Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, koupili jsme nový barák a řešíme jednu prasárnu kterou tu předchozí majitel vymyslel. Komín je 180 nerez a napojení krbových kamen provedl tímto nádherným způsobem. Jak by se to dalo předělat aby to bylo zapojené hezky a hlavně správně? Nemohu na netu nic najít. 

Moc díky :)

20210912_082432.jpg

20210912_082438.jpg

20210912_082453.jpg

20210912_082502.jpg

Odesláno (upraveno)

Dá se koupit zahrdlení do komína. I redukce. Jinak jako funkčně je tohle správně pokud nemáš redukci samozřejmě že na oko to není.  Potřebuješ něco takového : Komínová redukce přechodová 160/160 nerez v Eshopu HORNBACH.cz samozřejmě ve správném rozměru.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno

A musí se zkrátit ten nerez? Mě se zda strašně dlouhá ta vzdálenost od omítky. Když tam dám tu přechodku tak furt mi třeba 5 cm bude koukat toho nerezu.  :myslim  Hrozně by se mi líbilo to celý nějak začistit až k omítce

Odesláno (upraveno)

ano, musíš ho zkrátit, ale nee úplně se zdí,  a aby nebyla vidět ta drolící se omítka, navlékni na tu nerez takovou krytku (nevím jak se to přesně jmenuje)--je na těch obrázcích v odkazu

Edit: tak jmenuje se to ,,růžice''--navlékneš na kouřovod a skryješ tím spoj i opraskanou omítku..., našel jsem fotku

DSCN1307.JPG

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Zkrátit u omítky, podle mě byl bývalý majitel líný to řezat. :myslim Potom přes to nasadit mezikruží a schováš ten přechod a hlavně tu vatu. ;) Takhle podobně to máme doma v kotelně, ale schválně, aby to šlo rozebat a vyčistit.

Odesláno

muzu ti tam poslat komenika, udelal by ti asi celou novou zděř a měl bys to pěkný, dej kdyžtak vědět a já mu pošlu fotku ať to nacení.

Odesláno

@Scratch

u nerezu není zděř, u nerezu je přímo napojená (navařená na komín) nerez trubka a na tu se napojíš , zděř se dává do zděného komína , nebo do komína, kde je jen nerez vložka :)

jinak když koupí redukci, nebude žádný provaz, žádná vlákna atd.

Odesláno

@ozzy56 ja mam nerezovou vlozku v komine, proto pisu o zderi, jestli tohle nejaky prase navarilo, tak potes koste......

Odesláno

@Scratch No popřemýšlím. Už to vypadá nějak komplikovaně :D 

Jestli je to navařený nebo ne nevím :myslim komín je nerez, tak jsem měl za to že ten nerez vývod je standartní součást nerez komínu :myslim

Odesláno

přesně tak :super--stačí se podívat na internetu na nějaké stavebnice komínů a bude vám to jasné jak facka ,  ale jak to má --gronholmm-- přesně udělané, to fakt nevím, ale stačí sundat kouřovod a sáhnout rukou... 😉

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...