Jaryn222 Odesláno 17. srpen 2022 Odesláno 17. srpen 2022 Ahoj, už si nevím rady s pugem 307, 1.6nfu. Na volnoběh "zakopává" otáčky padnou cca na 600 a hned zpět na cca 800, po chvilce vylezou na cca 1000-1100 otáček a drží. Když držím přidaný plyn (cca1400 otáček) je znát jakoby vynechával jeden válec. Je tam nové těsnění pod hlavou, rozvody, klapka, cívka zapalovací, svíčky zkusil sem čidla měnit a pořád stejné. Origo dia nic neukazala. Bylo mi řečeno že to dělají vstřiky zkusil sem dát jiné starší údajně funkční a pořád stejné. Má cenu zkusit koupit nové vstřiky nebo neví někdo čím by to mohlo být? Díky za každou radu. Citovat
inoxing Odesláno 17. srpen 2022 Odesláno 17. srpen 2022 (upraveno) Nové vstřiky nemají smysl, ty temer neodchazi a kdyz, tak totalne KO. Muzes zmerit tlak paliva, jestli si myslis, ze je problem s palivem. Od kdy se toto deje? Po vymene rozvodu/tesneni pod hlavou? Upraveno 17. srpen 2022 uživatelem inoxing Citovat
Jaryn222 Odesláno 17. srpen 2022 Autor Odesláno 17. srpen 2022 Aha, tak mě právě bylo řečeno že ty vstřiky u nfu odchází respektive začne vynechávat. Už sem to a tím problémem koupil, vyměnil sem spojku, tisko, rozvody, klapku, cívku, svíčky a problém furt stejný tak čidla lambdy a pořád to samý. Citovat
davidse Odesláno 17. srpen 2022 Odesláno 17. srpen 2022 Vadná vstřikovací tryska, nebo ucpaná vstřikovací tryska Citovat
ChouLu Odesláno 17. srpen 2022 Odesláno 17. srpen 2022 Rozvody o zub VojtouNerCZ a Vena garážmistr ohodnotil 2 Citovat
t152 Odesláno 17. srpen 2022 Odesláno 17. srpen 2022 Zkusil bych změřit tlak palivového čerpadla. Dá se oreintačně zkusit i tak,že otočíš klíčkem a uslyšíš,jak na chvíli zavrní. Za hodinu,když zkusíš u palivové rampy zmáčkout ten ventilek-dej si tam hadru,tak by mělo vystříkout palivo. Pokud nevstříkne nebo jen vyteče,tak nedrží tlak palivová pumpa v nádrži. Už jsem ji měnil před rokem a mám kdyžtak na prodej,protože mě na jaře v dubnu nabouraly a auto je nepojízdné na zahradě. Vstřikovače mám taky, ty jsem měnil předtím. Pokud jsou vstřikovače zanesené karbonem,tak se to dá vyčistit sadou na dekarbonizaci od BG. Mě to pomohlo. Může být i zasviněná škrtící klapka. Citovat
inoxing Odesláno 18. srpen 2022 Odesláno 18. srpen 2022 MPI vstřiky na zakarbonování takřka netrpí. Může se spálit cívka, ucpat sítko/vstřik, ale to jen tím, že se neudržuje čistota, když se tlaková větev rozpojuje. NFU netrpí na vstřiky, stejně tak netrpí žádné MPI (mimo dodělávky plynu, což je kapitola jiná). Ten test, kdy hodinu auto odstavíš a pak testuješ zbytkový tlak je absolutně neprůkazný. Přepouštěcí ventil může ztrácet drobné množství tlaku a není to problém (čerpadlo má dostatečný průtok). Tlak se testuje za chodu a ideálně i v zátěži, kdy vstřiky otevírají naplno (vytáhnout budík nad kapotu např.)- tlak musí být za každých okolností konstantní (standartně 3-4 bar, podle systému). Nejhorší na diagnostiku jsou stavy, kdy je např. naprasklá tlaková hadice v čerpadlové jednotce a tlak se drží na 1-1,5bar a auto nějak jede, všemožné závady, ale nějak jede. MPI systémy nemívají měření tlaku na railu, takže toto řídicí systém nemůže rozpoznat. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 18. srpen 2022 Odesláno 18. srpen 2022 Zrovna u NFU bych fakt taky pořádně zkouknul rozvody. Už jsem měl taky skončený o zoubek, auto jelo ale ne ideálně. Citovat
Jaryn222 Odesláno 18. srpen 2022 Autor Odesláno 18. srpen 2022 Děkuji za rady, změřím tlak paliva a kouknu na ty rozvody ale přijde mi divné že problém byl stejný na starých rozvodech stejně jako na nových. Citovat
Jaryn222 Odesláno 21. srpen 2022 Autor Odesláno 21. srpen 2022 Tak tlak paliva je 3,5bar jak na volnoběh tak v otáčkách, ani při tom "zakopnutí" nezakolísá. Rozvody nastavené správně. Podle dia při tom "zakopnutí" zakolísá doba vstřiku. Už mě vážně nic nenapadá krom těch vstřiků případně zapalování, ale lišta i svíčky jsou nové. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 21. srpen 2022 Odesláno 21. srpen 2022 Buď rád, že máš na diag aspoň něco, od čeho se odpícheš. Mně dvoulitr dělá občas po startu hrozný zvěrstva, někdy cuká při přidání plynu, někdy ne, někdy hodně, někdy málo, peněz jsem do toho narval, tolik věcí co by to potencionálně mohly dělat se vyměnilo a prdlajs xD a diag stále nic nehlásí. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.