hiphoper123 Odesláno 20. listopad 2022 Autor Odesláno 20. listopad 2022 Jestli nemáš čim změřit tlak,tak netěsnící ventily se daj zjistit tak,že místo vstřiku strčíš hadici a do ní vzduch z komresoru a budeš poslouchat,jestli to neuchází do výfuku nebo do sání. Ale samozřejme nesměj být zmáčknutý vačkou,takže točit ručně motorem až bude píst nahoře Citovat
Dponner Odesláno 20. listopad 2022 Odesláno 20. listopad 2022 V sání pulzy nejsou, točil jsem s tím když byla škrtící klapka dole a dává to normální zvuk. Na kompresi mám dvě sady ale ten kompresor můžu taky zkusit. Citovat
krtek 2 Odesláno 20. listopad 2022 Odesláno 20. listopad 2022 (upraveno) na sprej musi motor ist jak na naftu dokedy striekas jak prestanes chcipne ked neni nafty ked nepobezi motor rozvody KO bohuzial su pripady ze naskoci aj so spatnymi rozvodmi ale po plyne zistis ze motor je rozbity alebo ho nejde normalne nastartovat Upraveno 20. listopad 2022 uživatelem krtek 2 Citovat
Dponner Odesláno 20. listopad 2022 Odesláno 20. listopad 2022 (upraveno) Nikdy jsem na sprej nestartoval, startuješ na nějaký start sprej nebo na benzín (čistič brzd)? Kolik ho mám stříkat? Upraveno 20. listopad 2022 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! Citovat
krtek 2 Odesláno 20. listopad 2022 Odesláno 20. listopad 2022 (upraveno) strieknes na 3 sekundy do sania a ides tocit musi chytit ked nechyta tak pomocnik prerusovane strieka 1 sekundu to staci a udrzis to v chode moc nestriekat lebo vyletia otacky mozes aj cistic brzd hocico co obsahuje uhlovodiky aj sprej na vlasy benzin nie nepouzivaj ,cistic brzd sa da Upraveno 20. listopad 2022 uživatelem krtek 2 Citovat
oddie Odesláno 20. listopad 2022 Odesláno 20. listopad 2022 Ty jo, vy tady provádíte takovou výzkumnou činnost, a já nechávám motor odvézt do sběru... RHR nabízej snad v každém inzerátu, co kde na netu je. ChouLu ohodnotil 1 Citovat
hiphoper123 Odesláno 20. listopad 2022 Autor Odesláno 20. listopad 2022 (upraveno) Změřit tlaky, zkontrovat rozvody anebo start na sprej neni žádná výzkumná činnost, ale základ. Takže dle tvého příspěvku nemá cenu zjištovat co tomu je, ale rovnou vyměnit celej motor, když jich jsou plný inzeráty jo. To je tedy rada Upraveno 20. listopad 2022 uživatelem hiphoper123 Citovat
oddie Odesláno 20. listopad 2022 Odesláno 20. listopad 2022 Upřímně, jo, potkanej motor tohoto typu bych fakt neopravoval. Citovat
hiphoper123 Odesláno 20. listopad 2022 Autor Odesláno 20. listopad 2022 Pořád nezměril tlaky, tak neví, jestli je to potkaný (ikdyž ty zlámaný vahadla ... ). Ty tlaky měl změřit hned, aby věděl, jestli to je potkaný. Pak když už byl ve fázi výměny vaček, tak už není tolik práce navíc sundat hlavu Citovat
oddie Odesláno 20. listopad 2022 Odesláno 20. listopad 2022 Od čeho by byly zlámaný, než od potkání... A když je to sražené, zlomené či ohnuté byť jen jedno vahadlo a motor se netočí, není to ani jak změřit. Kdepak, obdivuju sice to nadšenectví to rozebírat a skládat takhle do mrtě, ale přijde mi, že se to nevyplatí. Nicméně poskládané to teď má, teď to změřit jde, nebo zkusit na sprej, tak v tuto chvíli je to samozřejmě namístě zkusit, spíš škoda té práce předtím. Držím palce, aby to chytlo. Citovat
hiphoper123 Odesláno 20. listopad 2022 Autor Odesláno 20. listopad 2022 Já to napsal asi blbě,myslel jsem hned jak to poskládal a nechytlo to. Předtim je jasný, že neměl jak změřit tlaky, ale když měl ty zlomený vahadla a psal že ventily jsou ok a ještě tam koukal kamerou, tak jsem to bral, že potkaný to není. Ale mohl tam pro jistotu fouknout vzduch přes vstřik, jestli to neuchází, tim by to zjistil hned, jestli jsou ohnutý. Citovat
Dponner Odesláno 21. listopad 2022 Odesláno 21. listopad 2022 Tak ráno než jsem odjel tak jsem to šel zkusit, a ono chytlo skoro na cvrnk , no prostě normálně. ALE má to zvuk hlavně v kabině venku ani tak ne jakoby byl děravý výfuk. Motor jde pravidelně na všechny ale poslechové je to jiný. Pořád mám podezření na tu sací váčku, poprvé jsem to skládal tak jak jsem našel na internetu, na řetězu 12ty článek ale unašeč na vývěvu jsem prostě měl jakoby o zub dopředu ( nebyl svisle). Na internetu je, že těch 12 článku a unašeč je svisle a tak nevím. Na tom motoru co jsem koupil tak je svisle taky ale já blbec nesundal sání abych se ujistil jak je nastaven řetěz/články. No teď mám mezi ryskami 12 článku a svisle unašeč, podle toho co jsem vyčetl tak na 12tem článku má být ryska. Až přijedu domů tak ho kuchnu Citovat
hiphoper123 Odesláno 21. listopad 2022 Autor Odesláno 21. listopad 2022 (upraveno) Tak aspoň, že už to chytlo. Měřil jsi ty tlaky? Na řetězu jsou dva články jinak zbarvený a ty přijdou na vačky kde jsou označený zuby Upraveno 21. listopad 2022 uživatelem hiphoper123 Citovat
Dponner Odesláno 21. listopad 2022 Odesláno 21. listopad 2022 Tlaky jsem ještě neměřil, nebyl čas. Já mám řetěz bez těch jinak zbarvených, je cely stejný ale když to na tom obrázku zpočítam tak je to tak jak říkám 12ty článek sedí na rysce Citovat
krtek 2 Odesláno 21. listopad 2022 Odesláno 21. listopad 2022 (upraveno) fandim ti nech sa to podari ,jak sa vravi u nas motyka vystreli /stane sa nieco takmer nemozne/ ale na 90 percent su ventili KO a bude to klepotat a potom znova sa to trafi Upraveno 21. listopad 2022 uživatelem krtek 2 Citovat
hiphoper123 Odesláno 21. listopad 2022 Autor Odesláno 21. listopad 2022 (upraveno) Ty články jsou 100% označený, akorád na tom starym řetězu to moc vidět nebude. Upraveno 21. listopad 2022 uživatelem hiphoper123 Citovat
krtek 2 Odesláno 21. listopad 2022 Odesláno 21. listopad 2022 (upraveno) vacka je lisovana alebo z jedneho kusa? ak lisovana hrozi pretocenie vaciek pri kolizii videl som to na forde motor peugeot ,vacka sa dava nova pretoze ten motor bude bez vykonu a bude mat klepkajuci zvuk sedel som v tom popretacane vacky na hriadeli pohladom nezistis bez sance treba nejake specialne meradla mal som ju v ruke a nic nevidno ale motor s nou cinkal a nemal vykon dala sa nova a auto jak z vyroby Upraveno 21. listopad 2022 uživatelem krtek 2 Citovat
Dponner Odesláno 21. listopad 2022 Odesláno 21. listopad 2022 Ano vačka je lisovaná, taky si myslím že je protočená. Přijel jsem domů až teď a zkusil zase nastartovat a zase chytlo jako normálně, v kabině to je jakoby se motor dotýkat kastle , zítra přijedu snad dříve tak bych se tomu zase věnoval. Pro hiphoper123: ten řetěz na 100% označený není, prostě každý článek je stejný. Hledal jsem to i po řádném umytí ale nenašel. Kdyby byl označen, tak jsem jinde. Ono i ta vačka má takovou pofiderní značku. Citovat
oddie Odesláno 21. listopad 2022 Odesláno 21. listopad 2022 Teoreticky bych vačku mohl zkusit vysápat z toho mého, co jde do likvidace, jen nevím, zda na to bude cas, jestli to stihnu... Citovat
Dponner Odesláno 24. listopad 2022 Odesláno 24. listopad 2022 Tak motor už zase vrčí. Z druhého motoru jsem vyndal sací vačku a udělal otisk do hlíny, do otisku jsem vložil tu podezřelou a bylo hned jasno. Vačka je na konec z celého kusu ale ozubené kolo je lisované a to bylo o 1,5 zubu protočené dozadu. Takže i když jsem to před tím posunul o zub, tak pořád tam půl zubu chybělo, asi i tak málo stačí. Písty jsem tlakoval přes adapter na měření tlaku přes vstřiky a drží, znovu koukal na ventily kamerou, všechny mačkal zda nezadrhávají a vše v pořádku, tlaky taky všude stejný +- Když jsem pak zabouchl kapotu, ta jsem si řekl " ty jsi mi ale dal ty haj- zle". Tak Vám všem děkuji za podporu. pavelu96, hiphoper123 a krtek 2 ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.