Radek Hurvajz Odesláno 15. březen 2020 Odesláno 15. březen 2020 Tak vono stačí když máš obyčejný liťáky za 6000 a k tomu koupíš gumy za 10000,- to už nějakýmu filutovi muže stát za tu namahu to sundat a odvézt. Na dnešních nových autech je sada kol se senzory třeba za 30000,- a to se držím u spodní hranice ceny. ozzy56 a slimboy ohodnotil 2 Citovat
slimboy Odesláno 15. březen 2020 Odesláno 15. březen 2020 (upraveno) Podla mna tie bezpecnostne skrutky maju zmysel presne z titulu ako pise Radek - v mojom pripade ak by mi ukradli kolesa a chcem kupit take iste nove, tak nova sada diskov cca 450 € + nova sada pneu + obutie a vyvazenie cca 300 €, cize celkova suma 750 € a poistit sa to da proti kradezi tymi skrutkami za cca 30 €. A to nam este naozaj dost lacnu sadu kolies - ked som pozeral e-shop Peugeotu, tak niektore sady 18" a 19" diskov stoja viac, ako moja sada 16" diskov s pneu dokopy. Cize urcite tie skrutky stoja za zvazenie hlavne pri väcsich a drahsich kolesach. Ale s ohladom na skusenosti / problemy s tymi skrutkami treba mysliet aj na nevyhnutne opatrenia, cize zavit bezpecnostnej skrutky osetrit bud montaznym voskom, alebo aspon medenou vazelinou a skrutky pravidelne na jar aj na jesen demontovat, ocistit a opät osetrit zavit a dotiahnut predpisanym momentom. Pokial tomu clovek venuje trochu pozornosti a nevykasle sa na to stylom, ze tri roky dojazduje jednu sadu gum a skrutiek sa za cely cas nechyti, tak nemoze nastat problem. P.S. Oficialne sa sice vazelina na zavit skrutiek vraj davat nema kedze je vraj spoj pocitany na suche trenie, ale z mojich skusenosti s tym problem v praxi nie je ak je to namazane a spravne dotiahnute a je to rozhodne mensie zlo ako nechat to zrast a potom nevediet ani len vymenit koleso v pripade problemov na ceste. Cize ak ma niekto obavu, tak nech namaze len tu bezpecnostnu skrutku a ostatne necha suche. Upraveno 15. březen 2020 uživatelem slimboy Citovat
Pe.Tr Odesláno 15. březen 2020 Odesláno 15. březen 2020 hoši aha .... takže auto, které má alarm se nekrade jo? nebuďte naivní , kdo se zabejvá kradením kol , má vybavení ..... to je to Vaše : .....já mám pojištění auta jen za ...... heč ! Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 15. březen 2020 Odesláno 15. březen 2020 (upraveno) To není proti tomu kdo krade kola profesionálně (Toho by moje kola ani nezajimali) ale proti tomu kdo si řekne že prostě ukradne kola a když narazí na bezpečák tak pujde prostě jinam. Jinak pojištění si myslim mam OK i na ukradený kola, ale proč si přidělavat starosti schaněním jiných kol, hlašením na pojištovnu, čekáním než to zlikvidují, a jak píšeš třeba ani nezlikvidují. Takže radši dat 500,- a poberta s křížákem nemá šanci. Upraveno 15. březen 2020 uživatelem Radek Hurvajz inoxing a Dave_k ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.