Přejít na obsah

Lucifer

Uživatel
  • Počet příspěvků

    23
  • Registrace

Vše od uživatele Lucifer

  1. Klima vam smrdí, lebo sa nedržíte starého dobrého pravidla: pár minút pred koncom jazdy klímu vypnúť a prefúknuť systém ventilátorom, čím sa odstráni vlhkosť aj so smradľavými baktériami. No ale aspoň dáte zarobiť rôznym dezinfikátorom
  2. Lucifer

    Výrobné závody Peugeot

    Ja mám 89, Sochaux. Zdá sa že väčšina je odtiaľ. Tam sa nezastavia
  3. Lucifer

    Přírůstek do lví rodiny

    Nazdar. Rozhodujem sa aké auto kúpim na jeseň, alebo na jar a jedným z kandidátov je 308, presne ako máš ty. Tak sa chcem opýtať, či ten nový motor nie je pri 130 hlučný a koľko otáčok má. Lebo aj pekný zvuk po 5 hodinách omrzí. Na mojej 307, tiež 1,6 benzín ale starší typ, motor na dialnici pri ustálenej rýchlosti v podstate nepočuť. Kolesá a vietor ho prehlušia. Ozýva sa len pri akcelerácii.
  4. Lucifer

    Klaksón

    To peugeotkovic. Ja ju používam tiež výnimočne a jedna z tých výnimok je STK na ktorú musím v pondelok
  5. Klaksón - trúba - húkačka funguje len kedy sa mu chce. Nemáte niekto skúsenosť?
  6. Lucifer

    airbag

    Demontáž stredu volantu. Poradte čo ste skúsenejší. Treba pri demontáži stredu volantu - je tam airbag - odpojiť konektory v stredovej konzole ako sa píše v príručke, alebo stačí odpojiť baterku? Potrebujem sa dostať ku kontaktom klaksóna a nechce sa mi rozoberať tú stredovú konzolu.
  7. Lucifer

    gumicky na stierace

    To jozefsv. Asi nevieš koľko stoja stierače na 307 . (ten dlhší má viac ako 70cm) U Peugeota 1800 pred pár rokmi. Len si už nepamätám, či kus alebo pár.
  8. Lucifer

    Manuál na 307

    Vlado1979. Asi sú aj lepšie autá ako 307, ale Hyundai to rozhodne nie je. A vôbec, čo provokuješ?
  9. Lucifer

    Chladiaca kvapalina

    Ja v servisnej knižke nemám nič o výmene chladiacej kvapaliny .
  10. Lucifer

    Michelin

    Ja mám ešte pôvodné Dunlopky a vibruje to trochu pri 130. Ale nie na každom povrchu. Systém v tom na akom asfalte to robí som nenašiel. Niekedy na hladkom, inokedy na drsnom.
  11. Lucifer

    Už ho mám taky

    Veľa šťastia a pozor na body.
  12. Lucifer

    307 ano nebo ne?

    Nerina, aby si si nemyslela, že problémy majú len Peugeoty, tu je link: http://cafe.auto.cz/viewtopic.php?t=4238&postdays=14&postorder=desc&start=125&arch=0 Prvý príspevok je celkom dolu. Pevné nervy pri čítaní
  13. Lucifer

    307 ano nebo ne?

    To občasné zachvenie auta pri voľnobehu mám od začiatku. A nezdá sa mi, že sa to zhoršuje. Horšie je, že som si nedávno všimol, že po jazde, keď na voľnobeh pustím spojku, počuť také chrastenie od prevodovky (alebo spojky). Keď spojku stlačím tak to zmizne. A zdá sa mi, že sa to zhoršuje. Najlepšie to počuť v garáži, tam sa všetko ozýva. Pri studenom motore to nerobí. Máte s tým niekto skúsenosť?
  14. Lucifer

    Kľuče k autu

    V ktorom bratislavskom Peugeote to bolo? Tiež potrebujem nový náhradný kľúč, starý som asi stratil .
  15. Lucifer

    zástěrky ano či ne ?

    Zásterky mám na aute od začiatku. Najmä tie predné podľa mňa chránia prahy pred poškodením kamienkami. Ale pozor, hoci sú original Peugeot mierne poškodzujú lak v mieste kontaktu s blatníkom a nárazníkom. Majú ostré hrany.
  16. Lucifer

    Pomoc. 307 neštartuje

    Jednoducho otočím kľúčom a nič, len ťukne relátko v poistkovej skrinke. V utorok som bol v servise, v stredu mi volali, že štartuje a oni nevedia čo s ním je. Nech si poňho prídem. Šiel som tam a keď som skúsil štartovať, tak to nešlo. Chvala bohu. Auto odtlačili do dielne a konečne sa sústredili na štartér. (dovtedy robili len s elektronikou). vybrali ho, vyskúšali a zistili, že je vadná cievka. To bude asi to isté ako spínač. Skrátka to udelátko, ktoré pri štartovaní spojí štartér s motorom. Objednali ju (2000 sk) a hádam v pondelok si pôjdem po auto. Dúfam, že týmto je to vyriešené. Zaujalo ma, že si poklopal na štartér. Kde je na 307 1,6 benzín štartér? Ja som myslel, že je schovaný niekde pod baterkou. Aj som ho hľadal, aby som ho ručne prehovoril k spolupráci, ale nenašiel som ho.
  17. Lucifer

    Novy clen

    Vitaj v rodine. A nech ti to hltá kilometre a nie peniaze.
  18. Moje auto začalo vyvádzať divné veci. Niekedy odmieta naštartovať. Otočím kľúčom a nič. Odtiahli ma do servisu, tam bolo dva dni, urobili diagnostiku. Tá nič neukázala, tak povedali, že to asi bolo slabou baterkou. Vraj počítač odmietol štartovanie. Bolo to v poriadku asi 4 dni. Potom sa to zopakovalo. Brat ma odtiaho pred dom. Ráno som skúsil naštartovať a podarilo sa bez problémov. Na druhý deň som šiel kúpiť pre istotu novú baterku. Hneď mi ju namontovali, skúšam naštartovať, a nič. Čiže baterka s tým nemá nič spoločné. Ráno som zase naštartoval bez problémov. V pondelok s tým idem zase do servisu, tak mi napíšte, či s tým niekto nemáte skúsenosť a čo by to mohlo byť.
  19. Lucifer

    olej + filtre

    Čau blade. Kde objednávaš tie veci?
  20. Lucifer

    Pelový filter

    Tí ktorí ste si menili peľový filter sami, ako ste vybrali to čierne veko? Ja som to skúšal najprv opatrne (je tam taká rúčka, za ňu som ťahal), ale nešlo von. Tak som poriadne zatiahol a odlomil tri z tých háčikov, ktoré ho držia.
  21. Lucifer

    koupě 307 SW

    Choď na: http://public.infotec.peugeot.com/ Tam sa zaregistruj a príručky požívateľa máš zadarmo.
  22. Lucifer

    Vrzganie silentbloku

    XR 1,6 16V benzín. R.v. 2002. Červená \"Lucifer\". Najazdených len 40-tisíc a preto ma tieto zvuky rozladili. Je to hnusné, človek aby sa hanbil pred susedmi
  23. Lucifer

    Vrzganie silentbloku

    Asi mám rovnaký problém. Ide o také kovové zapískanie (zavŕzganie) pri pohýňaní auta, keď zaberie spojka. Alebo pri radení dvojky, trojky pri menšej rýchlosti. Ako keby niečo nebolo namazané. Myslel som či to nebude spojka (ložisko), ale po tom čo píšeš myslím, že to asi bude ten silentblok. Aspoň dúfam. Čo s tým, keď ani výmena nepomohla ti neporadím. Teda ak ho vymenili, možno ho len strekli WD40 a na chvíľu to pomohlo. To skúsim aj ja. Napíš prosím, ktorý silentblok to robí a koľko stála výmena. Dík.
×
×
  • Vytvořit...