Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny. Blíží se mi interval 120tis a rád bych se zeptal na úkony, které mne čekají v servisu. Zvažuji jestli postoupit aut. servis nebo už zajít do standardního servisu. Auto jsem kupoval, když mělo 103 tis. a majiteli tvrdil, že jsou rozvody udělané, ale už to asi nedohledám, tudíž je nechám raději vyměnit. Tam je právě ten markantní rozdíl v ceně servisu.

Odesláno

Auto je už po záruce, tak to už neřeším. Něco si určitě v aut. servise nechat udělám, ale v servise mimo Peugeot prostě vychází manuální výměna dílů levněji. To se týče třeba těch rozvodů. Měl jsem P807, výměna rozvodové sady byla rozdílem 15tis servis s dokladem a zárukou a Peugeot servis s dokladem a zárukou. To samé je výměna autobaterie atp.... Prostě to stojí spoustu peněz navíc. Proto se ptám, co je standardem dělat ve 120 tis

Odesláno

Standardem ve 120tis je auto vyhodit a pořídit nové :aut 
A teď vážně. Nemyslím si, že by 120tis km měl být nějaký zásadní milník :roll Když to vezmu obecně: Rozvody 10/120 benzín a 10/180 nafta. Kontrola pH nemrzky každých 4-5let, výměna brzdovky každé 2 roky. Olej v automatu každých 60tis a v manuálu každých 100tis atd.

Kdo se o auto pravidelně stará, dělá tyhle věci tak nějak průběžně :myslim Takže asi jedině řešit ty rozvody, pokud máš benzín. Pokud je to nafta, km jsou skutečné a není to 10let staré, tak bych to klidně nechal až na těch 180 :myslim 

Odesláno
před 2 minutami, MJSytic napsal:

Standardem ve 120tis je auto vyhodit a pořídit nové :aut ...

To je přesně co jsem potřeboval. Olej v převodovce měním p 30t, olej motor každý rok. KM sedí, auto je ze Slovenska a má pravidelný servis, jen ty rozvody asi už nechtěl hledat. Ještě napíšu do autorizáku, ať mi dají výpis oprav na VIN. Děkuji

A nebo to vyhodím a koupím si za mega nový. Však to dělají všichni tady na fóru, ne?? 🙂

Odesláno

Tak já jsem zrovna ten, co dlouho šetřil na velkýho Pažouta a když jsem si konečně splnil sen. Pod..li se mi palivové čerpadlo a do opravy jsem nasypal 100k. Proto řeším pravidelný servis a výměnu, ale peněz navíc je mi líto

Odesláno

To je jasný ;) Já to beru tak, že servisovat auto by měl ten, ke komu má majitel důvěru. A je jedno, jestli je to kamarád s garáží, nebo mechoš autorizáku. Ne všechno musí být v autorizovaném servise za raketu. Mají tam různé paušály a normočasy. A když je navíc možnost se nějak rozumně domluvit, tak je to někdy lepší, než aby se s tím mordoval Xhodin nějaký "levný servisák na škodovky", který měl přeci to samé udělané na Oktávce za 2 hoďky i s kafem :)  Takže udělat si průzkum, za kolik ten mnou požadovaný servis kde udělají, a pak se rozhodnout v nejlepším poměru cena/šikovnost :myslim 

Odesláno (upraveno)

https://www.avcar.cz/servis/vymena-oleje/

Tu, cena cca 10, inde by som asi nesiel, takto to mas origo od peugeotu.

Edit:

Mna by napr zaujímalo, ked uz ste zacali ten servis, čo klinovy remeň a kladky, počul som že par ludom prdol uz pri 50, mam akurat cca 50, malo by zmysel to preventivne vymenit uz teraz?

Upraveno uživatelem rass76
Odesláno

Já si myslím, že na to interval není. Mění se, když je zralý na výměnu, případně společně s něčím, ve stylu "když už to mám sundané, tak ho taky vyměním" :myslim To mi připomíná, že bych ho měl na 508 taky podrobně zkontrolovat. Kdo ví, jestli není ještě původní :aut

Odesláno (upraveno)

No kontrola pomocného řemenu je předepsaná na každém servisním  intervalu. Jestli je předepsaný i interval výměny pomocného řemenu to nevím protože k těmto informacím se dostanou kluci v autorizáku nebo kdo má placený SB v těch různých moudrých pramenech odkud čerpám já jako nezávislí to bohužel ještě není dostupné takové informace.  Ale myslím si že 100 000 by měl ujet v pohodě taky záleží jak se auto používá pokud často někde stojí a hrká na volnoběhu protože zkrátka aby bylo v autě teplo nebo že potřebuješ a auto navrká i nějaké ty motohodiny tak bych ho možná vyměnil někde okolo 80 000 a ten shozený pokud bude ještě dobrý bych hodil do dílny pro strejčka příhodu.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno

Oleje v automatkách většinou autorizáky nedělají ;) Ale my  v Avcaru jsme se do toho rozhodli jít a zkusit to.. a zájem je obrovský ;) 
Jinak i když auto není v záruce, tak do 5-6 let stáří vozu furt existují nějaké podpory od výrobce na ruzné díly (Nádrže, motory atd..) ale výrobce to zapaltí pouze pokud je správně dodržován servis v autorizáku ;) 

Odesláno

Jinak interval je jak na rozvody, tak na pomocný řemen ;) a ve 120k se mění společně s kladkama komplet ;) Rozvody jsou podle motoru, ten tu neuvádíš, tak ti nedokážu říci v kolika

Odesláno
před 8 minutami, ChouLu napsal:

Oleje v automatkách většinou autorizáky nedělají ;) Ale my  v Avcaru jsme se do toho rozhodli jít a zkusit to.. a zájem je obrovský ;) 
Jinak i když auto není v záruce, tak do 5-6 let stáří vozu furt existují nějaké podpory od výrobce na ruzné díly (Nádrže, motory atd..) ale výrobce to zapaltí pouze pokud je správně dodržován servis v autorizáku ;) 

Ahoj jakým způsobem to u Vás provádíte?Na Aisinu 7st v 3008 vychází výměna na jakou cenu?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...