FeriB Odesláno 27. prosinec 2020 Odesláno 27. prosinec 2020 Zdravím. Prosím o radu, podobná témata již byla založena, ale nevyřešili můj problém. Před vánoci jsem pro jistotu natankoval cca 7 litrů nafty (před tankováním palivoměr ukazoval cca 1 dílek nad 0), teď autem moc nejezdím, tak proto jenom tolik litrů. Ručička se ale nepohla. Před tím se hnula cca něco nad druhý dílek. Potom jsem pro jistotu natankoval dalších cca 7 litrů protože jsem jel pro dceru zhruba 25 km. Opět ručička nereagovala, a pouze klesala. Cestou zpět když se rozsvítila kontrolka málo nafty jsem natankoval dalších 7 litrů a nic. Ručička pouze klesá. Zkrontroloval jsem kontakty pumpy ohmetrem a zdají se být v pořádku, pojistka taky. Plovák kdyby se seknul, tak by asi ručička byla pořád na stejném místě. Poradí někdo? Děkuji. Citovat
jarokare Odesláno 27. prosinec 2020 Odesláno 27. prosinec 2020 7 litrů je přesně to množství , který to nezaregistruje , natankuj do plna a srovná se to P607Olda ohodnotil 1 Citovat
FeriB Odesláno 27. prosinec 2020 Autor Odesláno 27. prosinec 2020 před 4 hodinami, jarokare napsal: 7 litrů je přesně to množství , který to nezaregistruje , natankuj do plna a srovná se to 7+7+7=21 Citovat
FeriB Odesláno 27. prosinec 2020 Autor Odesláno 27. prosinec 2020 (upraveno) Když s tím moc nejezdím nechci mít natankovano plnou, ale 21 litrů už by mohlo být znát. Upraveno 8. březen 2022 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
jarokare Odesláno 27. prosinec 2020 Odesláno 27. prosinec 2020 Počítat umím , 21l najednou by bylo O.K. , ale když natankuješ 3 x po 7l , tak jednotka zaregistruje 3 x nic a to je dohromady taky nic Tady není přímá vazba palivoměr - ukazatel , ale mezi tím je ještě BSI , která zaplnění nádrže vypočítává z pohybu plováku . Ještě je možnost zajet na diagnostiku a srovnat to diagem , ale myslím , že natankování tě vyjde levněji . P607Olda a Péťa ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 27. prosinec 2020 Odesláno 27. prosinec 2020 bývalý kolega z práce tankoval po 5 litrech--první důvod byl, že když mu to ukradou, daleko nedojedou, a druhý, že s prázdnou nádrží je auto lehké a méně žere Citovat
FeriB Odesláno 27. prosinec 2020 Autor Odesláno 27. prosinec 2020 před 3 hodinami, jarokare napsal: Počítat umím , 21l najednou by bylo O.K. , ale když natankuješ 3 x po 7l , tak jednotka zaregistruje 3 x nic a to je dohromady taky nic Tady není přímá vazba palivoměr - ukazatel , ale mezi tím je ještě BSI , která zaplnění nádrže vypočítává z pohybu plováku . Ještě je možnost zajet na diagnostiku a srovnat to diagem , ale myslím , že natankování tě vyjde levněji . Ty počty byly s nadsázkou a snad jsem neurazil Jak jsem psal, auto využívám minimálně, ale o svátcích na mě zbylo. Před tím, když byl ukazatel paliva na 1 čárce od nuly a natankoval jsem za 200 (cca 7 litrů), abych ho občas projel, ukazatel byl někde za druhou čárkou, ale teď nic. tankování těch cca 21 litrů proběhlo v rozmezí 24 hodin a bylo jeto minimálně kilometrů. I kdyby po prvním natankování nic neukázalo, tak během několika hodin přibilo dalších 14 litrů a bylo najeto cca 15 km. Při spotřebě 5-6 litrů na 100 km by tam pořád mělo být dost paliva, aby se plovák rozhýbal. Nebo jsou Peugeoty na to tak háklivé? Proč to před tím nedělalo a najednou ano? Samozřejmě pro klid duše, když nic nepomůže budu muset natankovat minimálně za 500, ale plnou se mi dávat asi nechce. Auto je využíváno momentálně hodně málo a jak píšu, jenom ho jednou za čas projet. Citovat
Hafity Odesláno 28. prosinec 2020 Odesláno 28. prosinec 2020 (upraveno) Ještě zkus jednou stranou najet na (třeba) obrubník a nějakou dobu tak setrvat.... Možná se ručička pohne nahoru.... Upraveno 28. prosinec 2020 uživatelem Hafity Citovat
P607Olda Odesláno 28. prosinec 2020 Odesláno 28. prosinec 2020 Vezmi plnou zimní nafty, až bude -15, budeš v pohodě. Citovat
FeriB Odesláno 4. leden 2021 Autor Odesláno 4. leden 2021 Děkuji za odpovědi, vyřešilo se to nějak samo. Najednou ručička povyskočila na skoro 3/4 nádrže, což odpovídá tomu, kolik jsem před tím natankoval. Jinak všem přeji krásný a pohodový rok 2021. Péťa, ozzy56 a brixtr ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.