P607Olda Odesláno 22. březen 2006 Odesláno 22. březen 2006 brejda.paul: aj mne to bolo divne, preto som sa pytal servismana. Nie je to otazka gusta - aj tak s tym nic nenarobim. Ale auto jazdi a kiez by vsetky problemy boli take male... Citovat
FURIS Odesláno 22. březen 2006 Autor Odesláno 22. březen 2006 čest všem No mě se teda vůbec nezdá,že by to bylo normální chování,to že otáčku zůstávají viset nekolik vteřin na poslední dosažené hodnotě,nic méně opět říkám,že toto auto neznám,ale uvidím,jestli něco nebude psát diagnostika,jenže ta těžko rozpozná problém např.v přidřené klapce,nebo v krokovacím motoru.Ale ještě mě napadlo,aby jsme byli více objektivní,se například sejít s někým,kdo je blízko bydliště\"Furise\"a jak jsem zaregistroval,tak \"jbily\",je z Ostravy,tak jestli by byl někdy ochoten a Furis by kněmu mohl na pokec a na posouzení přijet,určitě by mu byl vděčen. Jinak dík za názory,mejte se a čest Citovat
jbily Odesláno 22. březen 2006 Odesláno 22. březen 2006 Jo, klidně přijeďte, bydlím v centru, když tak napiš mail a domluvíme se. J. Citovat
P607Olda Odesláno 22. březen 2006 Odesláno 22. březen 2006 FURIS: otáčky zůstanou asi tam, jako bys ze čtyřky házel pětku (z 2000 na 1500), takže při normálním řazení to jde hezky hladce. Není to špatné, docela fajn se s tím jezdí. Když řídila dcera, tak nechtěla ven, že to auto bezva \"padne do ruky\". Citovat
Parc Odesláno 22. březen 2006 Odesláno 22. březen 2006 neviem co je pravdy na tom ze to podrzanie otacok tam ma byt ale ak je to stale spravanie sa ktore sa nijako nemeni neriesil by som to.... ved cim mensi rozdiel medzi aktualnymi otackami motora a pozadovanymi pre zaradenie potrebneho rychlostneho stupna, tym mensie opotrebenie synchronov, tym lahsie a rychlejsie radenie.... velmi vzdialene by sa to dalo prirovnat k medziplynu.... a ak opakujem ak je to tak spravne, myslim ze je to velmi sikovne riesenie :-) (btw kedysi ked som sa trosku nahanal s accentom tak tam bolo velmi citit ci som siel normalne alebo ci som pri preradovani podrzal plyn... pri normalnej jazde nie ale pri trosku sportovejsej to bolo 1000 a jedno...) Citovat
Swallow Odesláno 23. březen 2006 Odesláno 23. březen 2006 Když jsem koupil 306 (motor NFZ), otáčky po ubrání plynu klesaly naprosto plynule a rychle ( jako kdyby byl odlehčený setrvačník ) až k volnoběžným otáčkám ( cca.850 ).Po ujetí zhruba 2000km začaly otáčky klesat mnohem pomaleji a zaseknou se na 1500 a po chvíli klesnou na 800-850.Jakmile uberu plyn z otáček tak 3500 a výš, otáčky klesají sice pomalu, ale plynule.Tak jsem vyměnil obtokový ventil vzduchu, potenciometr, filtry, svíčky, kabely VN, proměřil jsem čidla (byl vadný ohřev tělesa škrtící klapky ) a nic.Otáčky po ubrání plynu za jízdy stále 1 - 2 sekundy oddychují na 1500 otáčkách než spadnou na volnoběh. 406 ( RFV ) se mi chovala podobně, jen držení otáček nebylo tak markantní, zatímco 405 (DKZ) fungovala naprosto normálně. [upravil dne 23/3/06 Swallow] Citovat
jp Odesláno 7. srpen 2006 Odesláno 7. srpen 2006 Mě to nic takového nedělá. 1.8 16v, ale schválně si na to dam pozor. Citovat
Fx Odesláno 7. srpen 2006 Odesláno 7. srpen 2006 jp: Já vypozoroval, že když jedu a vytočím to na 2000 (neutrál), otáčky mírně klesnou a na volnoběh padnou až když zastavím. Takže to má souvislost a je to normální jev Citovat
majkl66 Odesláno 8. srpen 2006 Odesláno 8. srpen 2006 Cau vsichni, souhlasim s tim, ze otacky zustavaji chvilku viset a pak klesaji na nekolik faz. Mne zustanou tak na 1300-1400 na nejakou vterinu a pak padnou. Kdyz jedu kolem 100 km/h tak mi zustanou dil viset na tech 1300-1400 a az pak padnou. Ale zacina mi blbnout otackomer takze to nemusi byt presne. Ale mam problem s tim ze motor se hned nechatne do zaberu. Vycitil jsem, ze pri podrazeni napr. z 5 na 4 kvalt - z 2000 na nejakych 2500- 3000 ot (uz nevim jaky je tam rozdil) motor jako by chtel padnout jeste niz a az potom se chytne. Takze z tech 2000 na chvilku padne na cca 1700 a kdyz chci pridat na 4-ce tak jako by to chtelo jeste na moment padnout az nekam k 1200-1400 a az potom vyleti na tech 2500-3000. Zda se mi, ze to tak funguje i pri prerazovani na vyssi kvalt. Neni tam proste ta odezva hned po pridani plynu. Nemate nekdo podobne skusenosti? A jestli tak cim to muze byt? Diky moc. Citovat
Jogin Odesláno 8. srpen 2006 Odesláno 8. srpen 2006 Původně zaslal: jbily Teda já jsem nějaké visící otáčky na 2000 při sešlápnutí spojky jsem nikdy nezaznamenal a myslím, že mi to vrčí tak jak má... Jste mě dostali, asi se půjdu projet a budu hledět na otáčkoměr, protože to se mi nezdá... Cus autobracho No mame stejny auto stejnej motor a muzu poznamenat ze me otacky dou normalne pridam plyn nahoru ouberu hned dou dolu. Zadny zpozdeni sem nezaznamenal asi nejspis zalezi na motorizaci Citovat
Tommy306 Odesláno 8. srpen 2006 Odesláno 8. srpen 2006 Původně zaslal: majkl66 Cau vsichni, souhlasim s tim, ze otacky zustavaji chvilku viset a pak klesaji na nekolik faz. Mne zustanou tak na 1300-1400 na nejakou vterinu a pak padnou. Kdyz jedu kolem 100 km/h tak mi zustanou dil viset na tech 1300-1400 a az pak padnou... v tomhletom jsem na tom úplně stejně.. co se toho zbytku týče, napřed jsem si taky myslel, že je tam prodleva při přidání plynu..ale záhy jsem zjistil, že tu prodlevu má jenom otáčkoměr..když třeba párkrát po sobě prohrábnu plyn, tak motor reaguje okamžitě, akorát ručička otáčkoměru reaguje trochu se zpožděním.. Citovat
jp Odesláno 8. srpen 2006 Odesláno 8. srpen 2006 Tak jsem se na to dnes zaměřil a ani náznak toho co tu popisujete . Otáčky klesají naprosto plynule až na volnoběh. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.