ineverexist Odesláno 29. listopad 2021 Odesláno 29. listopad 2021 (upraveno) Chci se zeptat jestli se stalo někomu něco podobného jako mně. Případně čím to je? Po výměně pumpy za novou, protože s tou původní se občas stalo že se prošláply brzdy. Auto zabrzdilo ale až prostě pedál skoro na podlaze. Tak teď s novou pumpou auto zabrzdí pěkně silně kola smykem ale až když je pedál skoro na podlaze. Změnil se krok pedálu. Pedál kde tvrdě ale až od půlky kroku. Krok - chod pedálu nijak nastavit nejde, ne alespoň jsem to nenašel. Jinak posilovač se zdá že nějak funguje, dělal jsem test podle příručky. Seslapnu pedál, šlapnu třeba 3x, držím nastartuji a v tu chvíli se pedál propadne z cca 3/4 chodu do poloviny. Což znamená že by měl být posilovač dobrý. Snad jsem to napsal trochu srozumitelně. Za radu děkuju. Upraveno 29. listopad 2021 uživatelem ineverexist Foto Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 29. listopad 2021 Odesláno 29. listopad 2021 (upraveno) Nejspíš je tam někde vzduch, pořádně odvzdušnit. A nebo se namontoval jinej průměr válce. Upraveno 29. listopad 2021 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Hafity Odesláno 29. listopad 2021 Odesláno 29. listopad 2021 (upraveno) Vzadu kotouče/bubny? Zadek se odvzdušňoval se zataženou/povolenou ruční brzdou? Odvzdušňovalo se šlapáním, nebo odsávačkou? Upraveno 29. listopad 2021 uživatelem Hafity Citovat
ineverexist Odesláno 29. listopad 2021 Autor Odesláno 29. listopad 2021 Vzadu buben. Horší odvzdušňovani jsem ještě nezažil, asi snad dvě hodiny jak byla pumpa prázdná. Třeba u 406ky když vyndavám zadní brzdiče, tak nechám kapalinu jen protéct a je odvzdušnené. Stejně jako když jsem tady u 205ky měnil přední brzdiče. Proteklo to a hotovo. Tady to byla kombinace šlapání a protékání a zase šlapání. Pedál je tvrdý a ani když párkrát šlapnu tak se nezvedne, je pořád stejně, není tam vzduch. Už mi někdo poradil že když bere až v půlce, může být špatně seřízena tyčka v posilovači, což by bylo možná že nová pumpa to má jinak a já o tyčce nevěděl. Nebo druhá možnost že je ten válec vadný, narozdíl od toho původního neměl v předním otvoru pro nádržku malý otvor jako ta původní pumpa. Citovat
Hafity Odesláno 29. listopad 2021 Odesláno 29. listopad 2021 Ta tyčka mně taky napadla.... Ještě se za starých časů dělávalo odfouknout při šlapání holendry na hlavním válci.... A pak mně ještě napadlo postupně zvednout kolo po kole a zjistit, jestli se nějaký kolo "neulejvá" při brzdění.... Nebo celej jeden okruh, když tam někde chybí dirka v novém válci.... Jelikož to má 4 holendry, tak ty okruhy budou nejspíš do kříže.... Citovat
ozzy56 Odesláno 29. listopad 2021 Odesláno 29. listopad 2021 (upraveno) 205 se odvzdušnovala tak, že zadní kola musela stát na podlaze (nebo celé auto na kanále), protože zátěžové regulátory jsou v zad. brzdových válečcích, takže plný tlak kapaliny jde dozadu jen při zatížení zadku, tzn., když je auto zvednuté a zadní ramena jsou svěšená, nejde dozadu při zbrzdění žádný tlak, nebo jen velmi malý, takže i při odvzdušnování nejde dozadu brzd. kapalina , já to tak měl i na svojí P205 1.8D z roku 1987 když píšeš, že se kola při brzdění zastaví (smykují), zastaví (smykují) se i zadní kola ? Upraveno 30. listopad 2021 uživatelem ozzy56 inoxing ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.