Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Sabatonovo 5008 1.2 MAN 6 - červená Ultimate

Recommended Posts

Návštěvník
Odesláno

@doctortom508Změna barev nejde ani u koncernu pokud nezaplatíš za příplatek. Když sem dělal konfiguraci Passat tak to bylo za pár tisíc příplatek a to jsem si řekl že kašlu. Přijde mi to zbytečné. 

Odesláno

Mě spíše štve,že udělali ambientní osvětlení dveří jen u řidiče a spolujezdce.Zadní dveře nemají vůbec nic,přijde mi to jako totální nedodělaná práce.Tuto úsporu ani význam nepochopím.

Odesláno

Např. zase u Audi chcou za bílé ambientní osvětlení 9700,- a za barevné (asi 30 barev) 17200,- pravdou je,že si můžeš nastavit jinou barvu lišt bočních dveří a osvětlení bočních kapes dveří zase jinou,což ve výsledku vypadá fakt hodně dobře.

Návštěvník
Odesláno (upraveno)

@Charlie 1 Loni tomu tak nebylo a facelift už byl

@chuck11 Jo, zadek odflákli včetně lišt na prazích které tam nejsou. Šetří se každá koruna a to je fakt hnus. U prémie platíš snad i za pásy. 

Jinak co se týče šetření, tak u spousta aktuálních aut jsem viděl, že dokonce se liší materiály obložení dveří. Vzadu to bývá třeba laciný tvrdý plast oproti předku. To je teprve pěst na oko a hnus.

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odesláno

HanysR, nerezové lišty na předních prazích má jenom GT a na zadní se stejné nedělají. Také mě zarazilo že ambientní osvětlení nemají zadní dveře.

Návštěvník
Odesláno

@HonzaZNedělají a to je velká chyba. Vzadu měly být ty lišty automaticky. Osvětlení taky. 

Odesláno

@Vena garážmistr Moc děkuji za cenné rady. Jak už jsem ovšem kdesi na začátku mého tématu zmiňoval, tak služebních kilometrů naskáču za rok opravdu slušnou porci, ale těch soukromých je opravdu pomálu. Počítám s ročním náběhem cca 8 - 9k km, jelikož po narození třetího potomka již nebudu moci tolik využívat služebního povozu, kam prostě dozadu 3 sedačky bezpečně nedám. Nejenom kvůli covidu, ale i z důvodu porodu mé ženy letos neproběhne zahraniční dovolená, takže letos to možná bude i slabší. No celkově ani v dalších letech nepočítám s tím, že bych ročně nějak výrazně překročil metu 10k kilometrů. Má představa je tedy taková, že bych olej vyměnil přibližně při nájezdu 2 - 3 tisíce kilometrů, jak mi sám doporučuješ a poté se již budu řídit servisním intervalem 1 roku. S mým náběhem si myslím, že by to mohlo být ideální.

@HanysR Moc děkuji za utilitu. Připadám si vcelku neschopně, ale mé IT znalosti jsou vskutku omezené. Jsem Ti vděčný, že mi dokážeš poradit a pomoci. S flashkou si v tomto týdnu zkusím pohrát a rozchodit ju. Momentálně mi ovšem začala velká stavba, takže jsem opět od rána do večera v práci a večer moc energie nezbývá. Ale ke konci týdne snad bude dostatek času se tomuto pověnovat.

@Petr 3008 Moc děkuji. Ono mi skutečně nejde o to zkracování servisního intervalu jako takové, jen mne to překvapilo, jelikož se snažím při zajíždění motoru jezdit delší trasy, nejezdit naopak tolik ty krátké trasy s mnoha starty atd. A z tohoto důvodu jsem přemýšlel, proč si motor po najetých cca 500km řekl, že jezdí ve ztížených podmínkách. Jak jsem psal výše, můj nájezd nebude příliš vysoký, takže počítám, že se mě bude týkat spíše servisní interval časový ( 1 rok ), než - li ten kilometrový.

Jinak skutečně ambientní osvětlení u Allure bude " osekané ", jelikož prodejce mi říkal, že Allure pack má navíc osvětlení nohou a nápojů. Ovšem u mého auta je podsvícena pouze kaplička a místo pro indukční nabíjení. Dnes jsem prohlédl obložení dveří a je tam v tom místě kde má být osvětlení vidět " škvírka ", ve které " něco chybí ", což bude určitě ono ambientní osvětlení. To samé je u místa, kde se mohou odkládat nápoje. Ono je i zvláštní, že mohu přes infotaiment nastavovat intenzitu ambientního osvětlení. Pokud ovšem nastavím intenzitu na min., nebo klidně i na max., svití mí podsvícení přístrojovky a nabíjení pořád stejně. Proto ani moc nechápu, na co je v infotaimentu volba intenzity ambientního osvětlení, když si ho vlastně ani nastavit nemůžu. :D

Guest Petr 3008
Odesláno

To, že ti nejde nastavovat intenzita ambientního osvětlení se mi v pořádku nezdá.  I když je to osvětlení jen částečné a v menu tu volbu máš, mělo by to fungovat.  Určitě by stálo za to pohovořit se servisem prodejce.  Možná by stačilo aktualizovat obrazovku, nebo přehrát nějaký sw.

Odesláno

No kazdy auto ma svoje. Mam allure pack a intenzita ambient osvetleni mi menit jde. Ale zase mi to obcas rve volant z ruky kdyz prejizdim z pruhu s blinkrem a obcas to na me zarve, at brzdim, ale prede mnou je prazdna silnice. Nekdy jen bliknou budiky, ze tam je blizko prekazka a nic tam neni. Jsem moc rad, ze jsem netrval na dalsich vymozenostech jako adaptivni tempomat apod. Stalo by to dalsi penize a bylo to vypnuty.

Guest Petr 3008
Odesláno

já taky povypínal a co šlo jsem si tam ani dát nenechal... a spokojenost. Teď jsem rád, že tam spoustu otravných věcí nemám.

A znám dost lidí, kteří za asistenty utratily hafo peněz, vyzkoušeli a dnes mají všechno vypnuté 😆.  Nejen u Peugeotu, ale napříč značkami.

Návštěvník
Odesláno

No jako nevím ale já až takové problémy nepociťuji. Jediné co mě štve, je hlídání mrtvého úhlu které funguje spolehlivě ale při dešti a sněhu bliká a nemá důvod protože je bordel na senzorech. Ano, hlídání pruhů je citlivější ale nějak zásadně mě to neotravuje, natož aby to rvalo volant z ruky. Takovou sílu to teda nemá 😁 Adaptivní tempomat funguje skvěle, nemám vůči tomu celkem nic - samozřejmě to nefunguje jako člověk. Aby mi auto hlásilo falešné překážky že je nutno brzdit atd se mi ještě nestalo. Takže co mě štve je hlídání mrtvých úhlů a lépe vyladěn mohl být lane assist. Jo a automat stěrače taky mohly být lepší. Stíral bych jinak 🙂👍 Proti tomu např automat přepínání světel funguje naprosto parádně.

Odesláno

Prepinani dalk.svetel je ok, sice bych si obcas ve vesnici dalkovy uapnul, kdyz tam je malo lamp. Ale to mi neva. U predchozi 508 to pouzivat neslo. Destovy senzor nefunguje snad u zadny znacky kloudne, ale aspon je zde cyklovac. Mrtvej uhel za deste a  snehu obcas sidi, ale doted u nas skoro neprselo ;). Hlidani pruhu je tak citlivy, ze i kdyz hodim blinkr, tak se auto chova chova, jak kdyz jedu z pruhu a neblikam. Nedela to porad, ale je to dost neprijemny. Puvodne jsem chtel vice asistentu, nastesti je nemam.

Guest Petr 3008
Odesláno
před 12 minutami, HanysR napsal:

Jo a automat stěrače taky mohly být lepší

to máš naprostou pravdu, automatické stěrače mi ještě v žádném autě nevyhovovali, já mám ten svůj interval vždycky jiný, takže je většinou ani nepoužívám.

A jinak, já jsem vůči těm asistentům nějak přibržděnej 😆, nemám moc rád ani tempomat.  

Návštěvník
Odesláno

Jasně. Já tempomat používám jen na dálkové když si potřebuji trochu odpočinout, pokrčit nohy apod. Na to je to fajn. Sem tam se na trase uvolnit v pravém pruhu a zrelaxovat se 🙂

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...