Luky.74 Odesláno 1. únor 2021 Odesláno 1. únor 2021 Neřešil už někdo u nové 3008 nefunkční topení, respektive na straně spolujezdce nefouká teplý vzduch. ☹ Citovat
mildaf65 Odesláno 1. únor 2021 Odesláno 1. únor 2021 Jednou se mně stalo, že to netopilo vůbec, topení se probralo k životu samo od sebe asi po 50 km. Citovat
Luky.74 Odesláno 1. únor 2021 Autor Odesláno 1. únor 2021 Tak to se budu modlit, aby se mi ta strana u spolujezdce probrala sama, páč výměnu klapky v topení jsem absolovoval loni v létě u 407 rozborka auta - palubka ven, topení ven a rozčtvrtit vyměnit klapky a zase zborka a to se mi u ani ne 4letýho auta absolovovat nechce Citovat
ozzy56 Odesláno 1. únor 2021 Odesláno 1. únor 2021 je možné, že se zadrhla klapka vlivem velkého mrazu , jak je to všecko z plastu... Citovat
TheJaro Odesláno 3. leden 2025 Odesláno 3. leden 2025 Pánové,mne prestalo tiež kúriť na strane spolujazdca ,vie niekto ako je tam kúrenie? či ako v 407me cez klapky? Citovat
TheJaro Odesláno 4. leden 2025 Odesláno 4. leden 2025 ChouLu ďakujem. Je to vec čo viem vyriešiť sám alebo treba rozobrať pol auta a nechať to na servis? Absolútne netuším,preto sa pýtam Citovat
ChouLu Odesláno 4. leden 2025 Odesláno 4. leden 2025 Lepší nechat na servis ať se udělá pořádný proplach soustavy, vymění radiátor atd Citovat
ozzy56 Odesláno 4. leden 2025 Odesláno 4. leden 2025 nevím jak jsi zdatný přes opravy auta, ale můžeš se podívat na videa Youtube, kde výměny radiátorů jsou Citovat
TheJaro Odesláno 4. leden 2025 Odesláno 4. leden 2025 Chalani vďaka,toto nedám veru. Pozrel som video na YT...To aby som si pripravil okolo 500eur ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
TheJaro Odesláno 31. leden 2025 Odesláno 31. leden 2025 Tak radiátor vymenení auto znova kúri,ďakujem Vám chalani Cena s novým radiátorom,chladiacou + prácou cca 140 eur pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
TheJaro Odesláno 2. únor 2025 Odesláno 2. únor 2025 Charlie 1 - Postup neviem,nebol som pri aute. Ale môžem zistiť pretože riešime ďalší problém. Čo viem tak mal odkritovane plasty pri pedaloch kde je radiátor odkiaľ ho vyberal a musel zložiť aj volant lebo sa tam nedalo dostať. Spravili sme cca 20 km a keď nepresakoval tak to zakril Citovat
Drak Tábor Odesláno 6. prosinec 2025 Odesláno 6. prosinec 2025 Měl jsem stejný problém, netopila pravá strana auta, P3008, 1,6 HDi, cca 145t km... Na diag. klapky plně funkční, pomohla výměna radiátoru, byl ucpanej. Za práci víc, jak za nový radiátor, oprava 4.600 Kč... Teď topí, jak má. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 6. prosinec 2025 Odesláno 6. prosinec 2025 No problém je jednoduchej. I chladicí kapalina má svoji životnost a když ji přesáhne tak se v ní začne dělat koroze z těch ingrediencí ze kterých je ten roztok namíchaný a to ucpe většinou v první řadě radiátor a pak i třeba chladič. Takže stejně tak jako je nutná výměna motorového oleje, převodového oleje a brzdové kapaliny tak i chladicí kapalinu je nutné měnit. A hlavně při výměně použít chladicí kapalinu ve specifikaci kterou má mít. Na dílně už jsme měli nejedno auto kde třeba při výměně rozvodové sady " vyměnili " chladicí kapalinu ale dali tam růžovou co se dává do WV a Škodovek no a protože před naplněním neudělali proplach tak ta růžovka se tou originální G 33 nespojila což je logické a chladicí kapalina se zkazila o to rychleji. A auto třeba půl roku po výměně rozvodové sady přestalo topit. G 33 má modrozelenou barvu, G 12 kterou používají servisy nejčastěji má barvu růžovou. Dnes ale existuje i růžová která plní specifikaci Stelantisu (PSA) tuším že obchodně ji označují G 12 ++ Samotný radiátor je takhle velký : první obrázek je plocha radiátoru na druhém jak je silný a na posledním obrázku jsem zkusil vyfotit alespoň kousek vnitřku radiátoru který netopil. Asi kdybych se hodně nudil a měl čas tak bych mohl zkusit ten radiátor fiknout a vyfotit ho v řezu ale to možná mezi svátkama když se budu nudit. VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
ChouLu Odesláno 7. prosinec 2025 Odesláno 7. prosinec 2025 V 6. 12. 2025 at 11:28, Drak Tábor napsal: Měl jsem stejný problém, netopila pravá strana auta, P3008, 1,6 HDi, cca 145t km... Na diag. klapky plně funkční, pomohla výměna radiátoru, byl ucpanej. Za práci víc, jak za nový radiátor, oprava 4.600 Kč... Teď topí, jak má. za 4600 nelze udělat opravu kvalitně to je tak částka za radiátor a jeho výměnu, ale už za to nepořídíš chemii a práci na pořádné vyčištění chladící soustavy.. takže dva tři roky a problém tam bude zase Citovat
MJSytic Odesláno 7. prosinec 2025 Odesláno 7. prosinec 2025 Jaká pak chemie https://www.megaknihy.cz/nezarazeno/25325843-iplody-ocet-bily-15-na-uklid-extra-ucinny-kanystr-5-l.html a vyřešeno Citovat
ChouLu Odesláno 7. prosinec 2025 Odesláno 7. prosinec 2025 No to chceš dávat do auta nehledě na to, že u 3008/5008 ani nevypustíš pořádně okruh aby jsi dostal vůbec ven bordel co tam je já to vymýšlel dlouho a nakonec našel řešení s mimoběhovým čerpadlem a filtrem jak to celé dostat ven během pár hodin tak, abych měl jistotu, že za 2 roky se to auto s radiátorem nevrátí Charlie 1 a Vena garážmistr ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.