Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Po necelých pěti letech mám slabý akumulátor, z výroby tam je VARTA 760amp 12v 70ah. Funguje, ale už není v nejlepší kondici a ani po sundání z nabíječky se neaktivuje Startstop (což mi nevadí 😏). Chtěl jsem dát novou VARTA Blue Dynamic EFB 70Ah, 12V, N70 s tím, že mi jí rovnou vymění, ale nakonec to nedopadlo, protože neměli k dispozici software pro žádného ze sourozenců, co máme. Docela mě zarazilo, že je potřeba přehrávat soft, tak jsem hledal a našel článek na Banner ze kterého jsem pochopil, že přehrání nezbytně nutné není 🤔 Tak jak, měnili jste? Přehrávali? 

Upraveno uživatelem Pijerek
Odesláno

Pokud se dává stejný typ baterie, tak žádná extra konfigurace není třeba :myslim  Mnohem důležitější je dodržet postup výměny, kdy se před odpojením staré baterie nechá auto komplet usnout a po připojení nové se zase nějaký čas počká, než se do něj vleze (otevřením dveří se totiž probudí) a začne startovat.

Odesláno

Nikdo mi nebyl schopný říct, co to vlastně je ta origo baterie, protože vidí jen katalogové číslo a cena nějakých 5,5 🤔 Já tam právě z výroby mám Vartu, i když bych tam čekal něco, co se tváří jako PSA. 

• O 3 týdny později...
Odesláno

Baterie by přeci měla jít normálně odpojit a připojit, ne? Když bude baterie tak slabá, že při startování zhasne elektrika, tak se přeci kvůli tomu taky nebude volat servis, ne?

Odesláno

Mňa trocha pletie, že najmä na zahraničných fórach sa popisuje výmena batérie o čosi zložitejšie. Pred odpojením počkať 3 až 15 min s tým, že kľúče sú mimo dosahu je zhodné s popisom vyššie.

Ale prebudenie auta po pripojení batérie popisujú komplikovanejšie. Jeden z postupov: Cez otvorené okienko vodiča (otvorí sa ešte pred odpojením batérie) sa zapnú obrysové svetlá, vloží sa kľúč a otočí do 1. polohy, resp. sa stlačí štartovacie tlačidlo (rozsvietia sa budíky na paneli), potom sa 10 s drží stlačené zamykacie tlačidlo na kľúči. Vytiahne sa kľúč alebo sa vypne štartovacie tlačidlo. Fungovanie centrálneho zamykania sa overí odomknutím a zamknutím dverí. Auto sa teraz môže naštartovať.

Má nejaký zmysel toto komplikované pripájanie batérie? Napríklad, nenačítajú sa pri tom nejaké parametre vloženej batérie?

Odesláno

Viděl bych to tak, že do toho postupu někdo namíchal problém s tím, když přestane fungovat dálkové ovládání - klíček. Odpojoval jsem baterii v různých autech několikrát a nic takového se mi nikdy nestalo. Vypnout zapalování, otevřít kapotu, zavřít dveře. Nechat pár minut, až auto usne, a pak v klidu baterii odpojit/vyměnit.
Po připojení nové normálně otevřít dveře a nechat pár minut, aby se všechno probudilo. Pak klíček do první polohy, a když se chová vše standardně, tak s klidem nastartovat ;) 
Na DIAG se nic dělat nemusí, pokud se tam dává stejný typ baterie, jaká byla původní. Stav baterie hlídá BECB jednotka průběžně, ne jen při probuzení :myslim 

Odesláno

v ovci to odpojim jak chcem pripojim jak chcem a hotovo akurat nejde abs lane asist sterace ale po par km sa to chyti a vsetko facha 

odpajal som ju uz asi 20 krat lebo je mrtva a stale ju dobijam pokial nebude nova 

Odesláno (upraveno)

auto je vonku nabijacka v pivnici 

baterka vydrzi tak 24 hodin v odstavenom aute  potom hlasi slabu bateriu , start stop system ju zjedol

nova start stop baterka stoji 140 euro dam obycajnu exide 77ah snad to ustoji 

a snad aj kludovy odber je ok aj to je v hre 

nechcem to nechavat bez napetia aby daco nezahaprovalo 

ale v ovci je to lahko menit na baterke niesu ziadne poistky ale klasika len kable 

staru vyhod novu nahod a hotovo ked vsetko nepojde malo by sa to chytit po case 

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

Aha, už chápem. Batériu odpájaš kvôli tomu, aby si ju z auta vybral. No pokiaľ budeš Start-Stop aktívne využívať, klasická olovená batéria asi nie je vhodná. Navyše, nebude mať dlhý život.

Odesláno (upraveno)

no chcem to vypinat len nafigu je to ze to treba urobit po kazdom nastartovani motora viem to odrbat aby to bolo off  len nechcem bastlit v tej kare aj ked nebude nic vidno 

a tiez chcem odstavit lane asist nestastny len ten mi vypnut nejde neni na to knoflik v novsich RS uz je na volante ja na tom knofliku mam hlasove ovladanie 

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno
před 7 hodinami, MJSytic napsal:

Viděl bych to tak, že do toho postupu někdo namíchal problém s tím, když přestane fungovat dálkové ovládání - klíček. Odpojoval jsem baterii v různých autech několikrát a nic takového se mi nikdy nestalo. Vypnout zapalování, otevřít kapotu, zavřít dveře. Nechat pár minut, až auto usne, a pak v klidu baterii odpojit/vyměnit.
Po připojení nové normálně otevřít dveře a nechat pár minut, aby se všechno probudilo. Pak klíček do první polohy, a když se chová vše standardě, tak s klidem nastartovat ;) 
Na DIAG se nic dělat nemusí, pokud se tam dává stejný typ baterie, jaká byla původní. Stav baterie hlídá BECB jednotka průběžně, ne jen při probuzení :myslim 

Udělal jsem to přesně takhle a vše funguje bez problémů. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...