Přejít na obsah

wopicka

Uživatel
  • Počet příspěvků

    21
  • Registrace

O uživateli wopicka

  • Datum narození 29.2.1988

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 407
  • Rok výroby
    2005

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Srubec
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

664 zobrazení profilu

wopicka's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

3

Popularita

  1. To by mělo proběhnout v rámci párování nového egru, ne? To už jsem zkoušel x-krát, u různých mechaniků, včetně autorizáku. Napárování proběhne úspěšně, ale chyba, že reálná poloha je příliš odlišná od požadované, zůstává. Nemůže být napětí snímače egru prostě mimo možnosti nastavení řj?
  2. Zdar pánové, po delší době se mi povedlo najít chlapíka, co trochu ví, co dělá. Proměřil mi oproti sobě starý originální EGR od Valea oproti novému Pierburgu. Pierburg prý používá jiný elektronický systém sledování reálné polohy a díky tomu je na sledovacím pinu vyšší napětí. ŘJ si proto myslí, že je EGR otevřen víc, než by měl být. Konkrétnější info bohužel nevím. Napadá mě ještě možnost, zkusit rozdíl kompenzovat nějakým odpůrkem, ale nezkoušel jsem to a ani nebudu. Takže ano, platí vše, co se zde dá vyčíst. Na 407 měnit EGR pouze za originál, náhrady zlobí. Jen konečně vím, proč. Snad to někomu ušetří laborování.
  3. Já tam původně měl egr od delphi, ale problémy začali už s ním a po výměně a nahrání pierburga se nic nezměnilo, proto jsem do teď vůbec neuvažoval tímhle směrem. Bral jsem to tak, že jsem vyměnil funkční díl za jiný funkční díl. Se záslepkou to jede, ale samozřejmě se na dia objeví závada, že nesedí tlak. Ale že by kopírování polohy egru dělalo tohle?
  4. Problém mi začal stejně jako Fillusovi po výměně turba. Každý tu psal o egru, zkusil jsem ho odpojit a ejhle, auto neškubalo, tak bylo jasno. Proto jsem tam dal náhradu a v originále se v rámci zvědavosti (já blbec) pěkně pohrabal, protože byl relativně čistý a zajímalo mě, kde je tedy problém. Teď už se můžu jen dohadovat, jestli mu tehdy vážně něco bylo, nebo ne, protože ho moje zvědavost zabila. Zdálo se to být jednoduché, příčina je buď špatně zrepasované turbo (auto-norma) nebo čidla v sání, které dostaly zabrat, když kixlo to staré. Jenže všechno se tváří funkčně a už to řeším s třetím mechanikem…
  5. @Fillus možná jsi to již s novým softem koupil? Jinak nevím… Dneska jsem nad tím zase ztrávil půl dne a bez výsledku. Spíš začíná být trochu problém připojit se k řj motoru přes pežotí protokol, spolehlivě funguje jen iso… Vnucuje se otázka, jestli problém nemůže být přímo v řj. Pokud to během víkendu nerozlouskneme, možná zkusím nějakou jednotku z vrakáče a uvidí se. Každý říká, že se nekazí, ale 100% vyloučit další věc nebude na škodu.
  6. Sw jsem po pročtení fóra řešil jako první, mám přehráno. Novou verzi softwaru laicky poznáš tak, že se po vypnutí motoru oklepává egr od sazí. Je to jasně slyšet, když zůstaneš chvilku sedět v autě. Jinak jsem rozdíl v chování nezaznamenal a na závadu to nemělo vliv.
  7. Jak jsi dopadl? Já mám pocit, že ta váha vzduchu je slepá ulička. Ať odpojím egr, váhu, nebo čidla na sání těsně před motorem, otáčky přestanou kolísat, auto neškube a tahá jak fík. Když je ale připojeno všechno jak má být, problém je hned zpět. Přijde mi, že odpojením čehokoliv se řj přepne do jiného režimu, kde se problém neprojeví. Ale to je jen můj dohad. Najde se tu někdo, kdo ho potvrdí, nebo vyvrátí?
  8. Wow tak to jsem zvědav, určitě dej vědět, jak to dopadlo! Já sehnal servis až na konec roku, tak zatím jezdím s odpojeným egrem. Zajímavé je, že vidím jen chybu na dia, ale na palubce nic nesvítí a auto se tváří bez něj celkem spokojeně. Nechápu.
  9. Po věcech cestou v sání jsem taky šel. Všude byla kupa oleje. Ale klapky se hýbou volně a čidla teploty a průtoku před motorem taky něco ukazujou.
  10. uvažuju úplně stejným směrem. Přijde mi jako nesmyl měnit půlku auta, když vše začalo i u mě výměnou turba. Jenže ten přístup k němu, škoda mluvit. Proto bych rád našel někoho, kdo tyhle auta zná a podíval by se mi přes dia na živá data. Třeba si něčeho všimne. Egr se i na volnoběh cyklicky přiotevírá a zavírá. Nejsem žádný mechanik, prostě nedokážu pochopit proč. A jak to může souviset s turbem.
  11. Ahoj, jsem na tom dost podobně, taky jsem v koncích. Po výměně turba začalo houpání na volnoběh, občas i v zátahu, plus brutální škubání při lehkém plynu, nejvýrazněji pod 2000ot. Podle dvou mechaniků turbo dělá, co má. Odpojení EGR problém vyřeší, ale už jsem zkoušel 3 různé a pořád je to stejné. Šel jsem i po kabelech EGR do konektoru ŘJ, všechno vede, žádný zkrat. I ten soft ŘJ jsem si nechal aktualizovat, jak tu někdo radil. Možná zkus projít ještě podtlaky, někomu to prý pomohlo. Mě ale ne. Poradí někdo? Nebo by se našel šikovný mechanik v okolí ČB, kdo by mi na to mrknul? 407 2.0hdi RHR
  12. wopicka

    407sw 2.0 hdi nevrací se spojka

    pánové, omlouvám se za , ale než se diskuze hne jinam, chtěl bych vám moc poděkovat za pomoc. Bez vás bych neměl ani tušení co dělat a už vůbec bych nevěděl, že se spojka musí odvzdušnit. Děkuju moc!
  13. wopicka

    407sw 2.0 hdi nevrací se spojka

    Tak jsem to dneska trochu koumal. Nikde nic neutíká ani neteče, nádržka je taky plná. Někde jsem tu zahlédl radu zkusit tou spojkou našlapat - a chytlo se to, pedál je jen trochu měkčí, než dřív, ale vrací se sám a spojka zabírá taky standardně. Takže se zase trochu ozývá má pohodlnost a přemýšlím, že bych to odvzdušnil, až bude trochu tepleji. Je to dobrý nápad? Když neřadím přes zuby, ani spojka neprokluzuje víc než dřív, tak by to nemělo ničemu vadit, ne?
  14. wopicka

    407sw 2.0 hdi nevrací se spojka

    VIN je VF36ERHRH21295027. Spojka byla měněná cca 3 roky nazpátek, ale měla by tam být originál pežoťácká
  15. wopicka

    407sw 2.0 hdi nevrací se spojka

    neodpojoval jsem ho, zůstal tam. Díky moc za info i za schéma, moc to pomohlo! Zítra po práci na to vlítnu a dám vědět, jak jsem dopadl.
×
×
  • Vytvořit...