Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ujel jsem s ním mnoho tisíc km, kvalita hudby OK. Měl jsem i několik typů, kvalita hudby je podobná, jako vysílání FM. Ty starší měly dvě nevýhody:

- po nastartování ho musíš odstartovat, jinak zní šum bez stanice (nosné frekvence)

- po nastartování by měl pokračovat tam, kde přestal, jinak budeš poslouchat začátek pořadu znovu

Bohužel, tyto nevýhody se z inzerátu nedozvíš.

Nicméně, ta cena 139 Kč je dobrá sázka.

PS: zkus zvolit typ s Bluetooth - měl by zároveň umět i handsfree telefonování, pokud budeš přehrávat hudbu přes Bluetooth z mobilu.

Nevím, proč by to mělo degradovat zvuk - digitalizace (MP3) se používá běžně, a signál se moduluje na nosnou - v době, kdy prakticky každý zvuk prošel tímto řetězcem, v tom nevidím nic vyjímečné.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno (upraveno)

Jj, FM vysílače (VKV) se taky nedá vůbec poslouchat.

A pak je tady druhá skupina HiFistů, ti zase nemohou poslouchat digitální (zubatý) přenos (MP3, .wav). Jedině klasické LP desky.

Takže jedině lesní ticho.

Doporučuji tazateli Sepp, aby vyzkoušel a pak se rozhodl.

Radek Hurvajz: uvědomuješ si vlastně svoje argumenty a jejich platnost v autě? Já např. mám v autě spoustu šumu (tech. výraz pro hluky v pozadí) od motoru, kol, vzduchu atd. Kdyby se měl měřit klasický odstup šum/signál za jízdy, kolik by se naměřilo...

Podobně je to s dynamikou. Při poslechu v sále, kde je absolutní ticho, tak se ocení velká dynamika (tiché housle vůči fortisimmo). V autě je spíše užitečný opačný jev, malá dynamika, jinak by ty tiché housle nebyly slyšet.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno (upraveno)

@P607Olda 

Taky si říkám, že "ruchů" je při jízdě víc než dost. Nepočítám s nějakou koncertní úrovní, ale spíše mě zajímalo, jak je to s rozsahem FM ... jestli se v tom rozsahu najde nějaká "prázdná" na kterou se dá naladit.

Pro mě to je rychle/levné řešení jak bez zásahu do originálního rádia dostat USB/SD/jack ...

A ano, je pravdou, že cena není závratná na to, abych to nezkusil - ten "modrej zub" zkusím pohledat, ale počítám, že to už nebude za tuhle cenu ;)

Upraveno uživatelem Sepp
Odesláno
Před hodinou, pavelu96 napsal:

Jo tak to budou tyhle transmittery...:myslim

Když jedu za cigánskou popelnicí a místo Evropy 2 mi z rádia jede "Jaj more, čaje dilino romaněěě..." :blicismajlik

Tak v Novém Městě pod Smrkem to ani není zas taková zvláštnost :D

Odesláno

Ještě dodám, že povolené je 50 nW (nanowattů), ale ty starší šly trikem (podrž hlavní tlačítko 10 sekund) přepnout na 100 x silnější režim. Kontrolka pak svítila červeně, namísto zeleně.

Teď jsem zkoušel novější, na 87,5 MHz nevysílá nic, signál mi pokryje celý dům. Tento: http://zlepsovak.cz/cs/transmittery/164-mp3-prehravac-s-radiovym-prenosem-cte-sd-usb-do-necte-id3.html?search_query=transmitter&results=1

Škoda, že nebydlíš blíž, půjčil bych ti ho na vyzkoušení.

Odesláno (upraveno)

@Sepp Ano máme jich tam na rozdávání, asi jako v Německu migrantů...:aut

Ale to nic nemění na tom, že mě to S*ERE :D

Upraveno uživatelem pavelu96

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...