wopicka Odesláno 17. listopad 2022 Odesláno 17. listopad 2022 @Fillus možná jsi to již s novým softem koupil? Jinak nevím… Dneska jsem nad tím zase ztrávil půl dne a bez výsledku. Spíš začíná být trochu problém připojit se k řj motoru přes pežotí protokol, spolehlivě funguje jen iso… Vnucuje se otázka, jestli problém nemůže být přímo v řj. Pokud to během víkendu nerozlouskneme, možná zkusím nějakou jednotku z vrakáče a uvidí se. Každý říká, že se nekazí, ale 100% vyloučit další věc nebude na škodu. Citovat
Fillus Odesláno 17. listopad 2022 Autor Odesláno 17. listopad 2022 @wopicka já mám svého mazlika už 11let a do tohoto problému naprostá spokojenost Jak jsem psal... uplne původně odešel regulátor otáček turba za 1500k a od té doby se tohle táhne... nový Egr, váha vzduchu, komplet řemenice, výměna oleje, nový palivový filtr... diagnostika čistá bez problémů. Všechny hodnoty, tlaky atd taky v normálu. Proste jsem mimo a nerozumím tomu ale nechci auto odepsat, vím, co jsem do něj investoval a než abych koupil nějakou mladou vylítanou herku, to radši budu řešit dál.... Jen prostě nevím po čem teď jít Chudák i můj dvorní mechanik už je ze mě nervózní a taky si neví rady co by to mohlo být... Citovat
Fillus Odesláno 17. listopad 2022 Autor Odesláno 17. listopad 2022 Možná bude zakopaný pes v ŘJ Citovat
Fillus Odesláno 17. listopad 2022 Autor Odesláno 17. listopad 2022 Jak jinak si totiž vysvětlit,že po odpojení egr nebo váhy vzduchu to jede normálně Mechanik říkal, že jsou tam přednastavený hodnoty pro tenhle případ Citovat
oddie Odesláno 17. listopad 2022 Odesláno 17. listopad 2022 Zakopaný pes je v tom, že egr reaguje trochu jinak než řj přepokládá. Celkem klasika u náhrad... Zkus tam schválně dát záslepku, jak se to bude chovat. Citovat
Fillus Odesláno 17. listopad 2022 Autor Odesláno 17. listopad 2022 To mě taky napadlo, že se tam měnilo dost věcí a teď se to hádá ale dával jsem Peirburg, nešetřil sem.... Ale čekal jsem, že mechanik co dělá 20let v peugeotu tohle bude vědět a spíše mi přijde, že si neví rady Co by jsi tedy doporučil Citovat
Stosun Odesláno 17. listopad 2022 Odesláno 17. listopad 2022 (upraveno) To už tady psal kdesy ChouLu, že EGR jedině origo. Druhoška dělá problémy. Upraveno 17. listopad 2022 uživatelem Stosun Citovat
wopicka Odesláno 17. listopad 2022 Odesláno 17. listopad 2022 Problém mi začal stejně jako Fillusovi po výměně turba. Každý tu psal o egru, zkusil jsem ho odpojit a ejhle, auto neškubalo, tak bylo jasno. Proto jsem tam dal náhradu a v originále se v rámci zvědavosti (já blbec) pěkně pohrabal, protože byl relativně čistý a zajímalo mě, kde je tedy problém. Teď už se můžu jen dohadovat, jestli mu tehdy vážně něco bylo, nebo ne, protože ho moje zvědavost zabila. Zdálo se to být jednoduché, příčina je buď špatně zrepasované turbo (auto-norma) nebo čidla v sání, které dostaly zabrat, když kixlo to staré. Jenže všechno se tváří funkčně a už to řeším s třetím mechanikem… Citovat
Fillus Odesláno 17. listopad 2022 Autor Odesláno 17. listopad 2022 @wopicka Tohle možná bude cesta a potvrzuji to i ostatní kluci tady... výměna egru u nas obou a zacali problémy Citovat
Fillus Odesláno 17. listopad 2022 Autor Odesláno 17. listopad 2022 Hlavně to co tam píše ten Honza, že se to musí u starších jednotek přehrát software,jinak to škube Citovat
HonzaZ Odesláno 17. listopad 2022 Odesláno 17. listopad 2022 Jaký jsi měl původně EGR z výroby? Auto je jaký rok výroby? Citovat
Fillus Odesláno 17. listopad 2022 Autor Odesláno 17. listopad 2022 (upraveno) @HonzaZMám rok výroby 2005, popravdě nevím ale říkal, že tam dal stejnou značku co tam byla... pierburg Upraveno 17. listopad 2022 uživatelem Fillus Citovat
HonzaZ Odesláno 17. listopad 2022 Odesláno 17. listopad 2022 Nevím, ale já měl 2004 a byl tam Delphi a stejný jsem dal na výměnu. Po přehrání SW ŘJ bylo vše OK. Před přehráním to cukalo ještě více. Jinak když se odpojila váha vzduchu tak to necukalo, ale vyřešeno to bylo až výměnou EGR, takže novou váhou vzduchu se to nevyřeší. Citovat
Fillus Odesláno 17. listopad 2022 Autor Odesláno 17. listopad 2022 Tak já doufám, že tam dal co měl. Říkal,že tam musí jít to co vytáhl.... jen vím, že jsem s ním mluvil o tom přehrání ale říkal, že na to nemá potřebnou dia.... Nemáš nějaký kontakt Brno, Jižní Morava, sem tam jezdíme k babičce do Prahy ale většinou víkend Citovat
oddie Odesláno 17. listopad 2022 Odesláno 17. listopad 2022 před 3 hodinami, Fillus napsal: To mě taky napadlo, že se tam měnilo dost věcí a teď se to hádá ale dával jsem Peirburg, nešetřil sem.... Ale čekal jsem, že mechanik co dělá 20let v peugeotu tohle bude vědět a spíše mi přijde, že si neví rady Co by jsi tedy doporučil Co bych doporučil je kupodivu napsáno v té poslední větě... Péťa ohodnotil 1 Citovat
wopicka Odesláno 17. listopad 2022 Odesláno 17. listopad 2022 Já tam původně měl egr od delphi, ale problémy začali už s ním a po výměně a nahrání pierburga se nic nezměnilo, proto jsem do teď vůbec neuvažoval tímhle směrem. Bral jsem to tak, že jsem vyměnil funkční díl za jiný funkční díl. před 6 hodinami, oddie napsal: Zakopaný pes je v tom, že egr reaguje trochu jinak než řj přepokládá. Celkem klasika u náhrad... Zkus tam schválně dát záslepku, jak se to bude chovat. Se záslepkou to jede, ale samozřejmě se na dia objeví závada, že nesedí tlak. Ale že by kopírování polohy egru dělalo tohle? Citovat
Fillus Odesláno 18. listopad 2022 Autor Odesláno 18. listopad 2022 Jen abych to tedy nějak rozsekl.... po zaslepeni auto jede normálně,takže prostě zkusím najít někoho kdo by se podíval na ŘJa software.... Nemáte nějaký kontakt na někoho... Morava,klidně přijedu.... Citovat
oddie Odesláno 18. listopad 2022 Odesláno 18. listopad 2022 Kolega tohle řešil asi 2 roky, postupně mu tam povyměňovali asi 5 různých egrů, s žádným to nechodilo úplně OK, sw zkoušeli taky několik, prý už se stejně na ty starší auta neaktualizuje a neřeší, tak mu to ve finále taky zaslepili a od té doby má klid. Autorizovaný servis mimochodem... Po jeho zkušenosti jsem to udělal taky, sice takové úpravy fakt nemám rád, ale zmizelo cukání s lehkou nohou a spotřeba skoro o půl litru nižší, děkuju pěkně. Citovat
wopicka Odesláno 27. leden 2023 Odesláno 27. leden 2023 Zdar pánové, po delší době se mi povedlo najít chlapíka, co trochu ví, co dělá. Proměřil mi oproti sobě starý originální EGR od Valea oproti novému Pierburgu. Pierburg prý používá jiný elektronický systém sledování reálné polohy a díky tomu je na sledovacím pinu vyšší napětí. ŘJ si proto myslí, že je EGR otevřen víc, než by měl být. Konkrétnější info bohužel nevím. Napadá mě ještě možnost, zkusit rozdíl kompenzovat nějakým odpůrkem, ale nezkoušel jsem to a ani nebudu. Takže ano, platí vše, co se zde dá vyčíst. Na 407 měnit EGR pouze za originál, náhrady zlobí. Jen konečně vím, proč. Snad to někomu ušetří laborování. Péťa a gavial007 ohodnotil 2 Citovat
ferinko2 Odesláno 27. leden 2023 Odesláno 27. leden 2023 Preto je potrebné cez diagnostiku načítať krajné polohy EGR a žiadne odpory tam nelepiť. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.