Dave_k Odesláno 26. leden 2020 Odesláno 26. leden 2020 Nemáte někdo zkušenosti s opravou klapky, která přepíná směr proudění vzduchu v kabině? Nějak nám to poslední dobou zlobí. Auto nastartujeme, topí to, chladí to, ale fouká pouze výdechama na palubce. Když přepnu třeba jen na ofuk nohou nebo jen skla, tak se prostě nic neděje. Pak někde zastavíme. Chcípnem motor, za půl hoďky odjíždíme a hle najednou to funguje a přepíná proudění jak má. Je to 1,6HDI 80kW, 2006, autoklima. Citovat
ozzy56 Odesláno 26. leden 2020 Odesláno 26. leden 2020 jestli ti to dělá jen teď v zimě, tak je to tím, že se ta klapka vlivem teploty zasekne v jednom místě ve výdechu z topení, protože ten výdech se zimou stáhne (zmenší), po nějaké době, kdy jedeš a topíš se ten plast teplem roztáhne a funguje to normálně OK406 ohodnotil 1 Citovat
Dave_k Odesláno 26. leden 2020 Autor Odesláno 26. leden 2020 Právě, že asi ne. Jelikož to nefunguje třeba ani po hodině jízdy s topením, ale po zastavení a vypnutí se to rozjede. Ještě teda nevím jestli je to tak vždycky. Napadli mě koncový spínače na ovládání klapek. Jestli tam něco takovýho je. Citovat
ozzy56 Odesláno 27. leden 2020 Odesláno 27. leden 2020 koncové spínače v servomotorku klapky jsou, ale když to pak funguje normálně, bude to závada mechanická, nee elektrická Citovat
Dave_k Odesláno 27. leden 2020 Autor Odesláno 27. leden 2020 Ještě mě napadla závada v ovládacím panelu, ale nevím jak to odzkoušet. Citovat
Dave_k Odesláno 3. únor 2020 Autor Odesláno 3. únor 2020 Je třeba u MUX verze při výměně (byť na zkoušku) to připojit i na diag? Citovat
Vena garážmistr Odesláno 4. únor 2020 Odesláno 4. únor 2020 Mě napadlo protože u nějakého auta jsem řešil něco podobného. Když nastavím na foukání např. okno nohy přijedu vypnu motor zároveň se přeruší elektrika do všech systémů a ty klapky spadnou do nějaké základní polohy a teprve po nastartování se ty klapky díky obnovení elektriky nastaví zpět na foukání okno nohy nebo i přes vypnutí motoru a elektriky zůstanou nastavené tam kam jsem je nastavil i fyzicky ? Protože pokud je to takhle tak v tom by mohl být zakopaný pes. Asi bych přes diagnostiku zkusil vynutit nastavení všech poloh a třeba by diagnostika dokázala ty klapky zkalibrovat. Citovat
Dave_k Odesláno 27. prosinec 2024 Autor Odesláno 27. prosinec 2024 Tak s tím stále bojujeme. Vyjíždíme směr Brno. Studený auto. Zapnu ofuk okna a jediný co se stane tak, že začne hučet ventilátor, ale nepřepne na okno. Zjistil jsem, že nejde ani jeden motor na klapkách. Tudíž nejde přepínání proudění vzduchu, nejde regulace teploty, nejde přepínání venek/vnitřek. Na displeji ukazuje samozřejmě že OK. Jediný co reaguje je rychlost ventilátoru. Po pár km jsme zastavili, chcípli auto, o5 nastartovali a beze změn. Po dalších km jsme zastavili chcípli auto, otevřeli, zamkli, po pár minutách odemkli, otevřeli, nastartovali a vše funguje jak má. Mám podezření na problém v řídícím panelu klimatizace. Nějakej studeňák či co. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.