Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak vono stačí když máš obyčejný liťáky za 6000 a k tomu koupíš gumy za 10000,- to už nějakýmu filutovi muže stát za tu namahu to sundat a odvézt.

Na dnešních nových autech je sada kol se senzory třeba za 30000,- a to se držím u spodní hranice ceny.

Odesláno (upraveno)

Podla mna tie bezpecnostne skrutky maju zmysel presne z titulu ako pise Radek - v mojom pripade ak by mi ukradli kolesa a chcem kupit take iste nove, tak nova sada diskov cca 450 € + nova sada pneu + obutie a vyvazenie cca 300 €, cize celkova suma 750 € a poistit sa to da proti kradezi tymi skrutkami za cca 30 €. A to nam este naozaj dost lacnu sadu kolies - ked som pozeral e-shop Peugeotu, tak niektore sady 18" a 19" diskov stoja viac, ako moja sada 16" diskov s pneu dokopy. Cize urcite tie skrutky stoja za zvazenie hlavne pri väcsich a drahsich kolesach.

Ale s ohladom na skusenosti / problemy s tymi skrutkami treba mysliet aj na nevyhnutne opatrenia, cize zavit bezpecnostnej skrutky osetrit bud montaznym voskom, alebo aspon medenou vazelinou a skrutky pravidelne na jar aj na jesen demontovat, ocistit a opät osetrit zavit a dotiahnut predpisanym momentom. Pokial tomu clovek venuje trochu pozornosti a nevykasle sa na to stylom, ze tri roky dojazduje jednu sadu gum a skrutiek sa za cely cas nechyti, tak nemoze nastat problem.

P.S. Oficialne sa sice vazelina na zavit skrutiek vraj davat nema kedze je vraj spoj pocitany na suche trenie, ale z mojich skusenosti s tym problem v praxi nie je ak je to namazane a spravne dotiahnute a je to rozhodne mensie zlo ako nechat to zrast a potom nevediet ani len vymenit koleso v pripade problemov na ceste. Cize ak ma niekto obavu, tak nech namaze len tu bezpecnostnu skrutku a ostatne necha suche.

Upraveno uživatelem slimboy
Odesláno

hoši aha ....

takže auto, které má alarm se nekrade jo? 

nebuďte naivní , kdo se zabejvá kradením kol , má vybavení .....

to je to Vaše : .....já mám pojištění auta jen za ......   heč ! 

:D :D :D 

Odesláno (upraveno)

To není proti tomu kdo krade kola profesionálně (Toho by moje kola ani nezajimali) ale proti tomu kdo si řekne že prostě ukradne kola a když narazí na bezpečák tak pujde prostě jinam.

Jinak pojištění si myslim mam OK i na ukradený kola, ale proč si přidělavat starosti schaněním jiných kol, hlašením na pojištovnu, čekáním než to zlikvidují, a jak píšeš třeba ani nezlikvidují.

Takže radši dat 500,- a poberta s křížákem nemá šanci.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...