Béďa Odesláno 29. květen 2020 Odesláno 29. květen 2020 Ahoj, přemýšlím o výměně stávajících vnitřních žaluzií za venkovní. Neřešil jste někdo? Nechal jsem si udělat pár nabídek v různých variantách od nejjednodušších po ty víc sofistikované s možností ovládání z telefonu atd. Prvně mě trochu zaskočila cena ale s tou už jsem se nějak srovnal, spíš mě ale zajímají praktické zkušenosti lidí kteří je denně používají a můžou tak zhodnotit pro a proti. Tak směle do toho.. PS: kdyby tu byl ještě někdo kdo se tím živí a mohl by udělat lepší cenu, tak se nestyďte.. Citovat
Hafity Odesláno 29. květen 2020 Odesláno 29. květen 2020 Tohle téma mně bude také zajímat.... Zdědili jsme 4ks po původních majitelích, takže o nich v podstatě nic nevím.... U jedné jsem opravil navíjení v té pixle nahoře a u druhé marně dumám jak napnout to brko v tom navíječi na špaletě, bo žaluzie sjíždí samovolně dolů.... Lamely jsou hliníkové..... Ale je to paráda.... Citovat
Ajdamek Odesláno 29. květen 2020 Odesláno 29. květen 2020 Bez nich bych se v patře v létě uvařil Jediná nevýhoda je, že při silném větru "klapou" v zavřeném stavu. Citovat
Agrafik Odesláno 29. květen 2020 Odesláno 29. květen 2020 Ve větru klapou proto, že ve větru mají být vytažené v boxu. Mají omezenou odolnost proti větru. Vedle ve firmě při větším větru zajedou samy a ty se upeč na slunku. Za mě rolety, i když nemají takovou regulaci světla. Citovat
Pe.Tr Odesláno 29. květen 2020 Odesláno 29. květen 2020 ja se háčkuji, jen pro jistotu venkovni zaluzie a venkovni roleta oken , to je jedno a to same nebo ne? Citovat
Agrafik Odesláno 29. květen 2020 Odesláno 29. květen 2020 Není. www.isotra.cz Pe.Tr ohodnotil 1 Citovat
Pe.Tr Odesláno 30. květen 2020 Odesláno 30. květen 2020 dík , me zajimaji jen teda rolety, spíše potřebuji odhlučnit a zatemnit a samo bezpečnost, ale diky odkazu popřemýšlím i ad ty sítě do oken.... ale to ted budem řešit v kombinaci s dřevěnými okny. Citovat
Agrafik Odesláno 30. květen 2020 Odesláno 30. květen 2020 Mám to stejně ,přemýšlím nad roletami se sití Vivera Sectra.Akorát eurookno s okapnicí může být problém. Citovat
Ajdamek Odesláno 30. květen 2020 Odesláno 30. květen 2020 před 14 hodinami, Agrafik napsal: Ve větru klapou proto, že ve větru mají být vytažené v boxu. Mají omezenou odolnost proti větru. Vedle ve firmě při větším větru zajedou samy a ty se upeč na slunku. Za mě rolety, i když nemají takovou regulaci světla. Proto právě čidlo na vítr nemám Rolety mají proti žaluziím spoustu výhod, mám zkušenost s obojím. Největší výhoda žaluzií je, že i když pere sluníčko, tak je stačí mít jen naklopené a máš doma světlo, případně vidíš ven. Vzhledem k mým výlohám na jihovýchod, bych musel mít rolety v létě pořád dole a žil jak krtek Citovat
Agrafik Odesláno 30. květen 2020 Odesláno 30. květen 2020 (upraveno) Proto jsem původně žaluzie chtěl. Jaké máš tedy zkušenosti s větrem, hlukem ve větru a jaký typ lamel máš? Vedle ve firmě žaluzie mají a někteří mají rolety doma a zase by po těchto zkušenostech žaluzie nechtěly. S každým větším větrem, nebo nárazy větru jim to jede nahoru a oni se pečou. Upraveno 30. květen 2020 uživatelem Agrafik Citovat
Béďa Odesláno 30. květen 2020 Autor Odesláno 30. květen 2020 O tom ze jim nesvedci vitr vim ale co jsem tak procital, je to castecne o konstrukci dane zaluzie. Typ lamely, bocni vedeni, na cem jsou zavesene atd. Podle toho se odviji max. mozne zatizeni vetrem.. @Ajdamek takze ty mas elektricky ovladane se snimanim vetru? Zaluzie mas na beznych oknech nebo nejake vetsi formaty typu francouzske okno? Citovat
Agrafik Odesláno 30. květen 2020 Odesláno 30. květen 2020 před 8 hodinami, Ajdamek napsal: bych musel mít rolety v létě pořád dole a žil jak krtek V létě jsem venku . S roletami mám zkušenost z dovolené. V poloze ,kdy prosvítá světlo přes ty dírky mezi lamelami zase taková tma v místnosti není a v noci se tak dá spát s otevřeným oknem a přijde mi, že byl větší průven ,než na okně s otevřenou vetilačkou. Při bouřce a větru nebyl problém. Žaluzie byla ze začátku první volba - profil Z, ale pak jsem se ptal na zkušenosti a to mě odradilo. .Možná ty, co mají řetězy a ne provázky. Citovat
morepower Odesláno 30. květen 2020 Odesláno 30. květen 2020 Mám venkovní žaluzie. Nechal jsem je dát na každý okno, když sem stavěl. Kdybych stavěl znovu, udělal bych to samý, protože to je naprosto výborná věc. Mám je v přiznanejch kaslíkách (ale nevystupujou ze zdi jako ty boxy, jsou ve stejný úrovni se zdí). Nechtěl jsem ty fasádní, protože kdyby něco, tak prostě jen sundám kryt a můžu k tomu naplno. Kdyby byly schovaný v tom fasádním, tak při problému to je hrozná gynekologie... Naši mají rolety, takže mám i menší zkušenost s nima. Nevýhoda rolet je, že se nedá regulovat světlo. Žaluzie jsou prostě mnohem komfortnější. Výhodou rolet je větší bytelnost. Mám na každý okno solo ovladač a navíc jeden centrál. Tzn, když to chcem zatáhnout celej barák, zmáčknem jen jednou. Postupně se samozřejmě dají nastavit do jakékoli polohy, polovysunuté, spuštěné, naklopené podle představy. Programově mají tři polohy - úplně nahoru, úplně dolu a jedna poloha podle přání. Já je mám na tuhle polohu nastavený úplně dolu, ale ne úplně dovřený (řikám tomu natržený , jako u ventilu na potrubí ) Další výhody jsou, že když prší, tak je jen mírně naklopim a okna pak nejsou zadělaný a moji nejdražší netrápí jejich následný mytí. Při větru je nechávám jak sou, nic to s nima nedělá. Při ultra vichru je úplně zavřu, případně úplně otevřu. Slyšim často, že lidem vadí, že při větru chrastěj, ale já nic neslyšim. Pokud to není nějakej uragán, je to naprosto v pohodě. V létě super, otevřu okna a zatáhnu, nebo sklopím a je tu nádherně. V horkých nocích to samý. Prostě super, já to můžu jen doporučit. Agrafik, Péťa a Béďa ohodnotil 3 Citovat
Agrafik Odesláno 30. květen 2020 Odesláno 30. květen 2020 Co máš za profil? a velikost lamely. Citovat
morepower Odesláno 30. květen 2020 Odesláno 30. květen 2020 (upraveno) Ty jo, já ti nevim, musím se kouknout, jak se tomu profilu říká. Šířku lamely bych odhadnul tak na 120. Já se podívám na stránky výrobce a hodím to sem. Edit: Nemůžu to najít, ale zřejmě to bude podobný Zetta 90. Takže 90mm široké, s bočním vedením v takovejch U-profilech. Upraveno 30. květen 2020 uživatelem morepower Béďa ohodnotil 1 Citovat
Ajdamek Odesláno 30. květen 2020 Odesláno 30. květen 2020 před 3 hodinami, Agrafik napsal: Proto jsem původně žaluzie chtěl. Jaké máš tedy zkušenosti s větrem, hlukem ve větru a jaký typ lamel máš? Vedle ve firmě žaluzie mají a někteří mají rolety doma a zase by po těchto zkušenostech žaluzie nechtěly. S každým větším větrem, nebo nárazy větru jim to jede nahoru a oni se pečou. mám Z90, ale opravdu není důvod k tomu, aby při větru zajížděli, při velkém větru jenom párkrát za noc zaklapou. Nikdy jsem neměl strach, že by je vítr nějak poškodil, v ložnici jsou dole každou noc a většinou i den už 8 let (rozměr 240x200). Už mi vítr odnesl trampolínu 10 metrů, každý rok na jaře chytám desky ze skleníku a žaluzie drží. Taky samozřejmě záleží, jestli jsou vedeny v lištách, nebo jen na lankách. Dokonce mám na terase jako stěnu klasickou okenní roletu v rozměru 2,5x2,8 a taky drží i při větru na tenhle rozměr nedává výrobce ani záruku. Když jsem poptával rolety na okna, tak mi nechtěli dát záruku ani na roletu 4x2,4 na okno, žaluzie v tomhle rozměru vyrobí i se zárukou. Tak těžko říct, co je větru odolnější. Každopádně, každý jedinec má jiné nároky. Já nepotřebuji řešit bezpečnost a ani hluk, řeším jenom komfort užívání, tak jsem volil žaluzie. Béďa a Agrafik ohodnotil 2 Citovat
Ajdamek Odesláno 30. květen 2020 Odesláno 30. květen 2020 (upraveno) před 2 hodinami, Béďa napsal: O tom ze jim nesvedci vitr vim ale co jsem tak procital, je to castecne o konstrukci dane zaluzie. Typ lamely, bocni vedeni, na cem jsou zavesene atd. Podle toho se odviji max. mozne zatizeni vetrem.. @Ajdamek takze ty mas elektricky ovladane se snimanim vetru? Zaluzie mas na beznych oknech nebo nejake vetsi formaty typu francouzske okno? mám elektricky ovládané Z90 bez snímání větru. Mám žaluzie rozměru 240x200, 240x380, 140x200 a 140x380. Ovladače mám napevno vedle ovládní světel. Všechny žaluzie mám zapuštěné v kastlíkách od heluzu. Upraveno 30. květen 2020 uživatelem Ajdamek Béďa ohodnotil 1 Citovat
morepower Odesláno 31. květen 2020 Odesláno 31. květen 2020 Mám to na oknech 1400x1400 i na dvou dveřích na terasu, ty jsou 2200x2200. Jo, ten ovladač ke každýmu oknu mám navolno (tzn ne na zdi u jinejch vypínačů), takže si je můžu případně připevnit kam chci. Ale za tu dobu sem na to nešáh, vyhovuje mi to tak, jak to je. Dva mám třeba na stole u počítače v pracovně, abych k tomu nemusel vstávat. Další mám v obýváku ve stolku vedle ovladače na tv. A tak podobně prostě. Jednu nevýhodu jsem u těhle elektrickejch ale zaznamenal. To by mechanickéjm nehrozilo..a sice, když vypli proud při nějaký bouřce, tak v baráku tma jak v prd*li a celej den od rána až asi do pěti... Jinak když to shrnu, tak dilema: rolety vs žaluzie → tak to žaluzie a dilema: elektrika vs mechanika → elektrika Péťa a Béďa ohodnotil 2 Citovat
Béďa Odesláno 31. květen 2020 Autor Odesláno 31. květen 2020 Koukám že jedete oba na Zkách, nějaký konkrétní důvod proč ne Cčka a jiné? Přes mobil to někdo ovládáte? Hluk ani bezpečnost mě netrápí, takže rolety mě nijak nelákají. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.