Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Náhodou neřešil někdo podobnej problem:

Je to Peugeot 308 2.0 HDI 2013 (T7 po faceliftu) a automatickou 2-zónovou klimou

V těch vederech mi přestala fungovat klima. Nejdřív jsem myslel, že uteklo medium a vzduchotechnika neumí udělat studenej vzduch, ale pak sem zjistil, že se obecně zbláznila celá ventilace a že problém bude píš v řízení

a v mixování toho, co jde do kabiny.

- kabinovej ventilátor beží pořád (asi) na plný pecky ihned od nastartování auta 

- jeho rychlost nejde vůbec ovládat, a je úplně jedo, co je nastavený, jestli je zapnutej auto mód nebo manuální nastavení úrovně větráku

- jedinej mód, kdy jde do kabiny studene vzduch je mód, kdy jde veškerej vzduch na přední okno (určenej na zimu na rozmrazování nebo na rychlý odmlžování předního okna)

- ve všech dalších módech to vůbec neumí udělat studenej vzduch

Koukal jsem, že ten panel pro ovládání venitlace (asi řídící jednotka ventilace) se dá sedhnat tak za 1 - 3 tis. a tak by mě zajímalo:  

- jestli to může být v tomhle řídícím panelu a má smysl ho shánět a zkusit vyměnit 

- nebo to bude spíš někdě v silovym ovládání větráku nebo servomotorech ovládajících klapky

- a taky by mě zajímlo, jestli se tyhle panely pro ventilaci nějak lišily podle roku výroby nebo modelu, nebo  jestli můžu koupit jakejkoli panel pro automatickou klimu z auta 2008-2014 ?

Díky za reakce, P* 

297596745_595824045605648_5192547606169600958_n.jpg

Odesláno

zpravidla tu lidi co elektronice rozumí, píšou, že je třeba zjistit přesnou závadu přes origo peugeot diagnostiku, jinak budeš měnit díly --drahé-- třeba zbytečně 🤔, možná je to jen čidlo teploty...

Odesláno (upraveno)

Díky za reakce, to zní roumně. @ChouLu Ty by sis na to případně udělat čas kdy ? A kam bych měl dojet? Já jsem dost na home officu, takže jsem celkem flexibilní. P*

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
  • O 4 týdny později...
Odesláno

Byl to nakonec tenhle prvek. Bohužel nevim, jak se tomu přesně řiká, ale předpokládám, že je to regulátor ventilátoru. Neměl jsem na to čas, takže závadu našli a vyměnili to v servisu za cca 6-7 tis. Samotnej regulační prvek byl do 2tis, ale zjištění závady + práce + DPH ... pak se to nasčítá. P*

304852175_831235844968351_8021211000277492285_n.jpg

304825740_619505472887920_5834167879267635057_n.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...