Pulec73 Odesláno 1. prosinec 2019 Odesláno 1. prosinec 2019 Zdravím, mám peugeot 206, 1.4i 55 kw, kód motoru KFW, r.v.2000, a trápí mě přední kola do A, je to fakt hodně, protože jsem za 3 měsíce sjel úplně vnitřky pneu. Auto mám jako student VŠ jen na víkendové ježdění, tudíž nějaká kompletní výměna tlumičů, pružin atd. nepřichází v úvahu. Horní uložení bylo měněno asi rok a půl zpět. Nějaké nápady co s tím dělat za co nejmenší obnos peněz ? Díky. Citovat
jarokare Odesláno 1. prosinec 2019 Odesláno 1. prosinec 2019 To , že máš sjetý vnitřky pneu , nemusí znamenat kola do A , ale třeba velkou rozbíhavost . Nejlepší , když zajedeš někam na dílnu , kde mají možnost změřit geometrii a podívat se , co je tam špatně , třeba bude stačit to seřídit Jo , a moderátorům jsem nahlásil , ať ti to přesunou , ve vlákně o FAPu to nemá co dělat. brixtr a Péťa ohodnotil 2 Citovat
čakom Odesláno 1. prosinec 2019 Odesláno 1. prosinec 2019 Co geometrie? Menil si spodni ramena? Je vic typu. Nejsem si jisty ale myslim ze se lisi v delce. Citovat
Pulec73 Odesláno 1. prosinec 2019 Autor Odesláno 1. prosinec 2019 Za umístění tématu se omlouvám, ale nenašel jsem žádnou skupinu o podvozku nebo tak Jinak nevím kdy se dělala geometrie, a spodní ramena se určitě neměnili. Citovat
čakom Odesláno 1. prosinec 2019 Odesláno 1. prosinec 2019 Tak jako prvni bych udelej deometrii. Citovat
P607Olda Odesláno 1. prosinec 2019 Odesláno 1. prosinec 2019 (upraveno) Když jsem byl student, nastavoval jsem si sbíhavost sám... Rám z trubek, šuplera... Takže konkretně: - nejprve je nutno zkontrolovat nápravu, zda nemá vůle, a to: - čepy řízení, na kraji i ty přímé - spodní kulové čepy - silentbloky ramen - a případně táhla stabilizátoru, ale ty nemají vliv na sjíždění. Pokud nemáš peníze, tak přejdi rovnou k bodu 2 - nastavení sbíhavosti: - nastav sbíhavost asi 1 mm (měříš vzdálenost ráfků vpředu a vzadu). Na které straně točit? To si rozmysli anebo zkus sám, tak aby byl volant rovně. Zda jsi sbíhavost nastavil správně, poznáš po projetí 500 km, zda se sjíždí jinak. Anebo i dříve - fakticky - když pojedeš kus (po ulici) rovně a pak zastavíš bez hnutí volantu, tak při podrobné prohlídce otisku na vzorku poznáš, zda se třel na vnitřní, nebo na venkovní straně. Tak fandím, taky byly časy, kdy jsem šetřil každou korunu. Jestli nemáš ani rám, tak to nastav od oka a kontroluj pohledem, jak jsem psal - jak se tře vnitřní a venkovní okraj. Ten okraj, co se tře, je náběžný, tzn. když tře vnitřní okraj, tak jsou kola rozbíhavé. edit: ještě rady: nelez pod auto na heveru!!! Auto přizvedni, podlož trámy nebo stabilní špalky a povol si matice, kterými se to seřizuje. Potom auto spusť na kola. Šroubovat budeš tak, že si kola (na zemi) dáš do krajní polohy a tak tam strčíš ruce. Před dalším měřením popojeď autem metr, aby si řízení sedlo v nové poloze. Upraveno 1. prosinec 2019 uživatelem P607Olda Citovat
brixtr Odesláno 1. prosinec 2019 Odesláno 1. prosinec 2019 Přesunuto @Pulec73 pro příště,pokud nenajdes vhodnou sekci ohledně technického dotazu , vlož to přímo do servisu Pulec73 a Péťa ohodnotil 2 Citovat
mmartinkovic Odesláno 2. prosinec 2019 Odesláno 2. prosinec 2019 Geometriu spravia za 20€, tak načo špekulovať.... A vedia aké sú hodnoty a vedia čo majú spraviť. Treba však mať dobre čapy, tyčky, uloženia, atď. Citovat
inoxing Odesláno 2. prosinec 2019 Odesláno 2. prosinec 2019 No jestli ti můžu poradit, tak zkus zajet na STK a požádat je, ať se ti na to kouknou tam na lince. Nejde o STK nálepku, ale prověrku podvozku na na stolici. Bude tě to stát pár korun a budeš vědět, na čem jsi. Na stk se podívají na komplet podvozek-vůle a mají takový orientační měření geometrie, co ti určitě bude stačit. Nevim, co to stojí u vás, někde 2-4 stovky a neřešíš. Geometrie v servisu je dobrej nápad, ale jestli tam máš vůle na ramenech, čepy KO atd. tak ti tu geometrii stejně dělat nikdo nebude (aspoň ne nikdo normální), protože zbytečně. A stolici na kontrolu vůlí nemá každej servis. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.