Agent Wet Odesláno 6. listopad 2020 Autor Odesláno 6. listopad 2020 @TonyM No to já vím, že těch zkratek je víc. Ale já prošel mrak e-shopů a dokonce jsem volal a dokonce i psal na zastoupení mnoha značek, protože co? No protože opět “odborníci” nevěděli co prodávají a vždy jsem dostal odpověď “nemá” a nebo “nevíme” a nebo “není uvedeno” No tak jsem odpískal i Micheliny i Bridgestony a koupil GoodYear. Nojono. Žijeme v době: “Kup a kdyžtak vrať” Akorát na auta to bohužel neplatí. Citovat
Návštěvník Odesláno 7. listopad 2020 Odesláno 7. listopad 2020 @TonyM Ne, skladovka to nebyla. Byla to zakázka do výroby. Možná trochu kecám, že to bylo za cenu jakou máš ty, možná to bylo o nějakých 40 tisíc dražší když k tomu připočtu ještě tu výbavu (jinak kůže už stojí ne 47 tis co jsem dal já ale nějak 75 takže se to vyplatilo). Každopádně mi to nestálo nakonec za to vzít tvou skladovku, protože u té částky jsem to už nějak neřešil a kůži s tažným jsem moc chtěl. Ale vidina toho mít auto hned, mi nedalo několik nocí spát než jsem si to v hlavě srovnal Každopádně slevu jsem dostal cca 220 tisíc jelikož bylo kupováno na IČO. Měl jsem štěstí, že Peugeot mi to takto umožnil stejně jako VW, který umí na IČO taky zázraky. Třeba Škoda mi dala slevu při nacenění Superb částku slovy - NULA. Je jím to jedno. Ber nebo ne. Pokud nejsi korporát s X odběry tak je nezajímáš a Passat vyjde mnohem levněji než Superb. Prostě na hlavu. Takže tak. Citovat
Agent Wet Odesláno 7. listopad 2020 Autor Odesláno 7. listopad 2020 (upraveno) @HanysR @TonyM Jak to tak čtu, tak krom problémů jsem si ještě vyjednal ne zcela ideální cenu... Teda jestli @HanysR nepřehání... A to jsem si myslel, že níž už to fakt nepůjde. A zkoušel jsem to na vícero místech... Osobně jsem viděl vyšší slevy už jen u prémie. Jinde ani náznakem. Ale možná na severu umí ještě líp, než na jihu... Upraveno 7. listopad 2020 uživatelem Agent Wet Citovat
Návštěvník Odesláno 7. listopad 2020 Odesláno 7. listopad 2020 @Agent Wet Nevím proč bych přeháněl Co by mne k tomu vedlo. Cenu jsem dostal opravdu víc než dobrou a bylo to konkrétně - 18% z ceníku. Nevím co bych měl ještě chtít víc takže jsem to víc neřešil a jinam nešel. Navíc přístup byl super. Nevím cos dostal ty ale těch 18% byl normálně Peugeot Fleet program takže by to tak mělo být všude. Ve výsledku to vyšlo lehce nad 1. Dobře, nestálo to navíc 40 tis proti Tonymu ale asi 68. Nevěděl jsem, že se toho tak chytneš takže jsem plácnul. Je to totiž fuk. Divím se žes musel něco nahánět cenově. Já jsem přišel, pokecali jsme a dostal jsem tu nabídku hned. Citovat
Agent Wet Odesláno 7. listopad 2020 Autor Odesláno 7. listopad 2020 @HanysR Já bych to nechtěl úplně pitvat, kolik jsem vymámil. Jen si pamatuju cenu toho benzínu v akci a tam bylo 865 000,- včetně DPH. A proto mě rozhodilo tvoje prohlášení o tom, že jsi to dostal z výroby za podobnou cenu. A teď píšeš přes mega. Takže to nebudeme dál pitvat a já beru zpět svoje pocity. Teď už jsem s cenou zase spokojenej. Jen aby ty updaty k něčemu byly. Nerad bych skončil někde u Chocholouška. Citovat
Návštěvník Odesláno 7. listopad 2020 Odesláno 7. listopad 2020 (upraveno) No vidíš to a já bral že to skladové auto bylo za cca 900, k tomu jsem říkal výbava navíc co mne stála a k tomu ten rozdíl 40 který jsem nakonec opravil na 68 protože jsem původně pouze střílel od pasu. Jen jsem to nadhodil a netušil jsem, že to zas budeš řešit a počítat a psát jestli nepřeháním. Prostě tohle už nepitvej a vyřeš auto k své spokojenosti. Tohle je teď nejdůležitější. A jen ještě dodám, že updaty (pokud mluvíš o těchto) co stáhneš doma - dotyková obrazovka a mapy, tvé problémy nevyřeší. Ty máš problém nějaký hlubší si myslím. Je toho totiž nějak moc a nesedí mi to. Jsem zvědavý jak dopadneš a držím ti pěsti Upraveno 7. listopad 2020 uživatelem Návštěvník Citovat
Agent Wet Odesláno 7. listopad 2020 Autor Odesláno 7. listopad 2020 (upraveno) @HanysR Taky si myslím. No uvidíme. Po 3 týdnech vysvětlování a dokládání závad mi pánové dohodli “opravu” v bližším salonu a prý “je to domluveno”. Taxem tam zavolal a pán co o mě věděl povídá: “Prej potřebujete nahrát nový mapy”. No chvíli jsem lapal po dechu, pak se jako správný ateista pokřižoval a zkusil po stopadesáté vysvětlit, že mapy opravdu nee. No jak řikám: uvidíme. Upraveno 7. listopad 2020 uživatelem Agent Wet Citovat
Návštěvník Odesláno 7. listopad 2020 Odesláno 7. listopad 2020 Tohle je prostě problém, když se něco řeší přes x lidí. Uvidíš jaký tam bude přístup a snad to klapne. Citovat
radim.1008 Odesláno 7. listopad 2020 Odesláno 7. listopad 2020 @Agent WetKam s tím jedeš? Mýto, Bystřice, Brno nebo někam jinam? Citovat
TonyM Odesláno 7. listopad 2020 Odesláno 7. listopad 2020 @HanysRUž máš vybraný nějaký servis? Viděl jsem, že jsi řešil výměnu oleje hned ze začátku. V tom se nevyznám. Je to třeba? Těch 30.000 na první nájezd se mi taky nezdá. Kdysi to bývalo 1.000 do první výměny oleje, pak 5.000 a dnes 30.000? Poradíš? Už mám najeto kolem 7.000. Citovat
Návštěvník Odesláno 8. listopad 2020 Odesláno 8. listopad 2020 (upraveno) @TonyM No jelikož jsou nové benzín motory přímý vstřik, k tomu bio přísady atd tak je lepší měnit olej max do 15 tisíc, pokud jezdíš kratší trasy tak ještě lépe kolem 10. Výměnu jsem udělal cca při 3.700 protože jsem to tak chtěl po záběhu až si vše sedlo. Spousta lidí to neřeší ale dal jsem rady zdejších kluků co o tom něco ví. Každopádně po 30 tisících atd je to nesmysl pokud se chceš o auto dobře starat. Je to opět kvůli ekologii. Otázka co udělat teď když už máš 7 tisíc. Můžeš udělat výměnu teď a další za 10 tisíc. Jinak využívám domovský servis kde jsem auto zakoupil. V Ostravě. Zatím nemám jediný důvod měnit. Takže chci dodržovat zásadu - olej co 10 tisíc a do nádrže pouze 100 oktan palivo. Pak by se mělo předejít potížím včetně karbonu atd. Nechce se mi dávat aditivum před tankováním tak to řeším takto. Při předání auta mi bylo řečeno, že mám sem tam natankovat 100 oktan a jinak 95. Upraveno 8. listopad 2020 uživatelem Návštěvník Citovat
Guest Petr 3008 Odesláno 8. listopad 2020 Odesláno 8. listopad 2020 @TonyM Výměna 10 tisíc, max. 15 tisíc nebo 1 rok je naprostá jistota ať jde o benzin nebo diesel. Citovat
Agent Wet Odesláno 8. listopad 2020 Autor Odesláno 8. listopad 2020 @radim.1008 Když to napíšu, tak to něčemu pomůže? Nebo máš osobní zkušenost a typ na servis, kde umí a kde naopak utíkat pryč? Citovat
Agent Wet Odesláno 8. listopad 2020 Autor Odesláno 8. listopad 2020 @Petr 3008 Myslím, že dnes není jistota vůbec nic. Včasnou výměnou uživatel nic nezkazí, ale nezaručí to bezproblémový provoz “na věky”. Jezdí fůra lidí, kteří od nova dělají olej jen dle předpisu po cca 30 tis. A najezdili přes 300 000 km bez potíží a pak jsou zde tací, kteří mění dřív a jsou furt v servise. Moderní oleje něco vydrží, ale 30 000 je podle mě taky hodně. Myslím, že kdo jezdí krátké trasy a nebo to moc honí, tak 15 je ideál a kdo jezdí víc dálky a normálně, tak okolo 20 000 km je v pohodě. Citovat
Agent Wet Odesláno 8. listopad 2020 Autor Odesláno 8. listopad 2020 @TonyM Píšeš 30 000 km. Ale 1.6 PurTech 165 kW má předepsán ztížený interval po 20 000 km včetně svíček! Tobě to nedali do podmínek? Já to dotazoval snad 10x, jestli to myslí vážně a dostal jsem to písemně, že to bohužel je tak. Ojel bych bral, ale ty svíčky to už je masakr. Jinak já plánuju dělat olej v cca 5000 km. Prý to dnes již není nutné a ve voze je z prvovýroby jiný “záběhový” ojel i filtr. Prý. Já tomu moc nevěřím a radši bych tam dal novej alespoň u nového motoru. Další intervaly bych nechal někde mezi 20-25 tis. km. Jezdím štreky a otáčky jsou stejně furt okolo 1500 a teplota nízko. Takže bych to nehrotil. To platí pro HDI. U toho benzínu bych být tebou udělal olej teď hned a pak dle předpisu a držel těch 20 tis. za předpokladu, že neskáčeš furt po městě 3 km se studeným motorem a nebo naopak furt netočíš 6000 ot/min. a nezávodíš. Citovat
Návštěvník Odesláno 8. listopad 2020 Odesláno 8. listopad 2020 No nevím ale že by mne to mělo nějak úplně dorazit tak to ne. Je to sice často ale servis se stejně musí dělat a o co tady jde? O cca 2 tisíce jednou za rok a půl? Nebo i kdyby co rok? Z toho fakt deprese nemám. A je pravda, že benzin většinou má ztížené podmínky. Kdo jezdí opravdu dálkovky atd, ve většině má naftu. Dává mi to logiku. Já jezdím hlavně po okolí s příležitostným výjezdem někam dál takže to respektuji. Citovat
Agent Wet Odesláno 8. listopad 2020 Autor Odesláno 8. listopad 2020 (upraveno) @HanysR Ty kouzla mě musíš naučit. 2000,- jednou za rok a půl bych chtěl taky. Pokud chci záruku, musím držet servisní plán a ten říká prohlídka, olej, filtry, svíčky atd. A každých 20 tisíc nejpozději. To znamená první za 8.150,- a Další za 12.400,- Kč. A stále dokola. A postupně přibudou další náklady. Takže pokud se fakt jezdí, klidně ten olejíček vyjde na 20 tisíc ročně. A to už jsme krapet jinde, že? I to byl jeden z důvodů, proč jsem bral naftu. Matematika je neúprosná věda. Ovšem pokud kašlu na záruku a auto si vystavím před domem a vlastně ani moc nejezdím a věřím, že se nic nepodělá, tak pak ano, pak můžu udělat olej s kámošem jednou za rok za dvojku. Já jsem si ale auto kupoval proto, abych jezdil a to sebou nese další konkrétní výdaje. Někdo si auto koupí jako hračku pro radost, většina ale jako spotřebič, nebo pracovní nástroj a zlomek lidí to chce nějak skloubit. Upraveno 8. listopad 2020 uživatelem Agent Wet Citovat
Návštěvník Odesláno 8. listopad 2020 Odesláno 8. listopad 2020 Bože, myslím svíčky za 2 tisíce. Ty matematiko. Opět začínáš - auto před domem, servis s kámošem. Zase mluvíš něco o čem nemáš páru jak někdo funguje. Jsi na můj vkus moc Hrrrr Citovat
Agent Wet Odesláno 8. listopad 2020 Autor Odesláno 8. listopad 2020 @HanysR tak “Sorryjako” , ale nějak nebylo jasné, že mluvíš jen o svíčkách. Potom to beru zpět. Zmátl jsi mne. Rok a půl, který jsi psal, jaksi nekoresponduje s povinností servisu nejpozději po 12 měsících. A v Peugeotu se nějak netváří na to, že by uměli oddělit olej od zbytku, tak jako to už 10 let umí koncern. V menu palubáku to taky není. Ale je možné, že by se ty svíčky daly řešit nějak jinak. Možná solo servisem. Tak to potom beru zpět. A klidně mne oslovuj “Honzo” Citovat
radim.1008 Odesláno 8. listopad 2020 Odesláno 8. listopad 2020 před 2 hodinami, Agent Wet napsal: @radim.1008 Když to napíšu, tak to něčemu pomůže? Nebo máš osobní zkušenost a typ na servis, kde umí a kde naopak utíkat pryč? Třeba pomůže, je tu několik lidí, kteří dělají v autorizácích. Ale pokud to nechceš sdělit, tak neva. Třeba @*nohafuc* by ti mohl vyprávět o přítupu u Kopeckého v Mýtě... Já tam dovezl letos auto na podvalu a nemůžu si stěžovat. Software přehráli napoprvé. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.