pettt112 Odesláno 11. prosinec 2022 Odesláno 11. prosinec 2022 Zdravím vás, mám problém s boxerem Nejde zamknout. PO stisku dálkového ovladače, vůz pouze bliká. nezamkne. když zmáčknu otevřít. zámky fungují, cvaknou. Píše rear door open. Jenže tma jsou dvoje, které to jsou ? zadní ? či boční ? Kabely ve dveřích jsou ok. ty jsem celé měnil, pouze tedy v oblasti namáhání (v plastovém dílu). Zámek v zadních dveří jsem rozdělal, vše se zdá být ok. přepínač pči sepnutí normálně rozepne a ani se nezdá být již starý. nemá přechodový odpor. vše ok. u bočních dveří v plastu na karoserii je také spínač, ten rozepne při stisku. tak nevím, v čem by mohl být problém ? Jak to zjistit? Lze stisknout sensor na bočních dveřích a poté zkoušet ? Nebo je potřeba mít zapojený i centrál ? Děkuji moc za rady. Nevím kam jsem to měl vložit, tak se popřípadě omlouvám, za špatnou rubriku. Děkuji Citovat
pavelu96 Odesláno 11. prosinec 2022 Odesláno 11. prosinec 2022 Přesunuto do servisu. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 12. prosinec 2022 Odesláno 12. prosinec 2022 Já si ještě dovolil opravit překlep v nadpisu. A teď třeba i někdo poradí s problémem... pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 12. prosinec 2022 Odesláno 12. prosinec 2022 (upraveno) Často bývá problém v tom spínači v šoupačkách. Když třeba dveře dobře nedoléhají, tak se nesepne a hlásí to otevřené dveře. Zkus ho zamačknout a zamknout, odemknout. Případně odpojit 2pin konektor na tom spínači. Auto by si pak mělo myslet, že jsou dveře zavřené. Upraveno 12. prosinec 2022 uživatelem Charlie 607 Citovat
pettt112 Odesláno 12. prosinec 2022 Autor Odesláno 12. prosinec 2022 Jak to ale zjistit? Lze pouze zmáčknout spínač a zkusit zavřít? Nebo musí být spojený i centrál ve dveřích ? Citovat
Charlie 607 Odesláno 12. prosinec 2022 Odesláno 12. prosinec 2022 Zmačkni ho a zamkni/odemkni co to udělá. Jinak zkus odpojit 2pin konektor na tom spínači na karoserii. Citovat
pettt112 Odesláno 12. prosinec 2022 Autor Odesláno 12. prosinec 2022 To už jsem zkoušel, zmáčkl jsem ho a zkusil zamknout, stále nic :-/A když ho odpojím ? Tak ? Když jsem to zkoušel proměřit, tak při stisku vypne. Je to tak správně ? Citovat
Charlie 607 Odesláno 13. prosinec 2022 Odesláno 13. prosinec 2022 Když zavřeš všechny dveře svítí ti tedy pořád kontrolka otevřených dveří? Vše zavři, otevři šoupačky a ručně zamačkni spínač na šoupačkách, kontrolka pak zhasne? Nebo svítí pořád? Zkoušel si odpojit ten 2pin konektor? Po odpojení konektoru by auto nemělo poznat že jsou dveře otevřené, to samé u zadních vrat. Můžu ti naposílat funkční popis, schema, atd k centrálu, ale já mám jen do 2011, od 2011 je tam jinej bodycomputer a kabeláž k němu jde na jiné piny, ale zámky a snímače předpokládám budou stále stejné. Citovat
Dave_k Odesláno 13. prosinec 2022 Odesláno 13. prosinec 2022 Taky jsme s tím u služebního bojovali. Spínač co je pro boční dveře je zasazenej v plechu a ten se prohnul jakoby dovnitř, takže při zavření prostě spínač nesepnul a tudíž centrál nezamykal a byla hláška na palubce. Stačilo spínač vyndat plech porovnat, spínač dát z5 a byl klid. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
pettt112 Odesláno 14. prosinec 2022 Autor Odesláno 14. prosinec 2022 V 13. 12. 2022 at 8:21, Charlie 607 napsal: Když zavřeš všechny dveře svítí ti tedy pořád kontrolka otevřených dveří? Vše zavři, otevři šoupačky a ručně zamačkni spínač na šoupačkách, kontrolka pak zhasne? Nebo svítí pořád? Zkoušel si odpojit ten 2pin konektor? Po odpojení konektoru by auto nemělo poznat že jsou dveře otevřené, to samé u zadních vrat. Můžu ti naposílat funkční popis, schema, atd k centrálu, ale já mám jen do 2011, od 2011 je tam jinej bodycomputer a kabeláž k němu jde na jiné piny, ale zámky a snímače předpokládám budou stále stejné. když zavřu, tak kontrolka pořád svítí. vše jsme zavřel a na bočních jsem zmáčkl spínač. nepomohlo. odpojil jsme dvoupin, ve kterém je pouze jeden vodič, nepomohlo. odpojil jsme jak zadní zámek tak dvoupin, také nepomohlo :-/ Mohu poprosit o schéma? Jedině že bude někde kabel ve zkratu Citovat
Charlie 607 Odesláno 14. prosinec 2022 Odesláno 14. prosinec 2022 Poslal jsem ti soukromou zprávu. Citovat
Dave_k Odesláno 14. prosinec 2022 Odesláno 14. prosinec 2022 Taky už jsme řešili přelámaný dráty v těch vodících lištách u zadních dveří. Citovat
Charlie 607 Odesláno 14. prosinec 2022 Odesláno 14. prosinec 2022 (upraveno) To psal že už měnil, alespoň jsem to tak pochopil. Ale zas píše jen namáhané místo v plastovém dílu. Ta kabeláž je tam od konektoru v zadním sloupku přes průchodku (v kloubku se to rozláme) do celých dveří. Tak nevím. Já měl přelámané všechny ty kabely a auto normálně zamykalo (krom zadních vrat), nic nehlásilo. Až to šlo do zkratu a vyrazilo pojistku. Auto ale blikalo normálně (jak pro zamknutí, tak odemknutí) jen zámky nic nedělali. Ještě bych ale zkontroloval spínače v předních dveřích, jestli to nedělá jeden z nich. Upraveno 14. prosinec 2022 uživatelem Charlie 607 Citovat
jarokare Odesláno 14. prosinec 2022 Odesláno 14. prosinec 2022 Podívej se na svazek ve střeše nad bočními dveřmi , jestli není prošoupanej , je tam ostrá hrana . Péťa a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
pettt112 Odesláno 14. prosinec 2022 Autor Odesláno 14. prosinec 2022 Super, děkuji za info. No mám auto zevnitř celé zadělané, ke kabelům se nedostanu. Již kdysi jsem měl problém se seřízenými bočními dveřmi. vždy jsem je musel domáčknout a pak to šlo zavřít. Po seřízení to bylo nějakou dobu ok. Nyní se stalo to, že to opět přestalo fungovat. jelikož to píše rear door, tak jsme hledal chybu i u zadních dveří. když jsem to párkrát zavíral ručně, bez dovření dveří. Tak to zamklo, ale poté se mi to už nepovedlo zopakovat. Kabely v zadních dveřích už byly rozlámané, tedy jen bužírka, kabel samotný byl ok. v průchodce. když zmáčknu na ovladači otevřít. Zámek se otevřít snaží, tím že je otevřeno, nic to neudělá. Dostal jsem schéma, tak se na to zkusím podívat. Každopádně, v bočních dveří je spínač, který je stále sepnutý, když se dveře otevřou má dojít přerušení ? U zadních dveří je spínač pouze v zámku. Zámek jsem celý rozdělal. a zkoušel spínač proměřit. normálně spínal. když odpojím jak zadní konektor od dveří a v bočních dveří odpojím celý plast - 2 pin konektor a i ten druhý. Tak to zavřít nechce. Tak nevím, zkusím proměřit kabeláž. Zda se mi to povede. Musím ale od dveří až k předním dveřím. protože v nákladovém prostoru se ke kabeláži již nedostanu. Citovat
jarokare Odesláno 14. prosinec 2022 Odesláno 14. prosinec 2022 (upraveno) Logika spínače otevřených dveří je - otevřeno - spínač sepnutý , zavřeno - spínač rozepnutý , spíná na kostru . Diagnostika by měla ukázat , který vstup je špatný . Upraveno 14. prosinec 2022 uživatelem jarokare Charlie 607 ohodnotil 1 Citovat
pettt112 Odesláno 14. prosinec 2022 Autor Odesláno 14. prosinec 2022 Bohužel diagnostiku nemám a nemám možnost. V tom případě, by to mohl dělat spínač, jen mi nejde do hlavy, proč by měl být sepnutý a když ho sepnu tak rozepne. že by se tam něco přetočilo ? to mi přijde divné :-/ nehledě na to, že mi nefunguje zamykání ani při odpojení konektoru. Tady je něco špatně, musím se na to ještě podívat Mám i schéma, tak snad něco najdu. děkuji za rady Citovat
jarokare Odesláno 14. prosinec 2022 Odesláno 14. prosinec 2022 Pokud bude někde kabel od spínače ve zkratu na kostru , tak se to bude chovat , jako když máš otevřené dveře , můžeš s tím spínačem hýbat nebo ho odpojovat jak chceš a bude se to chovat furt stejně. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
pettt112 Odesláno 15. prosinec 2022 Autor Odesláno 15. prosinec 2022 Tak vyřešeno, nakonec byl problém ve svorkovnici u zadních dveří. Byla zřejmě zaoxidovaná svorkovnice. nebo spíše, si tím nejsem úplně jist, v podstatě vše jsme rozdělal a postupně zjišťoval a dopojoval. Nakonec to začalo fungovat. jedině svorkovnice u zadních dveří byla již trochu zoxidovaná. takže doufám, že problém byl v tom. A nebo je tam ještě někde něco jiného manipulací jsme změnil stav. Bohužel jsem si ničeho nevšiml, takže budu doufat. Děkuji moc za rady. Charlie 607 a Dave_k ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.