inoxing Odesláno 7. prosinec 2019 Odesláno 7. prosinec 2019 Taky si nemyslím, že bys vypálil koncáky na BSI. Maximálně pojistky. Nečetl jsem to celý, ale když už chceš "sbírat" signál ze světel, tak jedině přes relé (otázka 30Kč/ks). S tím, že napájení každého relé (silnoproudou větev) dáš vždy přes pojistku. A slaboproudou část relé řídíš signálem ze světel. Akorád se musíš podívat, jestli máš natažený silnoproudý kabel dozadu k levému zadnímu světlu nebo si ho natáhnout od nejbižší autozásuvky např. Autorelé: 1x brzdy, 2x blinkry, 1x obrysovky, 1x mlhovka. To je 5x autorelé, stačí bohatě 10A (ale většinou seženeš 30A). Nebo existují moduly na stejném princpipu UNI. P607Olda ohodnotil 1 Citovat
P607Olda Odesláno 7. prosinec 2019 Odesláno 7. prosinec 2019 (upraveno) Souhlas. Zkus ještě jednou ta brzdová světla, taky si myslím, že BSI neodešla. A kdybys dělal ty relé, tak k cívkám dej diody v opačném směru, aby špička z cívky neodpálila LED anebo BSI. Např. 1N5408 https://www.gme.cz/1n5408 Upraveno 7. prosinec 2019 uživatelem P607Olda inoxing ohodnotil 1 Citovat
timecop Odesláno 8. prosinec 2019 Autor Odesláno 8. prosinec 2019 (upraveno) No je mi taky zahadou, ze to nechytily pojistky, vizualne vypadaji vsecky dobre, jeste je propipam multikem pro jistotu:) . Dikes vsem za navigaci, dnes ji zkusim mozna vyndat:) . Jo, diody na civky jasny:) Upraveno 8. prosinec 2019 uživatelem timecop Citovat
timecop Odesláno 8. prosinec 2019 Autor Odesláno 8. prosinec 2019 Existuje nekde dostupne schema jak je to vzadu v kufru zapojene ? Myslim kam vedou draty, kde je to spojene ? Jestli jenom zase neshorel nejaky chatrny konektor, nebo tak neco .. Citovat
Návštěvník Odesláno 8. prosinec 2019 Odesláno 8. prosinec 2019 U obouch zadních světel máš na kabeláži z výroby samolepku, kde je napsáno, že na ty vodiče se nesmí připojovat nic co má větší odběr než 10miliAmpér. Proto k TZ existuje ta elektroinstalace s modulem přívěsu. A nebo pak bastlená prasárna s relátkama. Ale to znamená 6 relátek + konektory, kabeláž, práce. To bych radši koupit to co tam má bejt. Citovat
jarokare Odesláno 8. prosinec 2019 Odesláno 8. prosinec 2019 (upraveno) Na BSI 40pin modrá - pin č.14 pravé brzdové - pin č.15 levé brzdové , obě bez přeušení , pin č. 16 třetí brzdové - po cestě patice na levém zadním sloupku . Pojistky na brzd. světla nejsou , je to chráněno elektronicky , možná by stálo za to napíchnout to na diag , někdy jdou ty zablokovaný výstupy na světla odblokovat . Upraveno 8. prosinec 2019 uživatelem jarokare P607Olda ohodnotil 1 Citovat
timecop Odesláno 8. prosinec 2019 Autor Odesláno 8. prosinec 2019 Jasne kirkiz, kdyby ma prababa mela koule, byl by to jistojiste pradedek:))) Jenze uz se stalo, nicmene diky za informaci na priste:)) Ze sem vul uz jsem myslim zminoval:)). ............................................ Jarokare SUPEEEEEEEER iformace, milion diku za usetreny cas, uz je jasne, ze BSI musi na vylet na stul, jeste to zkusim projet cinskou Delphi-nou, Torque mi zadne chyby nenacita . Fakt je to bez preruseni (!!!) aspon pojistkou ? Jedine co zustalo svitit je treti (horni) svetlo. Na ne jsem zvazoval pripichnout 2 rele a spinat jimi dolni zarovky + brzdy vozik. Dlsi 2 rele na bliky a nepotrebuji v podstate totez v krabici za 2,5 litru, tazne stalo 1,8 tis. Citovat
jarokare Odesláno 8. prosinec 2019 Odesláno 8. prosinec 2019 Delphinou se do BSI nedostaneš , musí být Lexia nebo PP2000 Citovat
Návštěvník Odesláno 8. prosinec 2019 Odesláno 8. prosinec 2019 (upraveno) Ale vůbec nejde o to jestli jsi, nebo nejsi vůl. To bych si nedovolil o tobě tvrdit. Přímo v tomhle oboru dělám, tak dobře vím která bije. Potřebuješ jak jsem psal 6 relátek a každé bude napájené . To znamená: natáhnout drát ideálně od baterky, nebo od pojistkovky, ten vzadu 6x rozbočit, natáhnout 6x kostru k relátkám, 24 krimpovacích konektorů ideálně izolovaných, 6 zemnících oček (pokud nebudeš kostru relé napojovat do série), relátka napojit na světla a na kabeláž k zásuvce TZ. Bude to slušná pavučina se spoustou nekvalitních spojů (pokud nemáš na to správný nářadí) a dáš za to 500,- minimálně + práce, kterou si uděláš sám - tak ji nepočítám. Ty relátka nějak zajistit - nevím třeba přilepit na nějakou desku či do krabičky je dát. Že TZ stojí míň než elektroinstalace je fakt a dnes u nových vozů běžná věc. Tedy pokud se bavíme o Polských TZ, ona i ta Polská UNI elektroinstalace se dá koupit pod 1000,-. Cena se odvyjí jako u všeho od kvality. Upraveno 8. prosinec 2019 uživatelem Návštěvník Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 8. prosinec 2019 Odesláno 8. prosinec 2019 kirkiz - a kdyz koupi nejakou kabelaz k tomu urcenou ?? nemaji treba tu rele krabicku uz nejak dodavanou ? Citovat
Návštěvník Odesláno 8. prosinec 2019 Odesláno 8. prosinec 2019 (upraveno) Ne, vždy je to komplet sada. Tady UNI: https://www.erich-jaeger.com/en/products/735315 Tady typovka: https://www.conwys.ch/pikto/87501409.pdf Ta typovka se nijak na světla nezapojuje, vše běhá po datových sběrnicích. Upraveno 8. prosinec 2019 uživatelem Návštěvník Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 8. prosinec 2019 Odesláno 8. prosinec 2019 jo tu UNI sem mel na mysli ted tak premyslim jakym zpusobem mam zapojenou 13 polovku na Thule na nasi C4 protoze zadnou dalsi krabicku ani napojene kabely jsem tam nenasel (ale zase sem je cilene nehledal) Citovat
timecop Odesláno 8. prosinec 2019 Autor Odesláno 8. prosinec 2019 No jo pozor ! - tady se me zda, ze si nerozumime, na tu datovku jsem se vubec nepripojoval, o te jsem nemel tucha a tu jeste muzu zkusit:) .. mam ten modul UNI (Jaeger AF 52400006), co mi zbyl ze Smartu CDi na 13 pol. zasuvku, ta by mela snad i chodit:) . Jsem se napojil u Pezina 207 na ty draty silove - k zarovkam v podbezich - cize je mi zahadou CO se tam vastne podelalo, kdyz na datovou cast (pripojku na modul) jsem vubc nelezl:) To jen aby nedoslo k nedorozumeni typu "ja o koze, Vy o voze":) . A pozor c. 2 - koncove svetla voziku (paralelne k LED) paradoxne jedou bez potizi, i mlhovka mi jede, jen ty podelane brzdy, ktere bych cekal odolnejsi + bliky zacaly blaznit, neusim proc, pricemz bliky na aute se vzpamatovaly, brzdy uz nikoliv . No a ted babo rad, kam se zamerit, myslim vyndat ten kram bude nejjistejsi, podle me shorely nejake ty FET-y, tak mozna bude lepsi dat tam ty rele a nebat se vedle toho priste kychnout a mit v ruce zarovku:)) .. jak rikam s oblbou na adresu ingoustu - myslenka dobra, prakticke provedeni poddimenzovane, a tudiz na ho..o:) Citovat
Návštěvník Odesláno 8. prosinec 2019 Odesláno 8. prosinec 2019 (upraveno) Na datovou sběrnici vůbec nic nezapojuj pokud nemáš typovou elektroinstalaci pro Peugeot 207. Pokud máš UNI elektroinstalaci s modulem, tak to napoj přímo na kabeláž zadních světel, modul budeš napájet +12V a musí to fungovat. Je tady otázka, jestli jsi opravdu něco neodpráskl tou úuplně obyčejnou elektrikou. To nedokážu posoudit.AF 52400006 není podle všeho UNI, čili na Smartu mohl fungovat, ale na Peugeotu bude jiné zapojení. Ten modul má njen 10 pinů (13 pin musí mít monimálně 18 pinů - 9vstupů a 9 výstupů + mimo modul stálé +12V, spínané +12V a kostra.., Obyčejně bývají v těch sadách dva moduly, myslím že to nemáš kompletní. UNI elektroinstalace se nezapojuje na datový sběrnice. Typová ano. Pošli fotku toho svazku co máš, případně na tom svazku bývá papírek s číslama. Upraveno 8. prosinec 2019 uživatelem Návštěvník Citovat
timecop Odesláno 8. prosinec 2019 Autor Odesláno 8. prosinec 2019 Fotku poslu az to vzadu opet rozdelam, dneska uz je tma a na dvore zima, garaz taky jeste nemam vytapenou a taky je tam blbe videt:) Rano moudrejsi vecera, zatim dikes, opravu BSI jsem vzdal, zalakovany mainboard PCB jeste spravovat neumim:), ocividne tam nic vyzhaveneho neni, snad nejaky prokov odesel, jeste prohlidnu modry protikonektor v aute pred sborkou a pak to vzdam a udelam tu lacinsi variantu s relatky, mam tu krabici se 4 od Jaeger (upravim pro sebe) a dve auto-rele miniaturni:) Tady je jakesi zapojeni toho "modulu" co mam, jen v komentarich nekdo pise, ze mu to cvaka a nefunguje jak ma, tak nevim a netusim, co tim pani engineeri od Jaegeru zase chteli lidu motoristickemu komplikovane sdelit .. co to ma delat, neco hlidat, proc vlastne ? Nejak mi ta jejich idea porad unika .. Citovat
Návštěvník Odesláno 8. prosinec 2019 Odesláno 8. prosinec 2019 Jen taková hloupost ještě. Žárovky v těch brzdovejch světlech máš 100% v pořádku? Tzn. kontroloval jsi je fyzicky? Citovat
timecop Odesláno 8. prosinec 2019 Autor Odesláno 8. prosinec 2019 (upraveno) Ne, ale meril jsem napeti zkouseckou oproti kostre (plechu) autaku, napeti na obou stranach 0 - nula Voltu:) .. nicmene pro jistotu se kouknu jeste jednou, nejake zpetne proudy, kdo-vi, treba se odpalily obe naraz s tim vozikem, ale to je blbost, to by vozikove jelymisto nich:) A ty nejedou, 4 chciple naraz to by uz musela byt brutalni nahoda:) . .................................................. Jeste vzkaz pro jarokare, modrá 40 pin u me c.14 a c.15 fyzicky neobsazene, az c.16, mozna nejaky mezityp, tezko rict:) .. kazdopadne jak bude trosku slusne pocasi, vezmu konektory, stipacky a udelam si komplet nove zapojeni s relatky, puvodni draty necham at si vedou kam je jim libo (zaizoluji je v podbehach) a budu mit svaty pokoj od premrstene elektroniky:) Neim chlapi jak Vas, ale nas ucili v AŠ pred jizdou zkontrolovat jestli vsecko sviti:) Jeste si sezenu 7. rele na emulator ukazatele petrolu (uz jsem to zde nasel v alternat. palivech), neskutecne me s..ou ty nesmysly co ten pocitac "pomyslne" ukazuje a rafika benzinu opada, i kdyz jedu na plyn:) Neskutecna, nebetycna kravina, z toho to spadne uplne na nulu a řve to na me, ze jsem na suchu, pripisuji to taky tomuto nesmyslu s pocitacem:) Upraveno 8. prosinec 2019 uživatelem timecop Citovat
jarokare Odesláno 8. prosinec 2019 Odesláno 8. prosinec 2019 Napiš VIN , kouknu na to ještě jednou Citovat
inoxing Odesláno 8. prosinec 2019 Odesláno 8. prosinec 2019 Je možný, že v BSI budeš mít uloženou závadu, jak psal Jarokare a proto ti to nepustí šťávu do brzdových světel. Nemám vin, ale podle schématu je každý světlo-každá větev (žárovka/ledka) řízená přímo z BSI, bez pojistky. Tzn. že levé a pravé brzdové světlo má zvlášť vodič, také 3.brzdové světlo má svůj vlastní vodič až do BSI. Vnitřní schema BSI není k dispozici v této části. Ale nějaká ochrana tam být musí, tak to mají třeba baworáci, že mají pojistky udělaný elektronicky. Pak se obvod nespustí, dokud zkrat trvá. Jestli jezdíš do Brna, tak se ozvi, ohledně diag. Levý světlo a brzdový vodič je ozn.2101, svorkovnice pin na světle č.1, je to plusový vodič. Na BSI je to pak pin č.15 na konektoru 40V BA (červená kostka 40pin navrchu uprostřed). Ale jak říkám, nemám OPR číslo ani VIN, takže to může být jinak. Citovat
timecop Odesláno 8. prosinec 2019 Autor Odesláno 8. prosinec 2019 (upraveno) před 1 hodinou, jarokare napsal: Napiš VIN , kouknu na to ještě jednou WF3WCKFVC9W115665 Dikes predem, fakt bych rad vedel, kam to fyzicky vede a jak to basnik vlastne myslel:)) Urcite bych rad funkcni original a pak moje vlastni zapojeni, nez neco bastlit do vadneho/vyhoreleho:) Takove "bypassy" na vadne draty primo nesnasim:) .. radeji tomu dopreji cas, nez na neco prijdeme:)) Kluci moc diky, inoxing do Brniska jezdim, ale pisnu Ti do privatu, zavolame si a urcite prijedu vyhradne kvuli tomu, abych nedratoval neco co je treba jen sw bloknute. Ta Delphina me dokopy nikam nepustila pres BT, dal jsem USB driver na COM 3 (byl otaznik) a uvidime pozitri, zitra jsem mimo:) Upraveno 8. prosinec 2019 uživatelem timecop Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.