VojtouNerCZ Odesláno 3. srpen 2022 Odesláno 3. srpen 2022 (upraveno) Ahoj. Již po druhé se manželce stalo, že po rozjezdu hodila převodovka chybu a zůstane viset na 2 nebo 3 stupni. Po opětovném startu zas nějakou dobu funguje. Počítal jsem s ventily, ale vyhodilo to na mě chybu 64 viz fotky. Dokázal by někdo poradit, o jaký snímač se jedná? Moc jsem toho o tomhle nedohledal... Jedná se o 307 1.6 NFU s automatem AL4. Upraveno 3. srpen 2022 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Pe.Tr Odesláno 3. srpen 2022 Odesláno 3. srpen 2022 ty ventily pozice 2 . jsem v roce 2010 měnil v AL4 v 207 (stejná převodovka) mě to teda psalo trvalou chybu ventilu . jen sem nevěděl který z těch ventilů je který tak když jsem to měl rozebrané , vyměnil sem oba. stáli tuším 1500,- jeden . + olej a cca 3 hoďky klidné práce, ale měl jsem to na sloupáku. Péťa, VojtouNerCZ a inoxing ohodnotil 3 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 3. srpen 2022 Autor Odesláno 3. srpen 2022 (upraveno) Jo, tvůj příspěvek mě právě nakopl k tomu, že si ventily vyměním sám Nicméně to vypadá, že ventily jsou OK. Jinak aktuálně by mě výměna vyšla asi na 2-3k v materiálu. Nicméně to pravé hlásí chybu nějakého spínače, proto si nejsem jistý Pokud mi tu někdo zkušený řekne výměn ventily, řešit to nebudu a půjdou nový. Upraveno 3. srpen 2022 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
jarokare Odesláno 3. srpen 2022 Odesláno 3. srpen 2022 Podívej se na tenhle přepínač a hlavně kabely k němu inoxing, Péťa a VojtouNerCZ ohodnotil 3 Citovat
inoxing Odesláno 3. srpen 2022 Odesláno 3. srpen 2022 (upraveno) @VojtouNerCZ Podle toho výpisu bych typoval na volič, resp. snímač zařazeného stupně na voliči (buď přímo ve voliči nebo na konci táhla, kde se snímá poloha táhla voliče- záleží, jak to vyřešené konstrukčně). Vycházím z toho, že podle výpisu je "snímaný zařazený stupeň uživatelm: Neznámý ---" a "zařazený supeň převodovky: Neutral". U ovl. solenoidu bych typoval spíš na nějakou koherence otáček apod. Tohle mě příjde, jako že jednotka převodovky ztratí (byť na chvíli) informaci o zařazeném stupni voliče. Upraveno 3. srpen 2022 uživatelem inoxing VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 3. srpen 2022 Autor Odesláno 3. srpen 2022 (upraveno) Také možnost, nejdříve zkontroluji čidlo a kabely. Ještě jsem našel nějaký článek o nějakém snímači u AL4, to bude asi něco na voliči, že se tam můžou ohnout piny. Zatím pro mě bude snazší omrknout čidlo Teď jedu stejně na 4 dny pryč, bude muset počkat. Nicméně až se to vyřeší, vyměním rovnou olej, vysokotlaký filtr a ty 2 ventily, spíš preventivně. Upraveno 3. srpen 2022 uživatelem VojtouNerCZ inoxing ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 9. srpen 2022 Autor Odesláno 9. srpen 2022 (upraveno) Tak jsem se do toho pustil. Kulisa vypadá OK, tak chci vyndat to čidlo na převodovce, ale za boha nemůžu přijít na to jak vyndat ten konektor z té velké patice. Tuší někdo? EDIT-dostal jsem to ven, kabel k čidlu vypadá OK, svazek do jednotky převodovky taky (neměřil jsem, jen pohledově). Objednáno nové, počítám se to musí nějak přes diag znovu spárovat? Tak jsem to ještě otevřel a většina cestiček je dost ošoupaných + 2 jazýček zleva má ohnutou půlku pinu, který dělá kontakt. Takže osobně bych viděl problém tam. A je v tom ten hřebínek jak jsem posílal vejš, tak kdyby někoho zajímalo, jak to uvnitř vypadá Možná by stačilo kontakty přihnout zpátky, cestičky očistit a ošetřit novou pastou, ale je s tím takový práce to vyndat, že to bude lepší vyměnit Upraveno 9. srpen 2022 uživatelem VojtouNerCZ inoxing a Pe.Tr ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 14. srpen 2022 Autor Odesláno 14. srpen 2022 (upraveno) Ve čtvrtek vyměněno, k dnešku zatím jen 2 jízdy ale chyba se neobjevuje. Uvidíme, až začne manželka jezdit, se mnou se to auto chová vždy normálně, ale když řídí ona... Jinak ohledně kulisy. Na té se snad ani nemá co pokazit, volení stupňů je totiž čistě mechanické. Je tam jen kontakt, který spíná aretaci páky, když šlápnu na brzdu, aby se uvolnilo řazení, destička s LED podsvícením a destička s tlačítky snow/sport. Samotná páka je pomocí táhla vyvedena nad převodovku a připojena na šteft, na kterém je nasazené ono čidlo, díky kterému auto pozná, zda chci řadit P, R, N, D Upraveno 14. srpen 2022 uživatelem VojtouNerCZ Péťa a Pe.Tr ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.