam ukážu,uvidím co řeknou:papa
  18. Čus,včera jsem si všimnul,že se mi špatně sjíždí levé zadní pneu..Na pneumatice jsou málé plošky,jako by byl v háji tlumič.Druhé kolo je v pohodě.Možná to je nápravou,zdá se mi,že levé zadní kolo má o troch větší odklon než pravé.Náprava je pevná,tak že geometrie se udělat nedá.Nemáte stím někdo nějakou zkušenost.
  19. El

    Spotřeba 307

    P307 Break 1.6 16V dlouhododá spotřeba 7.1 l/100km (s klimou)
  20. El

    Žárovkýýýýýýý výměna

    Čus,čím to je,že ty žárovky tak často praskají i v servisech to často řeší.U jedé 307 se pořád mění žárovky a u druhé 307stejného typu i roku výroby nic.V středu 12.7. jsem byl v servise na montáž loketní opěrky a aktivaci denních světel,byla tam ženská z úplně stejným autem a ještě o tři měsíce mladším než mám já.Stěžovala si na časté praskání žarovek.Já svítím pořád i když se nemuselo a za dobu ježdění 16 měsíců jsem neměnil ani jednu žárovku ťuk ťuk ťuk musím zaklepat.
  21. El

    Zvuk. signalizace

    Mě se zvuková signalizace,taky někdy ozívá.Vypozoroval jsem že,když po jízdě zastavím ,tak asi na pět až dvacet minut a chci znova nastartovat(až po zhasnutí kontrolek)ozve se trojté po sobě jdoucí písknutí.Podle :myslimmě to způsobuje čidlo teploty vody motoru,protože po otočení klíčkem a rozsvícení kontrolek,ukáže budík teplotu někdy až ke sto stupňům celsia po nastartování to třikrát zapíská a teplota jde hned dolů.Před startem je vlastně kolem čidla teploty vody v motoru téměř vařící voda a to dá varovnou hlášku v podobě pískání.Neví můj názor protože,mi to v jiných případech nepíská jen v tomhle.Hlavní je,že nesvítí a nepíská kontrolka z nápisem STOP to by teprve byl průser.
  22. El

    Hlučnosť letných pneumatík

    Taky mám zimní Good Year UG7 a zdají:myslimse mi o něco tiší než letní Brigestone Turanza hm divné mělo by to být spíš naopak.
  23. El

    P307 1.6 16v strašně žere!

    homat:jezdit stylem,jaký popisuješ je pro benzín.motor doslova hrob.To co popisuješ je,tak zvané dotahování kvaltů aneb hodně plynu a málo otáček=pečený motor(dlouhodobé používání)při tomhle stylu jízdy sice šetříš možná palivo,ale ku...š motor(špatná funkce stíracích kroužků). Asi nevíš,že každý motor má předepsané provozní otáčky motoru.Tenhle styl ježdění nedoporučuji.Mám taky 307 Break 1.6 16V průměrná spotřeba 7.3:super na to jak je to auto těžké a hlavně vysoké(odpor vzduchu)víc než solidní a to jezdím 2000 ot./min.a víc řadím při 3000 ot./min.Problém tohoto motoru je kroutící moment,který je 147Nm.což není nic moc.Na podzim bude noví motor 1.6 16V ve spolupráci s BMW a to bude iné kafe:roker nižší spotřeba a vyší výkon a hlavně dynamika:papa
  24. Čus,nevíte někdo jak se dostanu k reprákům v předních dveřích.Musím sundat celý tapicírunk nebo stačí oddělat jen spodní část čalonění.Jde to hodně stuha? Nerad bych něco uravl.
  25. El

    Vrzganie silentbloku

    Já byl dnes v servisu kvůli takovému divnému lupání v obouch prostředních sloupcích střechy.Nejvíce se to ozívalo při přejíždění příčných nerovností nebo,když se kastle jakoby lehce zkřížila.kamarád vypozoroval,že to jde ze sloupků(sám bych to asi nezjistil,protože od volantu při jízdě je to slyšet všude jinde jenom né z toho správného místa né)Hoši v servise věděli,která bije dokonce k tomu měli podrobné schéma,jak na to.Rozdělali kryty sloupku a vystříkali to nějakou pěnou né (polyreutanem)a je pokoj ťuk,ťuk,ťuk.:superNějaké dva plíšky byly moc blízko sebe a při jízdě po těch naších zku.....ch silnicích o sebe třeli a to byla příčina těch pazvuků. [upravil dne 18.5.06 El]
×
×
  • Vytvořit...