Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

je to klasika jako u vsechn aut, tam neni nic extra. Pistek je pro zatlaceni do brzdice potreba sroubovat po smeru hodinovych rucicek a zaroven tlacit do brzdice. Jediny co, tak pokud je na aute elektricka rucni brzda, tak se po vymene musi zkalibrovat originalni diagnostikou (Diagbox)

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Ahoj,

tak při 110 T.km mě také brzdy čeka  výmena zadní kotouče a destičky na kterých je už jen cca 1-2 mm.  Katouče asi budou muset jít také....dle zrezlé drážky na obvodě kotouče to bude asi sjete víc než 1 mm.

Nechal jste si je někdo  zadní kotouče a destičky vymenit v orig servise ? Kolik to stálo i s tou diagnostikou a kalibrací el. ruční brzdy ?

Díky

Odesláno

Zatím 190tkm a jedna výměna destiček asi ve 70 tisících. Kotouče pořád origo. Celkem se mi zasíraly třmeny a brzdilo to v kuse. Řešeno už asi po třetí.

Odesláno

taky mám bez pár drobných 190tkm, destičky měněny ve 160tkm, kotouče jsou původní. Tak doufám, že se to nesejde všechno najednou, brzdy, spojka/dvouhmota, FAP, tlumiče...

• O 1 rok později...
Odesláno

Už jsem měnil. Kotouče se mění komplet i s ložiskem a ABS kroužkem. Ruční brzda (elektrická) se NEMUSÍ kalibrovat. Výměna je jednoduchá. Jeden kotouč i s ložiskem a kroužkem, což je nedílná součást, vyjde na cca. 2800kč.

Odesláno
V 18. 1. 2021 at 22:23, BFG napsal:

Zatím 190tkm a jedna výměna destiček asi ve 70 tisících. Kotouče pořád origo. Celkem se mi zasíraly třmeny a brzdilo to v kuse. Řešeno už asi po třetí.

@BFG ahoj jak jsi řešil ten problém s třmeny- zdá jse mi že budu něco podobného muset řešit na své 5008 2.0hdi 

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Tak mám také vyměněný celý zadek. Dá se udělat doma, jen vědět co a jak při problémech. Par rad od zdejšího uživatele gaj1182 a pak vše jak po másle.

Najeto 148.000 km.

Odesláno

Je nějaká minimální hodnota , kolik materiálu by mělo být na destičce ? Mám najeto 100000 km a v orig.service premysleli, ze me to uz minulý rok vymění. Pak jsem řešil něco v jiném servisu a tam mě řekli, že desky jsou úplně v pohodě a není důvod je měnit .... 

Díky

Odesláno

žádná hodnota není, takže pokud nejde kov na kov, je to v pohodě :super, v praxi se mění, pokud mají cca 3mm a méně, vlastně záleží na zákazníkovi

kotouč může být sjetý max. 1 mm z každé strany, pak by se měl vyměnit

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...