Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Klepotavy zvuk 1,6 hdi studený motor

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Je to nahraté v umývacom boxe na autoumyvarke je to aj s ozvenou..mňa zaujíma ten klepot čo to môže byť?Je to len pri studenom motore...pri vypnuti motora niečo zadrnci taký plechový zvuk... môže to byť dvojhmotovy zotrvacnik?

Upraveno uživatelem Rudo08
Odesláno (upraveno)

Vravíš že len za studena ? Common rail ? Môžu to byť vadné žhaviče. Jednoducho nežhavia a valce klepú za studena tak ako na videu ......môj názor

Upraveno uživatelem r3d0x
Odesláno

Nedávno som absolvoval STK a emisnu bez problémov..vadne zhavice by sa asi prejavili na emisnej nie?Pri vypnutí motora to zadrnci a zatrasie preto mám podozrenie na dvojhmotu

Odesláno

Mne to v chladnom počasí  zle žhaví a tiež akoby klepalo za studena ale vďaka diagnostike viem že problém  mám zo žhavičmi respektíve problém s elektrikou na common raile. Tiež som nedávno bol na STK a nezistili nič nakoľko tesne pred STK som bol na diagnostike zmazať všetky chyby takže sa to neprejavilo (áno, prešiel som bez problémov). U teba to môže aj nemusí znamenať podobný problém. Ak máš podozrenie na dvojhmotu tak nieje o čom. V tvojom prípade by som zašiel na diagnostiku kde, ak boh dá tak ti zobrazí problém ako mne, a ak nie tak problém bude tam, kde vravíš ty. Potom napíš ako to dopadlo.

Odesláno

Chybné zhavice znamená aj väčšia dymivost a tým aj problém na emisnej nie?

Odesláno
před 5 minutami, Radek Hurvajz napsal:

žhaviče fungují jen chvíli po studeném startu

Jenom poopravím , u některých motorů (Euro4 a víc) žhavičky fungujou do cca 60st teploty motoru kvůli emisím a proto je závada žhavení jedním z důvodů neprojití STK

Odesláno (upraveno)

A co retez mezi vackama?

Zhavicky funguji do 60 stupnu? A to jsi vycetl kde?

Zhavice ve valci funguji ve 2 rezimech pre heating pred startem a post heating po startu motoru a podle venkovní teploty jsou danny cas zaple. I kdyz je teplo tak po startu jsou kratce zaple skrz emise, ale ne do 60 stupnu chladici kapaliny, v mrazech tato doba prohrivani valce muze byt v radu i nekolika minut po startu.

To si pletes kdyz byly zhavice pro prihrev chladici kapaliny, tam opravdu v bloku na malem okruhu chlazeni byly 4 zhavice, ktere se kdyz venku je cca pod 10 stupnu sepnou a do cca 60 stupnu chladici kapaliny ji prihrivaji. 

Upraveno uživatelem Xantik

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...