Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

IMG_20211128_171015.thumb.jpg.1eb49e84ae8f6c07e6731f93bad9fc0a.jpg

Chci se zeptat jestli se stalo někomu něco podobného jako mně. Případně čím to je?
Po výměně pumpy za novou, protože s tou původní se občas stalo že se prošláply brzdy. Auto zabrzdilo ale až prostě pedál skoro na podlaze. Tak teď s novou pumpou auto zabrzdí pěkně silně kola smykem ale až když je pedál skoro na podlaze. Změnil se krok pedálu. Pedál kde tvrdě ale až od půlky kroku. Krok - chod pedálu nijak nastavit nejde, ne alespoň jsem to nenašel.
Jinak posilovač se zdá že nějak funguje, dělal jsem test podle příručky. Seslapnu pedál, šlapnu třeba 3x, držím nastartuji a v tu chvíli se pedál propadne z cca 3/4 chodu do poloviny. Což znamená že by měl být posilovač dobrý.
Snad jsem to napsal trochu srozumitelně.
Za radu děkuju. 👍

Upraveno uživatelem ineverexist
Foto
Odesláno (upraveno)

Vzadu kotouče/bubny? Zadek se odvzdušňoval se zataženou/povolenou ruční brzdou? Odvzdušňovalo se šlapáním, nebo odsávačkou?

Upraveno uživatelem Hafity
Odesláno

Vzadu buben. Horší odvzdušňovani jsem ještě nezažil, asi snad dvě hodiny jak byla pumpa prázdná.

Třeba u 406ky když vyndavám zadní brzdiče, tak nechám kapalinu jen protéct a je odvzdušnené. Stejně jako když jsem tady u 205ky měnil přední brzdiče. Proteklo to a hotovo.

Tady to byla kombinace šlapání a protékání a zase šlapání. 

Pedál je tvrdý a ani když párkrát šlapnu tak se nezvedne, je pořád stejně, není tam vzduch.

Už mi někdo poradil že když bere až v půlce, může být špatně seřízena tyčka v posilovači, což by bylo možná že nová pumpa to má jinak a já o tyčce nevěděl.

Nebo druhá možnost že je ten válec vadný, narozdíl od toho původního neměl v předním otvoru pro nádržku malý otvor jako ta původní pumpa.

Odesláno

Ta tyčka mně taky napadla.... Ještě se za starých časů dělávalo odfouknout při šlapání holendry na hlavním válci.... A pak mně ještě napadlo postupně zvednout kolo po kole a zjistit, jestli se nějaký kolo "neulejvá" při brzdění.... Nebo celej jeden okruh, když tam někde chybí dirka v novém válci.... Jelikož to má 4 holendry, tak ty okruhy budou nejspíš do kříže....

Odesláno (upraveno)

205 se odvzdušnovala tak, že zadní kola musela stát na podlaze (nebo celé auto na kanále), protože zátěžové regulátory jsou v zad. brzdových válečcích, takže plný tlak kapaliny jde dozadu jen při zatížení zadku, tzn., když je auto zvednuté a zadní ramena jsou svěšená, nejde dozadu při zbrzdění žádný tlak, nebo jen velmi malý, takže i při odvzdušnování nejde dozadu brzd. kapalina , já to tak měl i na svojí P205  1.8D z roku 1987

když píšeš, že se kola při brzdění zastaví (smykují), zastaví (smykují) se i zadní kola ?

Upraveno uživatelem ozzy56

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...