Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

406 1,9TD,2.0 HDi, Seat Leon Tdi.Octavia TDI?

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim

mate nekdo zkusenosti s temito vozy?

Jel jsem v Seatu Leon 1,9 TDi 81kW a parada, jen krome motoru o tom autu nic nevim.

406 HDi je super,ale porad souperim s TDi motorama.

Ma 406 1,9 Td je zatim v poho,ale asi bude zmena:)

Jestli mate nekdo nejake zkusenosti s vyse uvedenyma, rad si prectu.

Dikys

Odesláno

Pokud ti jde o výkon, jedině 2.2HDI může soupeřit s TDI od VW, pokud porovnáš celé auto je 406 dospělý vůz a Leon či Octavia jenom nižší střední třída se všemi souvislostmi......

Odesláno

Druha dulezita vec je, ze Tdi maji super spotrebu?

SOuhlasim s tim ze 406 je dospele,super auto.

1,9 Td je lepsi na opravy, ale poddimenzovany motor (klika)

2.0 Hdi je lepe nez TD, ale plno drahych veci co odchazi (vysokotlaka pumpa, remenice...)

Tdi jsou super motory, ale peknej interier a pohodli mozna Passat 2002 a vic, ale ta cena,ufff:)

Je fak ze na normalni jezdeni staci Fabie combi 1.9 PD 100hp, jede taky super a da se chipnout:)

Ale muj vztah ke 406 je silnej, tak asi prejdu s TD na HDI:)

Odesláno

Souhlas.

Taky jsem uvažoval o HDI, ale radši si asi počkám na 407. Z TD na HDI není zas tak velký rozdíl, abych šel do neznámého vozu, když ten nynější mám už vychytaný ze všech závad a vím, co v něm je.

Odesláno

jj jel jsem s 2.0 Hdi a poznal jsem zmenu ze taha vic od spodu, jinak proti 1,9 TD moc velky rozdil nevidim.

Jak rika Kremenak: mam to vychytane a znam to auto:)

407 jsou taky HDi ne? Jsou silnejsi, ale taky tezsi:(

Odesláno

Jde o to co víc preferuješ, jestli dříče, nebo auto na efekt. Oktávky jsou ty dříče, poruchy v pohodě, dobrý motory, pozinkovaný kastle. S tím místem bych to neviděl až tak kriticky. Hodně lidí to zmiňuje a přitom vzadu sedeli jenom jednou v autosalonu. Pokud se sedí vzadu ve 2 tak to ujde.

Rozdíl mezi Škodovkou a Seatem nebude moc velký, koncernová platforma i díly. Takže co se ti bude jen pocitově zdát výhodnější + eventuelní zvážení servisu a ceny dílů.

Mají spolu jestě jeden společný rys a to je marketingová strategie vůči VW. Mají horší odhlučnení interieru proti VW, tak aby stejný podvozek i motor s VW na kapotě byl lepší (příplatek 40 - X tkč) za to že je to VW.

O Peugeotu máš jistě své ménění + názory z fora. Já subjektivně nabývám pocit že Peugeot zdárně strácí svoji pověst o spolehlivém a trvanlivém autě.

Já osobně bych se vyhnul systému PD. Buď verze klasické turbonafty s 81 kw VW, nebo pak comon rail ver 2.

Je to všechno jem moje subjektivní vidění a názorů proč zrovna něco jináč bude jistě spousta.

Odesláno

Tady to není tak jednoznačný a bude se to lišit od výrobců motorů. Takže třeba nahlédnout do specifikací. Je to jenom vylepšená verze s vyžšími tlaky. Je to vlastně současná produkce, takže jako ojetina bu? veliká darda, nebo funglovka, což už asi nelze uvažovat o autu do 200 tkč. Pokud chceš opravdu progres, tak Toyota, Honda. Za Evropu Audi a i Opel se snažil. Bohužel stále dělá auta taková jakási nijaká. Bez výrazu, charakteru, něčím zvláš? neviniká (pokud nechceš saštvat šéfa, tak je to dobrá volba aby se nedal do průzkumu tvé výplatní pásky ;))

Odesláno

ja len dodam co sa spolahlivosti tyka, podla mna ta (ne)spolahlivost aj u peugeotov je skor dana tym ze tie auta proste potrebuju viac nez len doliat naftu a olej.... a na to niesu a asi este dlho nebudu ani servisaci nauceny a o tom to je... myslim ze ak sa o auto staras je jedno co mas je to otazka stastia ci nedostanes nepodarok a ten zvysok je uz v tvojich a servisakovych rukach.... klop klop... btw: cim novsie auto tym viac elektroniky, snimacov, tym menej rado ma narazy a pod... no a ruku na srdce kolko aut beha po nasich cestach a su to opravene buracky alebo dokonca totalky? to auto nie ze nemusi ale podla mna ani nemoze chodit hned bezproblemovo... nehovoriac o tom ze su nachylnejsie na kvalitu paliva napr ale zasa cim to je? to nieje o znacke proste to je tak... takze nepozeral by som po znakach zober to co sa ti paci, staraj sa on a budes spokojny...

Odesláno

jasne ze se musi o auto starat, kdyz chces aby te nenechalo ve stychu a dobre fakcilo.

Ale je par aut, kde se povedlo sestrojit a sladit motor tak aby opravdu fungoval a ne ze budes ty slouzit autu.

Accord je dobre, ale trochu drazsi auto.

Odesláno
Původně zaslal: jack

jasne ze se musi o auto starat, kdyz chces aby te nenechalo ve stychu a dobre fakcilo.

Ale je par aut, kde se povedlo sestrojit a sladit motor tak aby opravdu fungoval a ne ze budes ty slouzit autu.

Accord je dobre, ale trochu drazsi auto.

za kvalitu se musi platit, to uz tak byva, vetsinou se to neda nijak vosrat :D

Odesláno

Všichni korejskejma někdy i japonskejma autama opovrhujou, že sou to chrliči aut a takový hemzy,maj drahý náhradní díly a tak. ALe to už dávno není pravda. V mnoha případech jsou levnější než na evropany a spolehlivost je opravdu lepší než nějakejch peugeotů a VWček. Rodiče měli nejdřív Audi 80 jen chvíli(krádež), pak P405. Samej problém,všechno vrzalo zadní náprava v tahu,před 13 lety dovezli hyundai sonata. Měla najeto 60 tis. Když měla asi 340 tak jí prodali. Pak měli octávku I a když odjezdili i tuhle(265 tis) koupili si novou octávku II. Říkali že nejvíc jim přirostla k srdci Sonata. V pohodlí v tichosti a ve spolehlivosti na ní nikdo neměl. Za ty kilometry na tom udělali akorát výfuk a jeden homokloub z důvodu prodřené manžety. Jinak nic. Na octávce ložiska v kolech,spojkovou pumpu,nějakej ten motorek ve dveřích,zámek v kufru ale jinak taky nic ale byl to prkeňák. A nová má nejeto asi 60tis a zatim bez sebemenšího problému,jen občas něco vrzne. Ale pokud chceš hodně muziky za málo peněz tak bych šel do korejce nebo japonce. Mě přirostli k srdci francouzi,teda až na renault,toho bych nekoupil i kdybych měl pěšky chodit. Teda aspon ne ty nový. Od dCi do dneška je to tragédie. Místa je v octavce dost,ale lidi kterým se nezamlouvá(spíš se jim zdá drahá,protože si drží cenu) ti na to řeknou \"vzadu je málo místa\". Jeho tam dost jako psal Ladis. Jinak nemaj jedinej pádnej argument ji odsuzovat a přitom by jí moc chtěli. Ale je to auto který vidíš na každým rohu. Kamarád má Leona a je to octávka bez kufru. A? koupíš co koupíš tak do toho budeš rvát prachy,ale do těch šikmých očí asi nejmíň. Musíš si říct co chceš. Jestli spotřebu nebo pohodlí,který v octávce nenajdeš. Pokud trváš na tej 406, tak si myslim že je víc poruchový než ta škodovka,ale jde o to v jakým stavu to koupíš.

Odesláno

Od té doby co jsem bouchnul auto, hledám jiné.

Chtěl jsem buď Octavii combi TDi a nebo opět 406 combi HDi. Po pravdě jsem moc už 406 nechtěl protože mi vadí dost měkká sedadla. Hledal jsem auto od roku 2001 víc a v TDi nebo HDi s digitální klimou.

Po skoro měsíčním hledání a koukání po autobazarech, autorizovaných dealerech atd., jsem opět šel do 406.

Rozhodlo o tom moc faktoru.

1. Octavia znatelně dražší než 406.

2. Octavia u mnoho případů pochybný původ a u 3 roky starého auta, abych byl 5 majitel taky není zrovna dobrý.

3. Převážně všechny Octavie jsou dovezené a nebo dost zbořené.

4. Octavia nemá ani poloviční výbavu jako 406, chtít 4x airbag, klimatronik, to je na hodně dlouhé hledání.

5. Octavia se znatelně více krade.

6. 406 je vyšší třída a odpovídá tomu i jízdní komfort

7. Octavia má lepší motor.

A tak bych mohl pokračovat dále.

Odesláno

tak ked by sme zachadzali do detailov tak osobne som sa rozhodoval medzi octaviou a 406.... cca rovnako velke auta ale... z oktavie som bol vzdy strasne vydrncany, sedacky tvrde az noc... na moj vkus, podvozok to same... nakoniec som koli dizajnu a pohodliu vzal 406... aaa inak tie sedacky... je to ako v bavlnke oproti octavii :-)... ale ako sa hovori 100 ludi 100 chuti... ak ale niekto chce auto ktoreho sa nebude chytat tak jednoznacne sikmoocko... mali sme doma accenta (8 rokov od novoti, 1. majitel, denno denne jazdil kratulinke trasy ale hodne), mama ho trochu setrila ja uz nie, jedine co sa menilo bola prevodovka koli odidenym synchronom (ale to bolo soferom nie autom) inak len olej a benzin... teraz to uz chcelo vymenu tlmicov ale pri tom tankodrome co je tu a v okolii sa tym 8 rokom aj tak divim... pohodlie sice ovela mensie ale spolahlivost celkom pohoda...

Odesláno
Původně zaslal: Jirkap

Chtěl jsem buď Octavii combi TDi a nebo opět 406 combi HDi. Po pravdě jsem moc už 406 nechtěl protože mi vadí dost měkká sedadla. Hledal jsem auto od roku 2001 víc a v TDi nebo HDi s digitální klimou.

Po skoro měsíčním hledání a koukání po autobazarech, autorizovaných dealerech atd., jsem opět šel do 406.

2. Octavia u mnoho případů pochybný původ a u 3 roky starého auta, abych byl 5 majitel taky není zrovna dobrý.

4. Octavia nemá ani poloviční výbavu jako 406, chtít 4x airbag, klimatronik, to je na hodně dlouhé hledání.

to ze ma octavie lepsi motor je dost odvaznej nazor, nemyslim ze by to bylo tak jednoznacny... ja bych si octavku treba nikdy nekoupil to oproti tomu je 406 u me jasnej favorit.. kolega kterej se mnou dela driv delal ve skodovce a vim ze to neni tak jak to vypada na venek, a naopak mam i znamyho v peugeotu a muzu posoudit rozdil.. sam delam u japoncu takze muzu porovnavat i s nima... a radsi bych koupil accorda kterej mi poslouzi urcite lip nez ta mrdka octava a s mnohem vetsim pohodlim

Odesláno

Octávka je holt žebřiňák. Ale zase se na tom nesere podvozek. To na 406 se tady o tom furt mluví. A to a? je to geometrie nebo různý mlácení. Ale Tdi je opravdu lepší než Hdi. Kámoš jí má pár měsíců(81kw). Je to starej model ale koupenej podzim 05. Motor je krásně tichej a slušně jede. Samo je to nový. Hdi víc žere,má moc typických drahých závad(řemenicí počínaje,čerpadlem,vstřikama konče,dlouho trvá než se ohřeje a topí). Tdi snad jen váhu vzduchu. Karoserii má taky lepší,výfuk přežije auto a má dost tvrdý nárazníky. Trefíš srnu a většinou to vydrží. Ale podvozek octávky při přejedu díry mlátí jako sviň. Accord od 1998 je krásný auto. Taky by se mi líbilo ale můj sen je 607

Odesláno

Tak japonciky jo:) jedine Tojotu Avensis, nebo Hondu Accord v dieselu, ale to taky nejsou moc pohodlna auta.

VW golf IV je docela pohodlny, je fakt ze octavia krome motodu TDI fakt nic.

HDi pri dobrem starani se asi neni treba bat velkych oprav:)

Odesláno
Původně zaslal: Matt

to ze ma octavie lepsi motor je dost odvaznej nazor, nemyslim ze by to bylo tak jednoznacny... ja bych si octavku treba nikdy nekoupil to oproti tomu je 406 u me jasnej favorit.. kolega kterej se mnou dela driv delal ve skodovce a vim ze to neni tak jak to vypada na venek, a naopak mam i znamyho v peugeotu a muzu posoudit rozdil.. sam delam u japoncu takze muzu porovnavat i s nima... a radsi bych koupil accorda kterej mi poslouzi urcite lip nez ta mrdka octava a s mnohem vetsim pohodlim

Nebo se to dá napsat ještě jinak, méně poruchový motor a hlavně velmi levné díly…. Čekám jestli mě něco na mé čekat nebude :bojim

Jinak 406 je rozhodně lepší, ale to už jsem psal….

Odesláno

Původně zaslal: Matt

Nebo se to dá napsat ještě jinak, méně poruchový motor a hlavně velmi levné díly…. Čekám jestli mě něco na mé čekat nebude :bojim

Jinak 406 je rozhodně lepší, ale to už jsem psal….

nesouhlasim...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...