Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Já už z nosiče kol rezignoval. Raději jsem udělal takový rám na který kola upevním a bokem vysunu. V autě přikurtuju a je klid. První foto je realizační. A pokud vyjde zkusím přidat video. Ještě jsem včera dodělal upínání zadního kola k rámu ale to už vyfocené nemám. Dodávám že takto vozím kola když mám vzadu hozenou spací vestavbu. Pokud nás jede max. 5 tak vyhazuji poslední řadu sedaček a kola klasicky kurtuji v kufru.

IMG_20220429_110424.jpg

Upraveno uživatelem Stasiek
Odesláno (upraveno)

Já jsem kolo vyřešil takhle. Fiamma Carry Bike. Neodpojí se kamera, fungují senzory a dá se to vozit na autě furt. Jen škoda toho otevírání okna. 

53718C60-2E0E-4B03-8A91-7A2F44936086.jpeg

835BDC5C-2258-4EF1-965C-2DC82FCD27FC.jpeg

Upraveno uživatelem Flag
Odesláno

Tak o tomhle reseni jsem taky chvilku uvazoval, ale ... sem mel lepicku, ze odru plechy od nosice nebo kola /viz nejake forum na MultiVanech, kde kazdy rok nosice podlepuji nejakejma foliema od Thule/ a vyprasim zavesy na dverich. Ta cena - koukal jsem na nosic od Thule Back neco - je kolem 10 tisic,- a nosic na kouli se pohybuje kolem teto castky taky. Ale pravda, kamera jede a couvaky taky 🙂

Odesláno

Akorat ty couvaky jsou stejne k nicemu, kdyz ti kus za auto kouka drzak na kola a ony o tom nevi,

No a jako bonus naprosto odpada jakakoliv moznost otevrit s nalozenyma kolama kufr, a jeste k tomu zvedas kola zase nekam vysoko. A 3-4 kola na to nedas uz tuplem, kdo ma elektrokola, tak je taky v haji :) . Zlatej nosic na kouli.

Odesláno

Ono má každé řešení svá pro a proti. A s tažným jsem počítal právě kvůli převozu kol. Ale: S předchozím autem Octavia jsem byl zvyklý vozit na střeše nosič od jara do podzimu. Vyjížďky na kole podnikám často po práci tak, že ráno vezmu v bytě kolo, hodím na auto, v práci kolo do kanceláře nebo ho nechám na autě a z práce na kolo. Bydlím v bytě s garáží půl kilometru daleko, parkuji u domu. Přes noc na sídlišti nosič na tažným nenechám a ráno nejdřív do garáže, nasadit nosič, domů pro kolo a odpoledne opačně… Plánované víkendové výlety s rodinou by takhle šly ale jinak to v mé situaci úplně operativní není. Elektrokola nemáme, použití především se dvěma koly. Těch 16 (2 silničky)nebo 22 kg (2x MTB) bylo mělo unést v pohodě. A když nevezu kola, tak složený nosič nepřečnívá přes kouli. 

V místě kontaktu je transparentní fólie. 
Thule Velospace 939 se kterým jako jediným mohu otevřít dveře stojí nejméně 14600 Kč s rozšířením na 4.kolo je to hnedle 19tis. Zatím to mám na dvě kola a jsem v tom za 11 a půl. Rozšírění o každé další kolo je cca 1800/kolo.  

Pro mne je důležité, že to takhle mohu mít stále na autě. 

Odesláno

Dalsi moznost nosice (pro moje pozadavky: otevrit zadni vrata, 130 rozvor, moznost ebike na stara kolena) pro tohle auto je Atera EVO3 zda se, z komunikace s prodejcem:

... řada DL je pro bicykly do rozvoru 123-125 cm maximálně, řada EVO zvládne ještě o 8-10 cm větší rozvor kol.

Mezitím jsme na tomto voze vyzkoušeli i nosič Atera Genio Pro Advanced, a tam je prostor pro otevření dveří sice vyhovující, ale má jinou konstrukci upínání kol - nemá klíny v kolejnicích a máme vyzkoušené, že rozvor kol by zde neměl být přes 130 cm.

Vychází mi tedy jako jediná vše splňující nosič Atera Strada EVO3:
http://www.nosiceatera.cz/nosic-kol-na-tazne-zarizeni-atera-strada-evo-3-pro-3-kola-p1179

EVO2 / EVO3 - vysvětlím. Je to sice nosič pro 3 kola, ale to je jediná šance, jak vysunout nosič a kola co nejdále od auta a tím umožnit dveřím otevření. Nosič stejné konstrukce, ale na 2 kola, tedy EVO2 má totiž výsuv od auta pouze poloviční, to je dáno délkou výsuvných kolejnic, ty jsou tak dlouhé, jak "hluboký" je samotný nosič. Že obsadíte jen 2 pozice ze 3 není vůbec na závadu, můžete kola dát klidně na 1. a 3. pozici a máte navíc jistotu, že se o sobe nebudou za jízdy ani náhodou "třít" (i když i na to jsou řešení http://www.nosiceatera.cz/hledani-a7?q=navlek ), nebo na 2. a 3. pozici - pak je zase více prostoru pro řídítka.

EVO3 je cenou na urovni Thule Velospace 939.

Odesláno

Evo 3 som skúšal, bez pritalacenia alebo bez zaťaženia kolami neotvorim, chyba 1cm. Inak mam teraz atera sport m2, este zo stareho auta, polademe dorazy a otvorim.

Odesláno

Hmmm.

Do ted sem si tedy myslel, ze jsou jasny 2 nosice Thule Velospace 939 a Atera EVO 3, pricemz EVO me prislo lepsi v tom, ze je o 1kg lehci, ma sirku 108cm a zvladne rozvor kol do 135cm a vahu az 66kg.

No ale jak pise kolega @rass76 tak EVO 3 taky neni az tak uplne jasny. Muze do toho vstupovat typ TZ, resp. jeho vzdalenost od dveri? Asi urcite, jde o 1cm jak pise. Takze moje laborovani - zatim na teoreticke bazi - rozhodne musi byt zakonceno tim, ze nosic s nejvetsim synovo bikem co mame (riditka 780mm, rozvor 1257), nahodim na kouli u prodejce, nez koupim - tak to je asi jedina tutofka s nosicema zatim. 

Uz sem taky navic pochopil, ze (mimo rozvoru, vahy, sirky pneu, prumeru a prurezu ramu  ...) celkem dost prave zalezi na velikosti riditek (a pozici kola na stojanu) - jestli jde na jedne sklopit radne nosic k zemi a jestli na druhe strane nebudou mlatit do skla dveri. Z toho duvodu me z vyberu vypadnul muj favorit Uebler i21 90, pokud bych nechtel pred nalozenim otacet riditka, coz bych nechtel - jinak by to byl asi on.

• O 1 rok později...
Odesláno (upraveno)
V 17. 5. 2022 at 21:16, Flag napsal:

Já jsem kolo vyřešil takhle. Fiamma Carry Bike. Neodpojí se kamera, fungují senzory a dá se to vozit na autě furt. Jen škoda toho otevírání okna. 

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jak jste spokojený s nosičem Fiamma Carry Bike? Jestli jdou otvírat páté dveře se zavěšenými koly? Jestli kola nedřou lak dveří a tak... Předem děkuji za odpověď.

Upraveno uživatelem pavelu96
Odstraněn obrázek z citace
  • O 2 roky později...
Odesláno

Ahoj, máte prosím někdo změřeno, jaká je maximální možná delka kufru ve střední verzi Travellera/SpaceTourera od 2. řady sedadel?

V ceníku vidím u L2 údaj 1 407 mm, v infografice na webu 1 497 mm.

Zajisté je to dáno rozdílným posunutím sedadel. Mne by zajímala délka v případě, že jsou sedadla "úplně dopředu", tj. maximální délka kufru. Horská kola máme bohužel 29" a po sejmutí předního kola potřebují stále 150 cm.

Děkuji moc.

image.thumb.png.581b462a5f3ba45b20e7be36c6bc7c45.pngimage.thumb.png.74d41974586d69a01e95e3bd17b7e475.png

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...