Tomiňel Odesláno 20. červen 2021 Odesláno 20. červen 2021 Zdravím všechny Mám problém s mojí károu Za jízdy do práce mi auto zdechlo rozsvítila se kontrolka motoru a už nejde nastartovat, zjistil sem že pojistka v msi je praskla viz.foto pojistka č15. Tak ji vyměnil a pořád praská . Když ji vyměním tak stačí jen zapnout klíč a praskne.... Diag. Ukazuje : Porucha primárního okruhu zapalovací cívky A Peugeot: Porucha primárního okruhu zapalovací cívky A / SID 801- Pre / Obvod relé dohřevu - nejsou ovládány zástrčky relé a předehřívání tak bych se chtěl zeptat které relé to je, nebo jestli se stíM nikdo nesetkal? předem děkuji za rady Citovat
jarokare Odesláno 20. červen 2021 Odesláno 20. červen 2021 Ahoj , vítej na fóru Diagnostika ti píše pěkný kraviny (zapalovací cívky u HDI) , příště zkus originál . Pro začátek zkus odpojit ohřev nafty nahoře na víku filtru , často odchází to tělísko a vyhazuje pojistky . Moderátorům dám vědět , ať to přesunou do servisu ... OK406, Péťa a pavelu96 ohodnotil 3 Citovat
Tomiňel Odesláno 20. červen 2021 Autor Odesláno 20. červen 2021 Děkuji za přijetí Můžeš mi to vyznačit na obrázku kde by to mělo být? Citovat
jarokare Odesláno 20. červen 2021 Odesláno 20. červen 2021 Na víku pal. filtru je jenom jedna patice pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Tomiňel Odesláno 20. červen 2021 Autor Odesláno 20. červen 2021 Děkuji zítra to skusim mám ještě dnes poslední noční. Dám vědět Citovat
Tomiňel Odesláno 21. červen 2021 Autor Odesláno 21. červen 2021 Zdravím tak sem dnes skoušel snad všechno, vyměnil tucet pojistek pořád stejný problém Skoušel sem vždycky něco odpojit a skusit otočit klíč a pořád praská pojistka víz foto ta zelená... Na vrakači sem i dokonce našel stejnou msi jednotku se stejným číslem zapojil a pořád stejný výsledek teď už nevím počem mám jít. Ten den co se Mi to stalo tak sem měl vozík půjčený celí den sem sním jezdil ( vozil sem matros na zahradu) pak kolem 3 ho odpojil přijel domů a v 5 odjížděl na noční na kterou sem ani nedojel (museli SME to odtáhnout) Tak jestli není nějaký skrat v té elektrice zásuvka vypadá dobře. Citovat
jarokare Odesláno 21. červen 2021 Odesláno 21. červen 2021 Napiš vin , podívám se , co všechno na tý pojistce je ... Citovat
jarokare Odesláno 21. červen 2021 Odesláno 21. červen 2021 Takže elektrický ohřívač paliva na filtru (ten si asi zkoušel) , ventil odplynění chladícího okruhu (modrej ventil u chladiče) , sonda přítomnosti vody v palivu (sonda je na spodku palivovýho filtru) řízený termostat (viz obr.) a zbytek je napájení počítače motoru . Hafity ohodnotil 1 Citovat
Tomiňel Odesláno 21. červen 2021 Autor Odesláno 21. červen 2021 No ten ohřívač sem skoušel, ventil u chladiče také ten na obrázku sem asi nezkoušel nebo spíš nenašel bude pěkně schovaný, takže zítra to ještě skusim. Dám vědět zatím moc děkuji Citovat
Tomiňel Odesláno 22. červen 2021 Autor Odesláno 22. červen 2021 Tak sem to teď skoušel žádná změna, pak sem ještě Skusil odpojit mezi naft.filtrem a čerpadlem je červený Štekr. Krabička vede do ní přívod a zpátečka Nafty odpojil a pojistka nepraská má i snahu chytit ale nechytne. Pak sem ten žlutý dal zpět a zase začla praskat pojistka. Tak zase odpojil ten žlutý a zase praskla... červený byl pořád odpojený... Na 3tí pokus už zase nepraska pojistka má snahu chytit ale nechytne. Tak se ptám jak se ten blbinec červený viz.foto nazývá? je pěkně schovaný pod sání jak sou vyřivé klapky.na vrakači už to tam zrovna není, mohlo by to z něčeho jiného pasovat? Popřípadě z jakého motoru? Už sem z toho slabej VID_20210622_115139.mp4 Citovat
jarokare Odesláno 22. červen 2021 Odesláno 22. červen 2021 Ten červenej konektor je na snímač teploty paliva , tím to nebude , protože i kdyby byl šluslej , je to jenom signál pro ECU a pojistku nevyhodí . Co všechno si tedy zkoušel odpojit ? Citovat
Tomiňel Odesláno 22. červen 2021 Autor Odesláno 22. červen 2021 Jj už sem si to našel to čidlo. Skoušel jsem vše co je o kolo motoru a za baterkou odpojit a skusil otočit klíč Pak jak si psal ten žlutý termostat samotný odpojit žádná změna, pak sem Skusil to čidlo teploty Nafty, abych se tam dostal odpojil sem všechno nahoře na levé straně otočil klíč a pojistka nepraskla, tak sem to napojil vše zpět pojistka nepraskla mělo to snahu ale chytlo, tak sem pak Skusil dát zpět termostat a zase praskla pojistka tak znovu vytáhl termostat čidlo a zase to vyhazovalo, a na po 3tí už zase nepraskala. Citovat
jarokare Odesláno 22. červen 2021 Odesláno 22. červen 2021 Tak tam někde v okolí toho termostatu bude prodřenej kabel , když to reaguje na pohyb kabelů při odpojování a připojování patic Hafity ohodnotil 1 Citovat
Tomiňel Odesláno 22. červen 2021 Autor Odesláno 22. červen 2021 Musím sundat to sání a nějak rozdělat tu plastovou chráničku na ty kabeli tak uvidíme...dám vědět zatím moc děkuji Citovat
Tomiňel Odesláno 24. červen 2021 Autor Odesláno 24. červen 2021 Čau tak sem vše důkladně prošel našel sem jeden kabel jako by zlomený tak SME ho navedli noví. Teď už pojistku nevyhazuje ale pořád nechytne má snahu ale prostě nechytne, ještě dodám že neslyším čerpadlo v nádrži, vytáhl sem sem ten balónek z naft.filtru a druhý Skusil protočit motor a nic neteklo, ve naft.filtru nafta je i v hadici.pojistky skontroloval šou ok Tak se chci zeptat jak prozvonit čerpadlo v nádrži na přímo. U feldy to bylo jednoduché byli tam 3 kabely Ale tady nechci abych něco ještě víc nepos... Citovat
ferinko2 Odesláno 24. červen 2021 Odesláno 24. červen 2021 (upraveno) Žiadne čerpadlo v nádrži nie je. RHR motor má samonasávacie vysokotlaké čerpadlo. Ten balonek slúži na ručné nasávanie nafty z nádrže do vysokotlakového čerpadla. Po napumpovaní balonek musí byť tvrdý ! Upraveno 24. červen 2021 uživatelem ferinko2 Citovat
Tomiňel Odesláno 24. červen 2021 Autor Odesláno 24. červen 2021 Aha no a dá se nějak zjistit jestli mi čerpadlo tahá naftu? Citovat
ozzy56 Odesláno 24. červen 2021 Odesláno 24. červen 2021 balonek nechej tam kde byl původně a pumpuj s ním až bude tvrdý--pak zkus nastartovat a piš srozumitelně Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.