Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak byste dopadli Vy?


Medvěd

Recommended Posts

 a co první pomoc ? Sice si asi každý přejeme tyhle znalosti nikdy v praxi nepoužít, ale určitě to není na škodu. Nebyl jsem stoprocentní, měl sem 7/10, ale stejně si nejsem jistý, jestli bych byl co k čemu v případě nutnosti. Ale pokud kolem něčeho jedu (a není tam IZS), tak vždycky zastavím a zeptám, jestli jsou v pořádku a jestli něco nepotřebují.

 

https://www.garaz.cz/clanek/pripomente-si-zaklady-zdravotnicke-pripravy-z-autoskoly-21006738

Upraveno uživatelem Péťa
Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tramvajema je to obecně těžký, asi jen blázen by si před tramvají vynucoval přednost :D Často jezdím přes Chotkovy sady (kdo zná), a ta křižovatka nahoře když se odbočuje k hradu je taková že jim nikdy nevěřím, vždy si je kontroluji :D Dřív jsem se je i snažil ze slušnosti pouštět, ale v drtivé většině tramvaják stejně nejel, takže jsem pak vypadal jako blb co blokuje provoz. Ale občas se tam zase najde tramvaj která si do křižovatky prostě najede a vynutí si to. Je to s nima těžký :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tramvaji taky dávám přednost, i když nemusím, přece jenom je větší váhová kategorie a spřáhlo je dobrý argument. V Olomouci jsem měl ale i jednu křižovatku, kde jsem zásadně pouštěl autobus z vedlejší. Sice to bylo tak trochu i z pohodlnosti, protože ta vedlejší byla celkem úzká, tak než se točit kolem busu, tak ho raději pustím.:)

Ale tady mi na té fotce stejně ta značka připadá nějaká malá, že bych ji možná přehlédl i v reálu ( a nevylučuji, že bych i do té zóny vjel) ale to je jenom teorie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na Letný máme křižovatku, kde tramvaj taky vyjíždí z pěší zóny a to, že má dávat přednost je tam ještě zdůrazněno značkami (pro auta mírně vlevo vede hlavní, tramvaj má ze svého směru "trojúhelník na špičce"). I tak se ale najde DENNĚ XY řidičů, kteří to v křižovatce zamáznou a tramvaj pouští, čímž docílí toho, že řidiči kousek za nimi zablokují křižovatku u Letenského tunelu, páč mezi obě popisovaná místa se vejde tak 10 aut. Často mám chuť tyhle pseudoslušňáky vytáhnout z auta a vokázat jim, co se děje, když to tam někdo podobný stejným způsobem zazdí. 

Tramvaj v protisměru, co má dávat přednost, může ze zóny na pohodu vyjet souběžně s tramvají do zóny vjíždějící, které souběžně jedoucí řidič musí dát přednost - při tom se paradoxně křižovatka nezasukuje. 

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Medvěd tuhle křižovatku nemám rád :D a ani tu @Rikic339ovu... a úplně nejhorší zkušenosti s nimi mám, když jsem zkoušel jezdit po večerech pro uber eats s tou jejich navigací...to bylo peklo, zmatená navigace z tunelu, která byla normálně zmatená a do toho zmatený řidiči.. :D

@sitler zrovna na andělu je ta pěší zona označena dostatečně velkou cedulí...takže ji určitě nepřehlednéš...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...