POPCORNcz Odesláno 7. říjen 2020 Odesláno 7. říjen 2020 Zdravím,vlastnim tohoto podivína a zatím úspěšně řeším neduhy,tak kdyby někdo chtěl sdílet informace,napište . Citovat
Hafity Odesláno 7. říjen 2020 Odesláno 7. říjen 2020 Ty máš JENOM ten motor sharpers ohodnotil 1 Citovat
POPCORNcz Odesláno 29. říjen 2020 Autor Odesláno 29. říjen 2020 Ne jen motor,ale i auto. Vetsinou jsem resil problemy na foru Citroenu,mel jsem C5ku,taky tam jsou THPcka.Pak jsem koupil Peugeot 5008. Citovat
David 106s16 Odesláno 30. říjen 2020 Odesláno 30. říjen 2020 Mám jeden dotaz, na který se nemůžu dopátrat seriozní odpovědi. Pokud se tento poněkud nešťastný motor přestaví na LPG, vyhnu se tím problémům s karbonem a špinavým olejem? jinými slovy, udělá to z něj spolehlivý motor? Citovat
inoxing Odesláno 30. říjen 2020 Odesláno 30. říjen 2020 (upraveno) Bohužel, neudělá. U THP s přímovstřikem bude karbonovat pořád a VTI nekarbonuje, jelikož je to MPI. S LPG jsou tyhle motory Prince víc nespolehlivé než bez LPG a celkově se nehodí k přestavbě. Jak systém řízení motoru je problém, tak nevhodná konstrukce motoru na přestavbu LPG. Troufám si říct, že většina moderních motorů bude mít problém s dodělávaným LPG a obcházením systému řízení motoru (jako to dělá každý dodělávaný elektronický systém LPG). Upraveno 31. říjen 2020 uživatelem inoxing Citovat
Hafity Odesláno 31. říjen 2020 Odesláno 31. říjen 2020 před 6 hodinami, inoxing napsal: U THP s přímovstřikem bude karbonovat pořád Ale vstřiky LPG nebudou přímo do spalováku, ale do sacího potrubí Citovat
David 106s16 Odesláno 31. říjen 2020 Odesláno 31. říjen 2020 (upraveno) No já si právě myslel, že kdyz hlavním problémem toho motoru je karbon, který jednak zanese spalovák a druhak znehodnotí olej (který následně znemožní regulaci směsi) , tak po přestavbě na LPG by to nemuselo nastat. LPG vůbec nekarbonuje, spalovací prostor zůstává naprosto čistý bez úsad a olej je taky při výměně prakticky čistý. Jasně, u těch primovstrikovych motorů musí být zachován přívstřik benzínu z důvodu chlazení vstrikovačů, ale to karbonovat nebude. Teď je k mání jedna pěkná DS3 s 200ps, najeto 40tkm za levno, i by se mi to líbilo, tak nad tím dumám. Upraveno 31. říjen 2020 uživatelem David 106s16 Citovat
inoxing Odesláno 2. listopad 2020 Odesláno 2. listopad 2020 Jde o to, že LPG neumí ochlazovat a čistit vstup sání (sací ventily, sedla), jak to umí vstřikování benzínu u MPI. Proto MPI, které má vstřiky před sacim ventilem, nekarbonuje a přímovstřik karbonuje, protože vstřik v sání nemá. Nejde o spalovací prostor, ale právě o ten vstup sání, který se zanáší olejem (odvětrání motoru, turbo) a sazema z egru, co tam pak karbonuje. A hlavně, ten motor není stavěnej na tohle zatěžování od LPG (hlavně hlava motoru). Samozřejmě jde nastavit přistřikování benzínu na ochlazování, ale u přímovstřiku to funguje pouze na ochranu samotného vstřiku, vstřik je v spalováku, ne na vstupu hlavy sání, jako u mpi. Takže proto bude karbonovat dál přímovstřik jak s LPG nebo bez LPG. Hafity ohodnotil 1 Citovat
David 106s16 Odesláno 2. listopad 2020 Odesláno 2. listopad 2020 (upraveno) @inoxingale jo, to já vím proč primovstriky karbonujou a že ten karbon u nepřímého vstriku smývá právě vstriknuty benzin. Jenže LPG nekarbonuje vůbec, při horeni prostě karbon nevzniká. Když vypouštím olej, tak je čistý. Takže si myslím, že ta troška benzínu co tam musí jít, to prostě neznecistí, zvláště když to bude nějaký želví pávr nebo aspoň 100vka. Olej z turbo je věc malinko jiná, ale moc ho není a saze z egru nejsou, plyn je nedělá. Jistě, druhá věc jsou sedla a termodynamika hlavy vzhledem k tomu, že to hoří o cca 100° tepleji. Já se ptal spíše jestli to už někdo zkoušel, přeci jen nechci být průkopníkem slepých uliček. Upraveno 2. listopad 2020 uživatelem David 106s16 Citovat
inoxing Odesláno 2. listopad 2020 Odesláno 2. listopad 2020 @David 106s16 Mám zkušenost s LPG u VTI 1.6 atmo (mpi) a už tam to není vůbec dobrý. A když k tomu přidám turbo, egr a přímej vstřik, tak si nemyslím, že to bude lepší než mpi. Pochybuju, že ty hlavy mají odolnější sedla a celkovoě odolnost oproti mpi (ale to těžko někdo řekne, budou mít různá obj.čísla, ale to tak vše). LPG na turbu slepá ulička není, ale tyhle motory nejsou na LPG stavěný. David 106s16 ohodnotil 1 Citovat
David 106s16 Odesláno 2. listopad 2020 Odesláno 2. listopad 2020 (upraveno) @inoxingno škoda, no. Tolik pěkných aut ve kterých je tenhle motor, výkon slušný, prostě to láká, ikdyž člověk ví, že to je past. Upraveno 2. listopad 2020 uživatelem David 106s16 Citovat
inoxing Odesláno 2. listopad 2020 Odesláno 2. listopad 2020 @David 106s16 Já nevím, tyhle motory prodělaly pár změn za dobu produkce od roku 2007 a něco se za ty leta i změnilo, ale já s tím motorem nemám moc dobré zkušenosti. Co lze říct s určitostí, že je to zbytečně složitej motor (valvetronik) a velkou odolností moc neoplývá (aspoň ne první ročníky). Měli zrecyklovat už poněkolikáté jednoduchý starý TU-čko 1.6, který dokonce jezdilo na euro5 v 301/C-Elyseé a tohle když už, tak vychytat hned a nechat třeba jako vrcholnou 1.6THP 200/270k. Zajímavostí je, že v návodu na obsluhu na 308 dokonce i figurovala specifikace staré řady TU 1.6 euro4. Takže se s tím asi počítalo, ale jaksi k tomu nedošlo. Hafity ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 3. listopad 2020 Odesláno 3. listopad 2020 Motory řady TU byly blbuvzdorný a jednoduchý držáky.... Teda až na ten olejovej kanál.... Budeme na ně vzpomínat.... inoxing ohodnotil 1 Citovat
POPCORNcz Odesláno 15. listopad 2020 Autor Odesláno 15. listopad 2020 Zdravím,jak je zde zmiňováno,největší problém je karbon. Proč vzniká,taky-olejové výpary .Specifický olej do těcho motorů Total Ineo First. Včem je specificky? Obsahuje další ,,EKO´´ přísady ! Takže se neodpařují jen olejové výpary ,ale i EKOvýpary a ty jsou nejhorší. Složení oleje se dá najít na netu. Tak jak tomu zabránit. Zkusil jsem omezit přísun těchto výparů. Koupil a namontoval ,,oil catch´´ -odlučovač oleje ve výparech. Nestačil jsem se divit,co ten odlučovač nasbíral za *neumím psát slušně*... po ujetí asi 250 km.Něco přes 1 dc nějaké sražené vody,co pěkně smrděla. A to vše mělo projít do spalování a shořet. Ale omyl ! Pokud jsem se pokusil tu vysráženou vodu zapálit,vůbec se to nepodařilo. Takže si představte, že se do motoru dostává něco co nehoří ! Přesně to dělá ten karbon. Jezdím s odlučovačem a zatím se motor chová klidně. Není to jediná úprava co jsem udělal,ale myslím že zásadní. Ještě jednu věc zmíním. Čas od času, vstříknu do sání před klapkou, čistič na karbon. Tak zatím s motorem žiju . Pe.Tr ohodnotil 1 Citovat
Návštěvník Odesláno 21. listopad 2020 Odesláno 21. listopad 2020 (upraveno) V 15. 11. 2020 at 21:06, POPCORNcz napsal: Specifický olej do těcho motorů Total Ineo First. Včem je specificky? Je to klasický ekoolej, stejně jako oleje u jiných automobilek (VW 508.00 apod.) Kdybych byl majitelem THP, tak interval výměn oleje bych měl stejný, jako teď (cca 6000km) dával do něj olej jako je např. Ravenol VST 5W40 a do benzínu lil aditiva (nebo 100 oktan) A modlil se Upraveno 21. listopad 2020 uživatelem Návštěvník Citovat
POPCORNcz Odesláno 22. listopad 2020 Autor Odesláno 22. listopad 2020 V 21. 11. 2020 at 10:04, vagi napsal: Je to klasický ekoolej, stejně jako oleje u jiných automobilek (VW 508.00 apod.) Kdybych byl majitelem THP, tak interval výměn oleje bych měl stejný, jako teď (cca 6000km) dával do něj olej jako je např. Ravenol VST 5W40 a do benzínu lil aditiva (nebo 100 oktan) A modlil se To jo,rozdíly moc nejsou,jen ten olej obsahuje přísadu potlačující hoření. Tím pádem karbonuje v sání a na ventilech . To je ten pruser. Citovat
Pe.Tr Odesláno 22. listopad 2020 Odesláno 22. listopad 2020 @POPCORNcz doporučím také výměnu oleje dělat i za pomocí pruplachu od např tec2000 Citovat
POPCORNcz Odesláno 24. listopad 2020 Autor Odesláno 24. listopad 2020 Zdar,určitě výplach je taky občas nutný. Ten karbon je ale největší problém. Bohužel vzniká v sání a tam se čistič normálně nedostane. Někde jsem četl, že PÁNI inženýři začali dělat přímovstřiky s tryskama v sání,ty čas od času vstříknou benzín do sání a čistí a chladí ventily . Páni to je objev !!! Citovat
Zdeník Odesláno 2. prosinec 2020 Odesláno 2. prosinec 2020 Presne tak, VAG grupa uz robi motor, ktory ma 8 vstrekovacich trysiek. Nepamätám si kod motora, ale existuje, uz som ho mal na servise. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.