tgregi Odesláno 14. říjen 2021 Odesláno 14. říjen 2021 Dobry den, jiz 10 let vlastnim 807 a dalsi auto bych chtel opet 807. Manzelka by potrebovala automat a nikde sem nenasel jake automaty se do 807 montovaly. U c4 vim ze se poradnej automat (ne robot) montoval jen do verze 2.0 120kw hdi. Je to stejne u 807? dekuji Citovat
MotoMoto Odesláno 14. říjen 2021 Odesláno 14. říjen 2021 (upraveno) Určitě se montoval i do benzínových verzí. Pe.tr jí měl. Jen bych se fakt u takto starých vozů hodně bál jak na tom bude zdravotně. Jinak se mnotoval vždy klasický 6 st. automat stejný jao do C4. Nikdy ne robot. Upraveno 14. říjen 2021 uživatelem MotoMoto Citovat
tgregi Odesláno 14. říjen 2021 Autor Odesláno 14. říjen 2021 (upraveno) Stejny jako c4? Ja sem si dost jisty ze vetsina c4 mela orave robota... az posledni motorizace dostala automat klasicky Jinak bych chtel auto nad 2012 do 150k km... i tam se bat? C4 je hezka ale chybeli by mi posuvne dvere a bojim se ze bude mala.... Upraveno 14. říjen 2021 uživatelem pavelu96 Necituj přímo předchozí příspěvek Citovat
MotoMoto Odesláno 14. říjen 2021 Odesláno 14. říjen 2021 Ne ty klasické automaty myslím, že Asin nebo tak nějak se výrobce jmenuje, měly u C4 daleko dřív. Jen byly vždy jen v motorizaci 2.0 HDI. V benzínu ne. Já měl jak 807 tak i nyní C4 GP. 807 ale v manuálu. Chápu posuvné dveře, to byla úžasná věc. A moc mi chybí. Velikost taktéž, ale já hlavně řešil překážející konzoly řazení (u C4 pod volantem) u 807 mi to vadilo pro nohu a měl jsem stále záněty žil. Proto musela pryč. Pravda je, že u 7 místné verze je manipulace se sedačkami u C4 daleko lepší, než je vozit sebou u P807 a mít malý kufr a nebo je nemít sebou a pak není moýnost někoho odvézt. Navíc otevřený prostor není příliš praktický na převoz drobností. Citovat
jarokare Odesláno 14. říjen 2021 Odesláno 14. říjen 2021 Do 807 se dávaly tři druhy aut. převodovek - AL4 a 4HP20 byly čtyřkvaltový automaty (stará koncepce a vysoká spotřeba) a pak šestikvalty AM6 od Aisinu (ty bych hledal , ale v 807 jich moc nebude) Citovat
JJEENNDDAA Odesláno 15. říjen 2021 Odesláno 15. říjen 2021 U 807 najdeš 6. stupňový pouze u dvou motorů a to 2.2HDi Biturbo a později se dělal i 2.0HDi 120kW. Ostatní jsou 4. rychlostní automaty. Citovat
tgregi Odesláno 15. říjen 2021 Autor Odesláno 15. říjen 2021 (upraveno) Dekuji, to jsem si myslel. Jak jsou na tom dane motorizace spolehlivosti, co hlidat pri nakupu? Upraveno 15. říjen 2021 uživatelem pavelu96 Necituj přímo předchozí příspěvek! Citovat
tgregi Odesláno 15. říjen 2021 Autor Odesláno 15. říjen 2021 před 19 hodinami, MotoMoto napsal: Ne ty klasické automaty myslím, že Asin nebo tak nějak se výrobce jmenuje, měly u C4 daleko dřív. Jen byly vždy jen v motorizaci 2.0 HDI. V benzínu ne. Já měl jak 807 tak i nyní C4 GP. 807 ale v manuálu. Chápu posuvné dveře, to byla úžasná věc. A moc mi chybí. Velikost taktéž, ale já hlavně řešil překážející konzoly řazení (u C4 pod volantem) u 807 mi to vadilo pro nohu a měl jsem stále záněty žil. Proto musela pryč. Pravda je, že u 7 místné verze je manipulace se sedačkami u C4 daleko lepší, než je vozit sebou u P807 a mít malý kufr a nebo je nemít sebou a pak není moýnost někoho odvézt. Navíc otevřený prostor není příliš praktický na převoz drobností. Ano ta manipulace sedacek je za me asi nejvetsi plus c4. Odhadem o kolik mista min tam je? Jeste nejake vyhody/nevyhody? Dekuji Citovat
pavelu96 Odesláno 15. říjen 2021 Odesláno 15. říjen 2021 Ahoj @tgregi , vítám Tě na Peugeot clubu, i když jsi tu už 10 let Mohl by jsi prosím přestat citovat všechny přímo předchozí příspěvky? Za těch 7 let co jsi tu byl naposledy, se fórum "trochu" změnilo a je velice přehledné. Pokud chceš konkrétně někoho oslovit, tak použij @ a jméno Prosím o přečtení pravidel fóra https://www.peugeot-club.com/guidelines/ Předejdeš tím zbytečným chybám, nedorozuměním a ušetříš práci teamu moderátorů. Děkuji za pochopení Citovat
MotoMoto Odesláno 15. říjen 2021 Odesláno 15. říjen 2021 před 7 hodinami, tgregi napsal: Ano ta manipulace sedacek je za me asi nejvetsi plus c4. Odhadem o kolik mista min tam je? Jeste nejake vyhody/nevyhody? Dekuji Je tam méně místa než u P807, ale u C4 je uzavřený kufr a tak tam nic tolik nelétá po kabině. Je to více kombík, méně PMV. Pokud to chceš pro jízdu 7 lidí, tak to velký rozdíl není, je to jen na krátké cesty i když ty sedačky u P807 jsou plnohodnotné, tak místa tam není moc. Bohužel o proti třeba Renault Espace nelze manipulovat se sedačkami v různých modech. Prostě 2+3+2 a nic víc, případně i vzadu je možné lavici. Pro mě velké plus je pevný střed volantu, vždy mám tlačítka kde byly a neskutečně veliká chladící zásuvka. Vejde se i 2 l petka, což u P807 je jen na tři malé plechovky. Ale hlavně bych volil C4 z důvodů stáří. Vlastně se stále vyrábí a prodává. Také volič pod volantem mi vyhovuje. Jedna rychlá rada. Robota poznáš od AT automatu na první dobu. Volič nemá krajní polohu P. Robot má pouze R/N/D/M Citovat
filoyof012000 Odesláno 18. říjen 2021 Odesláno 18. říjen 2021 Trochu střílím od boku, ale mám za to, že to P807/C8 atd se původně montovaly 4st automaty AL4/DP0 a ke konci výroby 6st Aisin AM6 a uplně na konci možná i AT6, které se vyskytovaly i v Jumpy/Expert a prvních verzích Traveller/Spacetourer jako EAT6. Tu AL4/DP0 IMHO nechceš. Máme ji ve Scenicu, už druhým, nejdřív Scenic I po FL a teď Scenic II. Jako jezdí se s tím dobře, ale za mě to auto je teda fakt líny i přes relativně slušný výkon motoru a spotřeba je docela vysoká. Taiže hledáš auto z konce výroby s HDi 2,0 120kW, tam bude 6st Aisin. Otázka je, jestli se podaří najít kus s rozumnou perspektivou, osobně se obávám, že to bude dost problém. Ještě k porovnání s Grand C4 Piccasso / Spacetourer. Osobně jsem hledal náhradu za mojí 807 a mířil jsem tímhle směrem, ale teda na 2. generaci. Ty jedničkový jsou většinou už dost starý a před smrtí. Pak jsem si ale jednu dvojkovou prolezl v bazaru a i když půdorysně je to auto jen o málo menší, vevnitř mi to přišlo menší o hodně. Za volantem jsem si připadal stísněně (hlavně prostor nad hlavou), druhá řada sedaček je o 10 cm užší než u 807 (v tý době jsem ještě vozil 3 plnohodnotný dětský sedačky a to už byl problém, vešly se, ale zapnout už šly blbě) a ty sedačky v kufru jsou tak pro děti do 10 let, pak už ne. A tím, že je člověk neustále tahá sebou, tak kufr je o vesmír menší. Takže já Granda teda opustil a hledal Jumpy/Expert ale nakonec jsem narazil na zachovalou 807 z konce výroby a šel touhle cestou. Mít rozpočet na nový, šel bych do Rifter/Berlingo XL v sedmimístným provedení. Honza MP, tgregi a BubakGS ohodnotil 3 Citovat
tgregi Odesláno 18. říjen 2021 Autor Odesláno 18. říjen 2021 @filoyof012000 Dik za shrnuti:) Novy rifter berlingo se mi moc libi ale jsou jeste moc drahy. Ja mam najezd rocne kolem 5k-10k km takze se mi za auto tolik davat nechce. Skoda te c4 jinak je to hezky auto ale ty rozmery by me asi casem trapily... Vis jeste na co davat u 2.0 hdi pozor? Ja mam ted 2.2hdi 2004 334k km a furt to slape jak hodinky... jen hnije prah a pomalu zacina byt vic a vic spotrebnich veci na vymenu... Ale to auto me nikdy nikde nenechalo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.