Přejít na obsah

POPCORNcz

Uživatel
  • Počet příspěvků

    5
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 5008
  • Rok výroby
    2009

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Zlin
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

234 zobrazení profilu

POPCORNcz's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

1

Popularita

  1. POPCORNcz

    1,6THP Opravy a údržba

    Zdar,určitě výplach je taky občas nutný. Ten karbon je ale největší problém. Bohužel vzniká v sání a tam se čistič normálně nedostane. Někde jsem četl, že PÁNI inženýři začali dělat přímovstřiky s tryskama v sání,ty čas od času vstříknou benzín do sání a čistí a chladí ventily . Páni to je objev !!!
  2. POPCORNcz

    1,6THP Opravy a údržba

    To jo,rozdíly moc nejsou,jen ten olej obsahuje přísadu potlačující hoření. Tím pádem karbonuje v sání a na ventilech . To je ten pruser.
  3. POPCORNcz

    1,6THP Opravy a údržba

    Zdravím,jak je zde zmiňováno,největší problém je karbon. Proč vzniká,taky-olejové výpary .Specifický olej do těcho motorů Total Ineo First. Včem je specificky? Obsahuje další ,,EKO´´ přísady ! Takže se neodpařují jen olejové výpary ,ale i EKOvýpary a ty jsou nejhorší. Složení oleje se dá najít na netu. Tak jak tomu zabránit. Zkusil jsem omezit přísun těchto výparů. Koupil a namontoval ,,oil catch´´ -odlučovač oleje ve výparech. Nestačil jsem se divit,co ten odlučovač nasbíral za *neumím psát slušně*... po ujetí asi 250 km.Něco přes 1 dc nějaké sražené vody,co pěkně smrděla. A to vše mělo projít do spalování a shořet. Ale omyl ! Pokud jsem se pokusil tu vysráženou vodu zapálit,vůbec se to nepodařilo. Takže si představte, že se do motoru dostává něco co nehoří ! Přesně to dělá ten karbon. Jezdím s odlučovačem a zatím se motor chová klidně. Není to jediná úprava co jsem udělal,ale myslím že zásadní. Ještě jednu věc zmíním. Čas od času, vstříknu do sání před klapkou, čistič na karbon. Tak zatím s motorem žiju .
  4. POPCORNcz

    1,6THP Opravy a údržba

    Ne jen motor,ale i auto. Vetsinou jsem resil problemy na foru Citroenu,mel jsem C5ku,taky tam jsou THPcka.Pak jsem koupil Peugeot 5008.
  5. Zdravím,vlastnim tohoto podivína a zatím úspěšně řeším neduhy,tak kdyby někdo chtěl sdílet informace,napište .
×
×
  • Vytvořit...