Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tak to se budu modlit, aby se mi ta strana u spolujezdce probrala sama, páč výměnu klapky v topení jsem absolovoval loni v létě u 407 rozborka auta - palubka ven,  topení ven a rozčtvrtit vyměnit klapky a zase zborka a to se mi u ani ne 4letýho auta absolovovat nechce  🤮 

• O 3 roky později...
  • O 4 týdny později...
Odesláno

Charlie 1 -  Postup neviem,nebol som pri aute. Ale môžem zistiť pretože riešime ďalší problém. Čo viem tak mal odkritovane plasty pri pedaloch kde je radiátor odkiaľ ho vyberal a musel zložiť aj volant lebo sa tam nedalo dostať. Spravili sme cca 20 km a keď nepresakoval tak to zakril  

• O 10 měsíců později...
Odesláno

Měl jsem stejný problém, netopila pravá strana auta, P3008, 1,6 HDi, cca 145t km... Na diag. klapky plně funkční, pomohla výměna radiátoru, byl ucpanej. Za práci víc, jak za nový radiátor, oprava 4.600 Kč... Teď topí, jak má.

Odesláno

No problém je jednoduchej. I chladicí kapalina má svoji životnost a když ji přesáhne tak se v ní začne dělat koroze z těch ingrediencí ze kterých je ten roztok namíchaný a to ucpe většinou v první řadě radiátor a pak i třeba chladič. Takže stejně tak jako je nutná výměna motorového oleje, převodového oleje a brzdové kapaliny tak i chladicí kapalinu je nutné měnit. A hlavně při výměně použít chladicí kapalinu ve specifikaci kterou má mít. Na dílně už jsme měli nejedno auto kde třeba při výměně rozvodové sady " vyměnili " chladicí kapalinu ale dali tam růžovou co se dává do WV a Škodovek no a protože před naplněním neudělali proplach tak ta růžovka se tou originální G 33 nespojila což je logické a chladicí kapalina se zkazila o to rychleji. A auto třeba půl roku po výměně rozvodové sady přestalo topit. 

G 33 má modrozelenou barvu, G 12 kterou používají servisy nejčastěji má barvu růžovou. Dnes ale existuje i růžová která plní specifikaci Stelantisu (PSA)  tuším že obchodně ji označují G 12 ++

Samotný radiátor je takhle velký :

radiátor plocha.jpg  radiátor bok.jpg  radiátor vnitřek.jpg

první obrázek je plocha radiátoru na druhém jak je silný a na posledním obrázku jsem zkusil vyfotit alespoň kousek vnitřku radiátoru který netopil. Asi kdybych se hodně nudil a měl čas tak bych mohl zkusit ten radiátor fiknout a vyfotit ho v řezu ale to možná mezi svátkama když se budu nudit. 

Odesláno
V 6. 12. 2025 at 11:28, Drak Tábor napsal:

Měl jsem stejný problém, netopila pravá strana auta, P3008, 1,6 HDi, cca 145t km... Na diag. klapky plně funkční, pomohla výměna radiátoru, byl ucpanej. Za práci víc, jak za nový radiátor, oprava 4.600 Kč... Teď topí, jak má.

za 4600 nelze udělat opravu kvalitně ;) to je tak částka za radiátor a jeho výměnu, ale už za to nepořídíš chemii a práci na pořádné vyčištění chladící soustavy.. takže dva tři roky a problém tam bude zase :( 

Odesláno

No to chceš dávat do auta :P nehledě na to, že u 3008/5008 ani nevypustíš pořádně okruh aby jsi dostal vůbec ven bordel co tam je :( já to vymýšlel dlouho a nakonec našel řešení s mimoběhovým čerpadlem a filtrem jak to celé dostat ven během pár hodin tak, abych měl jistotu, že za 2 roky se to auto s radiátorem nevrátí :) 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...