Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Dobrý den, zdědil jsem 206  1,1 benzín po tátovi. Peugeot je s roku 2004 ale má najeto 28000 km. Auto je jako nové, ale nemá posilovač ani centrál. Táta s ním moc nejezdil protože měl ještě jedno auto.

Prosím nesehnal by mě někdo díly a nenamontoval je. Děkuji za odpověď. Katanyl

Upraveno uživatelem Katanyl
Odesláno

ahoj, dám ti radu--nech to jak to je, není jednoduché posilovač řízení domontovat (ani levné to nebude)

centrál nevím, elektrice nehovím, ale tipuju, že to samé jako ten posilovač :myslim

Odesláno

Kdysi jsem dodělával posilovač dceři na 106ku.... Podruhé už bych něco takového absolvoval nerad.... Muselo se toho vyměnit víc, než jsem původně předpokládal a i dost improvizovat.... To jen tak pro představu.... :roker

Odesláno

S několika 206 1.1 jsem najezdil několik set tisíc a můžu říct, že pokud je všechno v pořádku, tak servo není ani potřeba :) Dokonce, když s tím jeli někteří "nepoučení", tak si chválili, jak se to dobře řídí a mysleli, že tam servo je:D

Takže základ je v pořádku uložení tlumičů a dobrý vzorek na pneu. Pochopitelně i další věci podvozku / řízení, ale tyhle dvě to ovlivňují nejvíc.

Taky souhlasím s @Hafity Musí se toho vyměnit víc, než by člověk "na první pohled" řekl a navíc by to pak dělalo bor_del při objednávání dotčených dílů v budoucnosti. Většinou se objednává podle VIN - tedy podle toho jak auto vyjelo z fabriky.

Nad doděláním centrálu ale taky přemýšlím. Co zatím vím, tak se musí vyměnit zámky a kabeláž ve dveřích, nastavit v BSI ale otázka jestli je příprava v autě (tady jestli jsou natažené dráty do konektoru v A-sloupku. Pochopitelně i tady je otázka souladu dílů podle VIN,, ale říkám si, že zámky se moc nekazí

Odesláno

U centrálubych šel cestou univerzálního - odpadají starsti se sháněním zámků , kabeláže , klíčů a jejich kódování , stojí to pár korun a montáž je relativně jednoduchá . Jediná nevýhoda je oddělený ovladač , i když dneska už dělají sady s vystřelovacíma klíčema , jenom se nechá vybrousit železo a přendá se čip .

Co se týče řízení , asi bych to neřešil , 1.1 není tak těžká . Někdy stačí nafouknout kola a rozdíl je znatelnej :D

Odesláno

@jarokare já právě uvažuji, že bych dal i zrcátka a okna v elektrice. Tak proto jsem chtěl dát origo kabeláž do dveří. Ale zatím to není úplně akutní:)Žít se dá i bez toho, max občas zůstanou některé dveře odemčený:D

Odesláno

Jen tak pro zajímavost: 106 měla otvory v hrncích, kam zapadne horní uložení tlumičů, pro dvě polohy.... Jedno (horní uložení směrem dopředu) pro provedení bez posilovače řízení a druhé (horní uložení směrem dozadu) pro provedení s posilovačem.... Tyto dvě polohy měnily veličinu, která se odborně zove "záklon rejdového čepu".... V tom hrnci to byl pohledově kousek, ale dosti to měnilo sílu, potřebnou k točení volantem.... Ale netuším, jak to má 206....

Odesláno

@Hafity na 206 je to stejně. Loni jsem měnil uložení, tak jsem to zjistil. Ale dal jsem to podle původního, až budu mít auto u sebe, tak to zkusím pootočit. Zrovna totiž moje auto mělo vždy řízení o něco těžší než ostatní. Není to žádná tragédie, ale když se přesedlo z jiné 206, tak to poznat bylo. Ale jak jsem psal dříve, tak se našli i takoví, co si mysleli, že tam servo je:D

Odesláno

@Hafitytak ještě se můžu podívat na vrakovišti, jak je to na vysloužilých kusech a uvidím jestli budu experimentovat:)

Sbíhavost ? Na našich cestách ? Neblázni. To by se stejně (bohužel) mělo dělat každý rok....

Odesláno

@ozzy56 : netuším, jestli je to rozežranost, ale ten pocit točit volantem jenom malíčkem nemá chybu :super

@PaKr : na vrakáč ani nemusíš.... Dopředu bez posilovače, dozadu s posilovačem.... Mluvím teda o záklonu.... :roker

• O 3 týdny později...
Odesláno

Podle fotky je dopředu = doleva.... Takže horní uložení tlumiče je v poloze dozadu k přednímu oknu.... Takže by to měla být poloha pro servo.... Akorát ta oválná díra mi tak nějak nepřijde, jako "továrna".... :roker  Jako kdyby už se tomu někdo věnoval s ručním nářadím....  :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...