sampon Odesláno 2. květen 2022 Odesláno 2. květen 2022 Já mám PERUZZO PURE INSTINCT a zadní dveře neotevřete. Originální koule. Vyjímatelná Galla. martg ohodnotil 1 Citovat
Pitroch Odesláno 2. květen 2022 Odesláno 2. květen 2022 Jestli to neni jednodussi uz nakonec poresit tak, ze kola nahodim dovnitr a osadku poslu vlakem Péťa ohodnotil 1 Citovat
Stasiek Odesláno 3. květen 2022 Odesláno 3. květen 2022 (upraveno) Já už z nosiče kol rezignoval. Raději jsem udělal takový rám na který kola upevním a bokem vysunu. V autě přikurtuju a je klid. První foto je realizační. A pokud vyjde zkusím přidat video. Ještě jsem včera dodělal upínání zadního kola k rámu ale to už vyfocené nemám. Dodávám že takto vozím kola když mám vzadu hozenou spací vestavbu. Pokud nás jede max. 5 tak vyhazuji poslední řadu sedaček a kola klasicky kurtuji v kufru. VID_20220501_160731.mp4 Upraveno 3. květen 2022 uživatelem Stasiek martg a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Pitroch Odesláno 8. květen 2022 Odesláno 8. květen 2022 Vcera jsem poprve provetral kolesa za autem. Drzej jak pribity. Nicmene pro sichr jsem poprve ale jeste prikurtoval exta, aby nesly na dvere ... Péťa a OK406 ohodnotil 2 Citovat
Arteee Odesláno 12. květen 2022 Odesláno 12. květen 2022 Taky vozim vevnitr, proto jsem tento werk porizoval Charlie 1 a OK406 ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 12. květen 2022 Odesláno 12. květen 2022 @Pitroch na RZ neprehozena na nosic by te mohla stat nemale penize. bacha na to. Bud se musi prehobo si nechat vystavit treti znacku a tu tam dat..it, nem Citovat
Pitroch Odesláno 12. květen 2022 Odesláno 12. květen 2022 Diky. Jasne, RZ musi byt, to byl test kolem komina po vesnickych hupech ... Citovat
Flag Odesláno 17. květen 2022 Odesláno 17. květen 2022 (upraveno) Já jsem kolo vyřešil takhle. Fiamma Carry Bike. Neodpojí se kamera, fungují senzory a dá se to vozit na autě furt. Jen škoda toho otevírání okna. Upraveno 17. květen 2022 uživatelem Flag Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
Pitroch Odesláno 18. květen 2022 Odesláno 18. květen 2022 Tak o tomhle reseni jsem taky chvilku uvazoval, ale ... sem mel lepicku, ze odru plechy od nosice nebo kola /viz nejake forum na MultiVanech, kde kazdy rok nosice podlepuji nejakejma foliema od Thule/ a vyprasim zavesy na dverich. Ta cena - koukal jsem na nosic od Thule Back neco - je kolem 10 tisic,- a nosic na kouli se pohybuje kolem teto castky taky. Ale pravda, kamera jede a couvaky taky Citovat
sitler Odesláno 18. květen 2022 Odesláno 18. květen 2022 Akorat ty couvaky jsou stejne k nicemu, kdyz ti kus za auto kouka drzak na kola a ony o tom nevi, No a jako bonus naprosto odpada jakakoliv moznost otevrit s nalozenyma kolama kufr, a jeste k tomu zvedas kola zase nekam vysoko. A 3-4 kola na to nedas uz tuplem, kdo ma elektrokola, tak je taky v haji . Zlatej nosic na kouli. martg ohodnotil 1 Citovat
jarokare Odesláno 18. květen 2022 Odesláno 18. květen 2022 Nevím , jestli je to zrovna pro vaše potřeby , ale mám tenhle https://www.tmk.cz/eshop/nosic-kol-tmk-reflex , je lehkej , skladnej , rychle namontovanej a dveře v pohodě otevřu . Flag ohodnotil 1 Citovat
Flag Odesláno 18. květen 2022 Odesláno 18. květen 2022 Ono má každé řešení svá pro a proti. A s tažným jsem počítal právě kvůli převozu kol. Ale: S předchozím autem Octavia jsem byl zvyklý vozit na střeše nosič od jara do podzimu. Vyjížďky na kole podnikám často po práci tak, že ráno vezmu v bytě kolo, hodím na auto, v práci kolo do kanceláře nebo ho nechám na autě a z práce na kolo. Bydlím v bytě s garáží půl kilometru daleko, parkuji u domu. Přes noc na sídlišti nosič na tažným nenechám a ráno nejdřív do garáže, nasadit nosič, domů pro kolo a odpoledne opačně… Plánované víkendové výlety s rodinou by takhle šly ale jinak to v mé situaci úplně operativní není. Elektrokola nemáme, použití především se dvěma koly. Těch 16 (2 silničky)nebo 22 kg (2x MTB) bylo mělo unést v pohodě. A když nevezu kola, tak složený nosič nepřečnívá přes kouli. V místě kontaktu je transparentní fólie. Thule Velospace 939 se kterým jako jediným mohu otevřít dveře stojí nejméně 14600 Kč s rozšířením na 4.kolo je to hnedle 19tis. Zatím to mám na dvě kola a jsem v tom za 11 a půl. Rozšírění o každé další kolo je cca 1800/kolo. Pro mne je důležité, že to takhle mohu mít stále na autě. Charlie 1 a martg ohodnotil 2 Citovat
Pitroch Odesláno 23. květen 2022 Odesláno 23. květen 2022 Dalsi moznost nosice (pro moje pozadavky: otevrit zadni vrata, 130 rozvor, moznost ebike na stara kolena) pro tohle auto je Atera EVO3 zda se, z komunikace s prodejcem: ... řada DL je pro bicykly do rozvoru 123-125 cm maximálně, řada EVO zvládne ještě o 8-10 cm větší rozvor kol. Mezitím jsme na tomto voze vyzkoušeli i nosič Atera Genio Pro Advanced, a tam je prostor pro otevření dveří sice vyhovující, ale má jinou konstrukci upínání kol - nemá klíny v kolejnicích a máme vyzkoušené, že rozvor kol by zde neměl být přes 130 cm. Vychází mi tedy jako jediná vše splňující nosič Atera Strada EVO3:http://www.nosiceatera.cz/nosic-kol-na-tazne-zarizeni-atera-strada-evo-3-pro-3-kola-p1179 EVO2 / EVO3 - vysvětlím. Je to sice nosič pro 3 kola, ale to je jediná šance, jak vysunout nosič a kola co nejdále od auta a tím umožnit dveřím otevření. Nosič stejné konstrukce, ale na 2 kola, tedy EVO2 má totiž výsuv od auta pouze poloviční, to je dáno délkou výsuvných kolejnic, ty jsou tak dlouhé, jak "hluboký" je samotný nosič. Že obsadíte jen 2 pozice ze 3 není vůbec na závadu, můžete kola dát klidně na 1. a 3. pozici a máte navíc jistotu, že se o sobe nebudou za jízdy ani náhodou "třít" (i když i na to jsou řešení http://www.nosiceatera.cz/hledani-a7?q=navlek ), nebo na 2. a 3. pozici - pak je zase více prostoru pro řídítka. EVO3 je cenou na urovni Thule Velospace 939. Flag ohodnotil 1 Citovat
rass76 Odesláno 24. květen 2022 Odesláno 24. květen 2022 Evo 3 som skúšal, bez pritalacenia alebo bez zaťaženia kolami neotvorim, chyba 1cm. Inak mam teraz atera sport m2, este zo stareho auta, polademe dorazy a otvorim. Citovat
Pitroch Odesláno 25. květen 2022 Odesláno 25. květen 2022 Hmmm. Do ted sem si tedy myslel, ze jsou jasny 2 nosice Thule Velospace 939 a Atera EVO 3, pricemz EVO me prislo lepsi v tom, ze je o 1kg lehci, ma sirku 108cm a zvladne rozvor kol do 135cm a vahu az 66kg. No ale jak pise kolega @rass76 tak EVO 3 taky neni az tak uplne jasny. Muze do toho vstupovat typ TZ, resp. jeho vzdalenost od dveri? Asi urcite, jde o 1cm jak pise. Takze moje laborovani - zatim na teoreticke bazi - rozhodne musi byt zakonceno tim, ze nosic s nejvetsim synovo bikem co mame (riditka 780mm, rozvor 1257), nahodim na kouli u prodejce, nez koupim - tak to je asi jedina tutofka s nosicema zatim. Uz sem taky navic pochopil, ze (mimo rozvoru, vahy, sirky pneu, prumeru a prurezu ramu ...) celkem dost prave zalezi na velikosti riditek (a pozici kola na stojanu) - jestli jde na jedne sklopit radne nosic k zemi a jestli na druhe strane nebudou mlatit do skla dveri. Z toho duvodu me z vyberu vypadnul muj favorit Uebler i21 90, pokud bych nechtel pred nalozenim otacet riditka, coz bych nechtel - jinak by to byl asi on. Citovat
kolouch Odesláno 13. červen 2023 Odesláno 13. červen 2023 (upraveno) V 17. 5. 2022 at 21:16, Flag napsal: Já jsem kolo vyřešil takhle. Fiamma Carry Bike. Neodpojí se kamera, fungují senzory a dá se to vozit na autě furt. Jen škoda toho otevírání okna. Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jak jste spokojený s nosičem Fiamma Carry Bike? Jestli jdou otvírat páté dveře se zavěšenými koly? Jestli kola nedřou lak dveří a tak... Předem děkuji za odpověď. Upraveno 13. červen 2023 uživatelem pavelu96 Odstraněn obrázek z citace Citovat
jab27 Odesláno 14. červen 2023 Odesláno 14. červen 2023 Já mám tenhle... https://www.nosice-stresni.cz/detail/nosic-4-kol-na-tazne-atera-strada-dl-3-1-1/ Drahej celkem... vezmu ale 4 kola a otevřu zadní dveře, spokojenost... Citovat
hranija Odesláno 20. září 2025 Odesláno 20. září 2025 Ahoj, máte prosím někdo změřeno, jaká je maximální možná delka kufru ve střední verzi Travellera/SpaceTourera od 2. řady sedadel? V ceníku vidím u L2 údaj 1 407 mm, v infografice na webu 1 497 mm. Zajisté je to dáno rozdílným posunutím sedadel. Mne by zajímala délka v případě, že jsou sedadla "úplně dopředu", tj. maximální délka kufru. Horská kola máme bohužel 29" a po sejmutí předního kola potřebují stále 150 cm. Děkuji moc. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.