Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

V poslednej dobe bojujem so závadou, ktorá sa objavuje pri pomalej ustálenej jazde okolo 40-50km/h. Objaví sa hláška Engine failure, repair needed ale bez problémov motor funguje naďalej s plným výkonom. Na diagnostike sú tieto závady: 

P1497 - Variable resistance turbocharger (Position incorrect relative to requirement, not enough turbo), P0487 - Air mixer (position incorrect (too open)) a P1499 - Air mixer (position incorrect (too open) (after sales)).

Turbo mi dávali na repas, zrejme mu ale ani nič nebolo, po repse bez zmeny. Nemám moc chuť pokračovať systémom pokus-omyl. Čo som si ale všimol, dávnejšie, keď sa vypol motor, bolo počuť klepkanie z motorového priestoru, kdesi som čítal že to je “oklepávanie” egr ventilu. Teraz to už nie je počuť vôbec, keď som ale cez diagnostiku skúšal dávať test EGR ventilu, výsledok bol OK, ale nebolo počuť nič. Bol by som veľmi rád, keby ste ma vedeli naviesť, na ktoré časti sa zamerať, čo riešiť ako prvé. Ďakujem

Odesláno

Zkontroluj podtlakovou pumpu na pravém boku jestli nemáš ulomený konektor nebo hadičku. Měl jsem podobné chyby. Podtlakem se nejspíše ovládá skoro vše. 

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak pridám aj riešenie problému, možno to niekomu do budúcna pomôže: Chybná bola škrtiaca klapka Valeo ref. 700440, resp. jej podtlaková membrána. Prístup k nej je naozaj jednoduchý, vybral som ju a ústami som skúsil vytvoriť podtlak, do cca 70% sa uzatvorila v poriadku, ale potom som už cítil že prepúšťa vzduch a nevedel som vytvoriť podtlak pre väčšie uzatvorenie. Nová klapka sa takto dala uzatvoriť úplne bez úniku. Ten únik vzduchu pravdepodobne potom spôsoboval aj problém s turbom pri nízkych otáčkach, nakoľko asi pri privretej klapke bol veľký únik a nedalo sa riadne ovládať aj turbo… Po výmene zatiaľ všetko ok, urobil som aj načítanie novej klapky cez diagbox a test akčných členov dopadol v poriadku, so starou to vyhadzovalo niečo ako test predčasne ukončený.

1D357AE7-C2D1-49A2-9D9C-D58980FB0AAC.jpeg

Odesláno

Taky jsem měnil tuto klapku. Potrubí jsem neměnil a ani ovládací ventilek podtlaku - to nevím co přesně je a kde to je? Každopádně klapka stále funkční po 3 letech. 

Odesláno

když pudješ po hadičce od klapky, tak dojdeš k ventilku za motorem ;) ten začne blbnou a vydře, popř poškodí memránu klapky a ona pak špatně funguje ;) Oficiální postup je vyměnit klapku, ventilek i potrubí a je klid ;) 

Odesláno

No tak to som nemenil, iba to čo je na obrázku. Môžem poprosiť referencie dielov, ktoré je ešte vhodné vymeniť? Aj tak mi nejde do hlavy, ako cez podtlakové potrubie môže prísť k poškodeniu membrány 😕

Ďakujem.

• O 1 rok později...
Odesláno

Mám podobný problém a rovnaké auto . Vypína pri 70km keď mu pridám jemne . Klapka nová , ventil nový , váha vzduchu nová . Takže to bude už len turbo . Vypne to raz za mesiac škoda peniaz na nové turbo :/

• O 3 měsíce později...
Odesláno
V 10. 7. 2021 at 11:47, loque napsal:

Tak pridám aj riešenie problému, možno to niekomu do budúcna pomôže: Chybná bola škrtiaca klapka Valeo ref. 700440, resp. jej podtlaková membrána. Prístup k nej je naozaj jednoduchý, vybral som ju a ústami som skúsil vytvoriť podtlak, do cca 70% sa uzatvorila v poriadku, ale potom som už cítil že prepúšťa vzduch a nevedel som vytvoriť podtlak pre väčšie uzatvorenie. Nová klapka sa takto dala uzatvoriť úplne bez úniku. Ten únik vzduchu pravdepodobne potom spôsoboval aj problém s turbom pri nízkych otáčkach, nakoľko asi pri privretej klapke bol veľký únik a nedalo sa riadne ovládať aj turbo… Po výmene zatiaľ všetko ok, urobil som aj načítanie novej klapky cez diagbox a test akčných členov dopadol v poriadku, so starou to vyhadzovalo niečo ako test predčasne ukončený.

1D357AE7-C2D1-49A2-9D9C-D58980FB0AAC.jpeg

Ahojte, na rovnakom motore som mal dole túto klapku a podtlakom ústami som ju nedokazal ani pohnut. Ide to velmi stuha, vedeli by ste mi prosím pomôcť či klapka má ísť ľahšie? Tiež občas núdzak, podtlaky OK, ventil turba vymenený, diag.: tlak turba vyssi nez pozadovany.

Ďakujem

Odesláno

Taky jsem to zkoušel a jde to ztuha a na jeden nádech ji nezavřeš tak, že jako odsáváš postupně a tak to je i u nové. Jde o to pokud klapku zavřeš, že ti v zavřené poloze udrží. Ucpeš hadičku jazykem a vidíš zda drží nebo se otvírá. :) 

Odesláno

Ešte by som Vás chcel poprosiť o radu ohľadom hlášiek P11AA a P1496, občasný nudzak pod prudším pridaním plynu, skontrolované podtlaky, sacia klapka Valeo, vymenený ventil ovládania turba a stále je problém. Tlak vyšší než požadovaný, 508 2.0hdi 120kw RHH. Ďakujem

• O 2 roky později...
Odesláno

Zdravím pánové,

zkusím to tu trochu oživit. hledal jsem ale relevantí odpovědi jsem pro mě nenašel.

Řeším taky tady ten problém, po ohřátí a přidání to spadne do nouze. Nová váha vzduchu, ventil ovládání turba, škrtící klapka a klapka egr chodí zkoušel jsem pusou... Chci se hlavně zeptat, nemáte někdo rozkres celeho toho podtlakového systemu, nejlíp i s nějakýma číslama jednotlivych dílu? Uplně se mi nechce veřit že by nešla geometrie turba, spíš bych se přikláněl že někde něco netěsní. Plus by mě ještě zajímalo jaká má být hodnota toho podtlaku a jak ji popřípadě změřit...

Děkuji

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...