Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

4.7. - 9.7.2023, Praha - Berlín, Hamburg, Odense, Kodaň, Malmö na HULKOVI

Recommended Posts

Guest Scratch
Odesláno

Cerven jezdim vzdy v patek, stejne srpen, vzdy si tam dam bazen, kdyz je pocasi a pak frcim na chalupu 😉

Duben je otazkou pocasi.

Guest Scratch
Odesláno (upraveno)

Berlín:

Berlínská zeď - east side gallery, parkování mezi auty, 52.50388713235223, 13.442828455185918

Berlínská věž - parkování na chodníku 52.5213692459161, 13.407811749227047, vstup 2 x 24,5 EUR na fastview

Berlínský Dóm - parkování na chodníku 52.51924297531943, 13.399957394381154, 2X 9 EUR

Gendamenmarkt 1 - Deutsche a France Dom, koncertní síň, parkování chodník 52.51422105419484, 13.393539985624393, franc dům na výhled 2 x 6,5 EUR, možná zvonkohra

Braniborská brána - parkování na chodník 52.5179782636979, 13.378610286143179 a zbytek dojdeme pěšky

Budova říšského sněmu - docházkově od brány

Židovský památník - docházkově od brány

Siegessäule - parkování na kruháči mezi auta 52.51531302956988, 13.35018629285632 a půjdem si udělat fotku, 2 x 4 EUR vstup nahoru

Berlínský stadion - parkoviště 52.515053353853546, 13.244098446398636 a 2 x 11 EUR vstup

no a teď co z toho vybrat, objedeme vše, ale navštívit vše asi nestihneme :D 

Hamburk: 

U-Boot museum, parkování 53.54532502511546, 9.953070945561663, vstup 2 x 9 EUR

Rathaus, parkování 53.55189924649195, 9.994709066321724

Kostel St. Petri

Kostel St. Michaeils, parkování 53.54853779285932, 9.97824132457875, 2x 10 EUR vstup věž a krypty

Alster tour loď, 2x 20 EUR 

Odense:

Muzeum dánské železnice - http://jernbanemuseet.dk/en

Vesnička z dob Hanse Christiana Andersena - http://museum.odense.dk/en/museums/funen-village

to je zde asi vše, pak se pojedeme ubytovat a koupat do more :D 

zajimalo by me zda za podobnou fotku tam muzu dostat nejaky flastr... na vratech je cedule zakaz foceni.... ale byl bych mimo areal... https://www.google.cz/maps/@55.332017,11.1351658,3a,41.1y,305.78h,93.31t/data=!3m9!1e1!3m7!1sWDpLgeKWkgPe8WM8c6Cwyg!2e0!7i16384!8i8192!9m2!1b1!2i38?hl=cs

Upraveno uživatelem Scratch
  • O 4 měsíce později...
Odesláno

Tak ve zkratce.... urvane zrcatko se kterym se projel berlin a hamburk kde jsem ho nejak udratoval do zakladni polohy. Jeli jsem skoro v orkanu, takze na nejake doky v hamburku ci lod, nemelo smysl ani pomyslet. Ted jsme pred Kodani a z motorky mi chcije olej, takze dolevam co to jde abychom aspon dojeli na trajekt a do polska. Prima trip. Trosku dakar, ale prima 🤣😉👍

• O 2 týdny později...
Odesláno

je to delsi, ale snad se pobavite :D

nase cesta zacala ve stylu rikal si hurikaaaan, jeli jsme cestou, necestou, sjeli z dalnice, protoze nam ji zavreli, projizdeli jsme okreskama, jeli asi 100m *neumím psát slušně*kama o vysce 20cm, ve vyjete koleji po kamionu, abychom preci jen dojeli do Berlina, hmmm pekny.......sice komplet od hoven, ale aspon bez pokut, zatim..... k te motorce se mohl priblizit jen velky srdcar....... no a prejezd v hurikanu smer Hamburk, kousek od ubytka, kdyz uz jsme zase uschly, tak *neumím psát slušně, cedak jako krava...... zrcatko leve se na to vykaslalo, dal s nami pry nejede a jen tak se pohupuje ve vetru....... no prespali jsme v krasnem ubytku ve vesnicce, ale meli tam feeeeeeen Adelka ma ufenovanou ruku a sousedi se chytaji za hlavu, ta zenska snad ma vlasy az k motorce no nic, skoro jsme uschli, rano v desti a vetru vyrazime smer Hamburk, tam to nejak zvladame, obcas i v suchu, v ponorce, nebo na vezi, opravujeme zrcatko ve stylu dratenika, a zjistujeme, ze nam chcije z motorky olej skrze levej airbox..... dojizdime se ubytovat na sever rise a porad to bagatelizujeme, ale porad ten olej chcije..... nasledujici den prekracujeme hranice a jsme v Dansku. Cestou na prvni trajekt, kdy zacinam mit casovou tisen, mi zkrizi cestu tank, snazim se ho objet mistni zastavbou, samozrejme zjednosmerkovanou a pumpickarskou, ale pasovec je proste rychlejsi, takze se zase zarazuji za nej. Po nejake dobe odhyba, nastesti. Kochame se krajinou, ale musime jet svizneji.....dojizdime na prvni trajekt v Dansku, kde se seznamuji s principem nalodeni..... bohudik ja jsem vyresen, ale motorka a pasazerka se toulaji mimo prepravni zonu..... vyresili jsme to jako cesi. navlekli jsme sandale s ponozkama a ty zabrany, jsme posunuly, aby to nase pultunove hovado mohlo projet, pro mistni asi novinka , pohnout zabranou , skoro je to na trest smrti, no minimalne na dozivoti. Nalodeni na trajekt probehlo dobre. Houpame se na vlnach. Pri odjezdu zanechavam ceskou stopu na lodi, stejne jako vsude, nezbytnych par kapicek oleje. Konecne jsme skrze vesnicky v Odense, tady za ledviny kupuji 1L oleje do motorky a dostavam zdarma i papirovy trychtyrek, ktery v soku z te ulitby ihned diky mistnim vetrum, ztracim a Adelka jej nahání ve směrech jeho zavanu, hezky se na to diva. Konecne neco do te susiny nalevame..... je nam lepe, vice si verim. Hura jedem pres prvni most, pak na vojenskou zakladnu, mrknout a hlavne nefotit krizniky, tak jako nenapadne ze fotime nakladni lod. pak hura se ubytovat, a koupame se a zase ollaaaallllaaa spinkame, unava narusta. Rano smer Kodan... zaparkujeme ve stylu motorkaru na prazdnem parkovisiti pro autobusy... a jdeme se projit.... je to krasne.... muj vybrany kostel je zavreny, ta holka na sutru obsypana lidmi a operu si pletu se spalovnou, ulicka plna morskych ryb a specialit je na Adelku moc velky smrad a tak proste veli pryc a mizime... jo rad bych ochutnal, ale polykam naprazdno, nadavam, spackuju, ale vlastne tu moji lasku chapu, ze tam nechce byt ani vterinu. no, nasledne dostavam pokutu 550 DKK za stani motorky na prazdenm parkovisti. Toto vam udeli jen pumpickari a lidi co maji evidentne problem..... kazdopadne Kodan nas zklamala a tak prejizdime do jeste vetsi prdele a tou je Malmo... opet tedy pres most za par korun, oba prejezdy mostu vysly jen na 1500 CZK za motorku, skoda ze nemam jistou SPZ, ta to ma zadara...... a v Malmo zjistujeme, ze seversky typ je tam uz hodne drahe a nedostatkove zbozi a zabaleni v uterkach a cernosich, se snazime zmizet i z Lidlu, ale to nejde, protoze tam na motorky nejsou prizpusobeni a tak nas zachranuje mistni bilej osadnik, dekujeme, a jedeme smer Trelleborg, tam to smrdi, tak hledame zachranu na Yslav, bohuzel jen na kukajdu, protoze vsude tam taky desny smrad........ kdyz se v 22h nakonec opet v TRE nalodime, jako posledni, prijde nam sms, ze nam na dalsi den z technickych duvodu rusi ubytko v Polsku..... no .... rano jsme se shodli, ze se oblikneme, kousneme se a v poledne jsme doma...... diky, ze jste to docetli az sem. Jednou se tomu zasmejeme

20230705_154633.jpg

1688673169912.jpg

IMG_8038.JPG

IMG_8075.JPG

IMG_8127.JPG

IMG_8181.JPG

IMG_8182.JPG

IMG_8266.JPG

IMG_8296.JPG

IMG_8372.JPG

IMG_8400.JPG

IMG_8402.JPG

IMG_8409.JPG

IMG_8431.JPG

IMG_8465.JPG

IMG_8509.JPG

IMG_8516.JPG

IMG_8553.JPG

IMG_8622.JPG

IMG_8682.JPG

Odesláno

Motorka tedy dojela až domů s dolíváním oleje?

Takhle můj trenér jel v 88 obytnou Avií ze Španělska, ale ta baštila toho oleje podstatně víc - byl jsem s ním vyprosit nějaký olej ve Francií na vrakovišti. Dostali jsme tehdy asi 30 l do plastových kanystrů a skoro všechno to za cestu domů vyházela vejfukem.

Odesláno (upraveno)
V 20. 7. 2023 at 17:18, Pepito napsal:

Super popis. :potlesk Nejvíc mě pobavila fotka Adélky s těmi "vyfénovanými" vlasy na trajektu. 🤣 :papa

to je pred tim mela 2h v helme :D, ale jinak jen mirny vanek :D 

V 20. 7. 2023 at 17:36, Medvěd napsal:

Takhle můj trenér jel v 88 obytnou Avií ze Španělska, ale ta baštila toho oleje podstatně víc - byl jsem s ním vyprosit nějaký olej ve Francií na vrakovišti. Dostali jsme tehdy asi 30 l do plastových kanystrů a skoro všechno to za cestu domů vyházela vejfukem.

no me to vyflusalo asi celkem 250 ml, ale to je v objemu 1800ccm, kde se v tom vali i prevodovka a spojka, v celkove naplni 3,4 l, porad dost....

Upraveno uživatelem Scratch
Odesláno

pokud se opravy motorka a bude mi slouzit moje vrtkave zdravi, tak pristi vylet bude asi smer alpy.... hory jo, ale sever neeee. a za to bojujme i tady v cechach, ja tu nechci uterky.... sorry ale nechci....

Odesláno (upraveno)

Co je zrovna na úterý špatnýho?

To já bych teda  radši zrušil pondělí, když už teda něco v tomhle smyslu rušit.......

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

No ono v těch větších městech na severu to hodně ztmavlo díky otevřené náruči pro uprchlíky. 😞

V Malmo jsme už byli 2x a zas tak hrozný nám to nepřipadalo. I když ve srovnání se Stockholmem nebo Goteborgem je to asi

"tmavší" město. Ale mi už jsme ve Švédsku byli několikrát, tak už nám to nepřijde jako někomu kdo je zvyklej na Čechy a na severu to nečeká.

Odesláno
V 22. 7. 2023 at 10:13, sitler napsal:

@Scratch to je to v tom Malmo tak hrozny? Zeny sestrenice tam ma s manzelem jet asi na 4 mesice pracovne, tak co cekat :D  

Noooo tmavo tam opravdu je 🥺🙂

• O 1 rok později...
Guest Scratch
Odesláno
V 20. 7. 2023 at 17:36, Medvěd napsal:

promin, nejak jsem zapomnel odpovedet, moto dojela domu a uz se nedolevalo. Doma zjisteno, ze asi bylo oleje vice nez by melo byt a dnes uz nefluse...... jinak uterky bylo mysleno muslimy, je jich tam opravdu hodne a necitil jsem se uplne komfortne, na to, ze jsem byl na severu evropy.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...